U siebie musiałem zmienić silnik, bo zatarła mi się jedna z osi (tych na których przedłużeniu są ramiona wycieraczek) i niestety nieborak się spalił. Poza tym jednak nowszy działa szybciej i bardziej zdecydowanie mimo, że jest mniejszy no i zdecydowanie łatwiej (i taniej) jest go kupić.
Tak wygląda wtyczka z kablami z dwóch stron:

A tak wygląda zrobione przeze mnie raz dwa mocowanie (trzeba by je było pomalować i tak dalej).

Wykonane jest to tak, a nie inaczej bo sam nowy silnik do starego mocowania pasować nie chciał bo miał z tego co pamiętam za krótką ośkę. Trzeba było też zmienić ramię na od nowszego modelu, bo w starszym jest otwór na oś o sporo większej średnicy.
Oryginalne ramię wygląda tak:

Jest w nim takie coś łączące je z resztą mechanizmu:

Odpowiednik jego w nowym mechanizmie wygląda o tak:

Na szczęście można go rozwiercić:

i wybić.
Następnie trzeba wziąć stare ramię i postukując z wyczuciem młotkiem przez śrubokręt tak jak strzałki

zmniejszyć mu średnicę tego czegoś łączącego, a potem je wybić. Oczywiście jak ktoś ma np spawarkę to można się tak nie bawić tylko wybić to siłę, wbić do nowszego ramienia i zaspawać, no ale ja nie mam spawarki i chciałem mieć co rozklepać. Po rozklepaniu owa "ośka" trzyma się w nowego typu ramieniu bardzo ładnie, można ją spokojnie połączyć z resztą starego mechanizmu i założyć ramię na nowy silnik.

A tu rozpiska kabelków:
Złączka wiązki - złączka silniczka
2x czarny - czarny
błękitny - błękitny
szary - szary
błękitny z białym paskiem - błękitny z białym paskiem
biały - biały z granatowym paskiem
błękitny z czarnym paskiem - błękitny z czarnym paskiem.