Autor Wątek: Ratunek dla FSO/ etap 1 akcji  (Przeczytany 32753 razy)

Odp: Ratunek dla FSO/ etap 1 akcji
« Odpowiedź #120 dnia: Wrzesień 26, 2011, 00:37:38 am »

Offline luka92

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1.6GLI 97'
miejmy nadzieje że nie osłabł tylko jest na etapie od słów do czynów
W uszach szum, w oczach łzy, na liczniku czterdzieści trzy ;)
Sam go mam sam go pcham ;)

« Odpowiedź #121 dnia: Wrzesień 26, 2011, 00:40:40 am »

Offline Sobek24

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1.6 Gli
Z chęcią dołączę do akcji ratowania FSO
Bo prawdziwy facet musi mieć WAŁ, a nie jakieś tam PRZEGUBY! :)
Polonez Caro+
http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO/Polonez-Caro/99597

« Odpowiedź #122 dnia: Wrzesień 26, 2011, 01:31:48 am »

Offline wrb#1974

• Klubowicz
    • Polonez Caro 1993. FIAT DOHC 1,6 "kwadrat". poległ w mojej obronie, w walce z przeważającymi siłami wroga.
 BARTEK#1925, wiesz doskonale że nie da się uciec od polityki. skasuj jak ludzie przeczytają, bo wielu nie pojmuje jak to się stało że nagle nie mamy niczego!
 okazuje się że w demokracji gdzie podobno wola narodu się liczy, nikt tego narodu nie słucha. wybory są fikcją, wszystkie partie walą w ten sam bęben tylko każda z innej strony. nie pomogą żadne protesty, żadne manifestacje woli narodu, ponieważ skłócono nas i żadna grupa drugiej nie poprze. z lekarzy zrobiono morderców, z pielęgniarek dziwki a z prawników złodziei. tylko robol pozostał robolem z którym nikt się nie liczy. na zniszczenie przemysłu wyraziła zgodę Solidarność przyjmując od zachodu pomoc. nikt, a już na pewno kapitalista nie daje pieniędzy za darmo. ceną za pomoc było uczynienie w Polsce rynku zbytu bez własnej produkcji. po tajnych obradach ścisłego kierownictwa komisji krajowej na których podjęto decyzje o przyjęciu pomocy, nieżyjący już B. Geremek powiedział: gdyby ludzie wiedzieli co im szykujemy, to by nas na drzewach powiesili. część tych pieniędzy powędrowała od razu na prywatne konta działaczy wyższego szczebla. dziś żyją spokojnie z procentów, nie wychylają się tylko od czasu do czasu przez podstawionych ludzi nagłaśniają sprawy s- beckich emerytur czy pomocy jaką otrzymali "komuchy" od ZSSR. ot, takie typowe odwracanie uwagi. ale swoją wolę, swój sprzeciw wyrazić trzeba, trzeba pokazać że mimo 20 lat wrogiej propagandy, 20 lat deprecjonowania naszych (polaków) wspólnych osiągnięć, pamiętamy o nich i nie uwierzyliśmy w hasło- "za komuny nic nie było".
 dlatego popieram tą akcję.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2011, 01:35:09 am wysłana przez wrb »
Świat dla wszystkich, Polska dla Polaków. to nie rasizm, to prawo do bycia Panem we własnym Domu.

« Odpowiedź #123 dnia: Wrzesień 26, 2011, 10:51:16 am »

Offline Pedrogsi

• Sympatyk
    • PN CARO - 1,6 16V 96' PN ATU+ 2,0 8V 97'
okazuje się że w demokracji gdzie podobno wola narodu się liczy, nikt tego narodu nie słucha. wybory są fikcją, wszystkie partie walą w ten sam bęben tylko każda z innej strony. nie pomogą żadne protesty, żadne manifestacje woli narodu, ponieważ skłócono nas i żadna grupa drugiej nie poprze. z lekarzy zrobiono morderców, z pielęgniarek dziwki a z prawników złodziei.

zaraz kolega Sparrow - bedzie podbija ze siejesz wroga propagande przeciwko rzadowi - bo u nas taki dobrobyt panuje
The Worst Foe Lies Within The Self....

