wyjąc to idzie samemu a wsadzić samemu to ciężej chyba, że masz narzędzia ale w dwie osoby nie powinno być problemu
Rdza na łączeniu słupków z dachem, podszybie? 
Podszybie metalowe 35zł nowe rzemiosło (wspawanie reperaturek [kawałków, narożników, krawędzi] bym się nie bawił bo będzie szybciej gnić chyba, że niewielki purchlaczek wyskoczył przy uszczelce to domowym tanim sposobem:
- szlif do gołego i potem
- wystarczy mały zestaw naprawczy żywica+włókno(łatanie ubytku) 12zł - szlif i potem
- szpachla najmniejsza puszka 250g starczy 15zł - szlif i potem
- mały podkład w sprayu400ml/10zł - szlif na mokro wodnym, a potem
= jest zaprawka/naprawka git

(dalej możesz z palety kolor lakieru dobrać i mgiełkę puścić [w moim sklepie gdzie się zaopatruję mają jeszcze paletę barw FSO]
No drugiego tak zgniłego poloneza jak mój to ze świecą szukać
Ale staram się z tym walczyć, no i żeby to miało jakiś sens to teraz wypadałoby wyciągnąć szybę i zrobić to tak jak powinno się zrobić.
nie chce Cię straszyć ale dopiero zonk wyskoczy jak zdejmiesz szybe

Ja miałem nawet na środku słupka dziurę pod uszczelką.
ponad to na łączeniu podszybia z ścianką grodziową straszna kanapka, rozwarstwiona z duża ilością rudego dodatku już w postaci sypkiej

2 dni roboty
---------------------
A podepnę się pod temat- polonez kombi ma taką samą szybę jak polonez caro plus/caro? Kurde w ogóle co zonka dziś miałem- zabiłem muchę, która siedziała na przedniej szybie i poszła szyba... Mam podejrzenie że buda była przekoszona i szyba napięta, bo tydzień wcześniej auto dostało strzała w koło że zgięło drążek kierowniczy i trochę drzwi inaczej się zamykają. Mogło tak być?
No to jest to że jak się źle założy szybę lub źle wymieni/naprawi podszybie to potem jedno porządne wpadnięcie w porządną dziurę na drodze i szyba może pęknąć dodatkowo jak będzie "mało profesjonalnie" założona z powrotem