« Odpowiedź #124 dnia: Wrzesień 26, 2011, 14:08:47 pm »

Offline banned

• Sympatyk
bo u nas taki dobrobyt panuje

W porównaniu do tego co było 20 czy jeszcze 10 lat temu... Owszem, parę rzeczy jak np. służbę zdrowia i edukację rozwalono... ale nic dziwnego że ktoś próbował z tym grzebać (osobną sprawą że wyszło mu fatalnie), jak np. w żadnym państwie po zachodniej stronie nie było centralnej bazy danych osób chorych wenerycznie bo to kosztowało ,a u nas była... Ale poziom życia wrósł i nie sposób temu zaprzeczyć. Ja pamiętam, odrapane i brudne miasta, ulice pełne Maluchów, gigant bezrobocie po transformacji. Teraz PKB jest wyższe, wskaźnik rozwoju społecznego HDI też idzie w górę, na ulicach pełno nowych samochodów. Ludzie rozbudowują, remontują domy, powstają błyskawicznie nowe osiedla domków jednorodzinnych. Jeden wielki plac budowy. Tak jest bo dużo ludzi dobrze zarabia i społ. się bogaci, a nie dlatego że 70% ludzi ma dziadka z SB z wysoką emeryturą.

okazuje się że w demokracji gdzie podobno wola narodu się liczy

Połowa ma władzę gdzieś, druga połowa głosuje wg. aparycji kandydata na plakacie ,a 90% wg. badań na grupie reprezentatywnej 1000 osób z 2001 roku zrzekło by się praw do głosowania za równowartość litra wódki. Czyli naród nie tylko nie ma możliwości rządzenia ale nawet się do tego nie nadaje. Osobną sprawą jest to że dzisiejsza demokracja jest ustrojem praktycznie niedefiniowalnym, ot takie coś nie wiadomo co które poznajemy po tym że "występują w niej procedury demokratyczne". Nie było też w dziejach cywilizacji takiego tworu w którym faktycznie większość społeczeństwa sprawowałaby władzę, nawet w bezpośredniej demokracji ateńskiej była to tylko ograniczona i mniejszościowa w państwie grupa. Najbliżej takiemu powszechnemu rozumieniu demokracji jako władzy ludu były chyba małe wspólnoty o charakterze komunistycznym jeszcze z okresu przed Marksem, w średniowieczu i czasach nowożytnych, np. komuny protestanckie.

Do niczego sensownego takimi dyskusjami tu nie dojdziemy jak ktoś jest zainteresowany to proponuję: niech idzie do biblioteki albo założy własne stowarzyszenie antyestabilishmentowe.

Kończmy wątek polityczny i wszelkie agitacje na rzecz własnych poglądów i wielu MOŻLIWYCH wersji... bo to do niczego nas nie doprowadzi... poza kłótnią.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2011, 14:43:23 pm wysłana przez Sparrow »
Osiągi samochodów FSO fabrycznie mierzone z 5 osobami i 50kg bagażu na pokładzie.
Kupię części nadwozia Polonez Plus kolor 44E

« Odpowiedź #125 dnia: Wrzesień 27, 2011, 15:46:20 pm »

Offline R9

• Nowicjusz
"Newsweek Historia" nr 1/2011 zeszyt 2, opisuje historie FSO w artykule - Fabryka Polskiej Motoryzacji.
Artykuł  pokazuje, że FSO zawsze borykało się z jakimiś problemami, bez względu w jakich warunkach politycznych fabryka funkcjonowała.

Nie śledzę za bardzo waszych pomysłów o których tu piszecie, ale osobiście wydaje mi się, że choć FSO światowym gigantem nigdy nie była, to  gdyby nie przeszkadzać takiej fabryce, to na pewno sama by sobie znalazła inwestora i rynki zbytu, bez względu co by mieli produkować.

« Odpowiedź #126 dnia: Wrzesień 29, 2011, 13:51:48 pm »

Offline banned

• Sympatyk
No dobra, to jak tam akcja panowie?

Proponuję utworzenie oficjalnej strony internetowej akcji, kto jest za?

A także wydruk banerów wzbogaconych o adres strony, oraz "manifestu" który mogę przygotować.
Osiągi samochodów FSO fabrycznie mierzone z 5 osobami i 50kg bagażu na pokładzie.

« Odpowiedź #127 dnia: Wrzesień 29, 2011, 14:41:11 pm »

unu

• Gość
Jestem za. Przede wszystkim trzeba zrobić stronę "akcji" na Facebooku.

« Odpowiedź #128 dnia: Wrzesień 29, 2011, 16:51:38 pm »

Offline banned

• Sympatyk

Nie korzystam i nie lubię. Nie wszyscy mają FB, a jak go nie masz to niczego się nie dowiesz.

« Odpowiedź #129 dnia: Wrzesień 29, 2011, 16:58:59 pm »

Offline Mariusz

• Sympatyk
    • 1.5 GLE
Że Ty nie korzystasz nie znaczy, że inni też nie korzystają. "Fanpejdż na fejsie" ma bardzo dużą skuteczność.

« Odpowiedź #130 dnia: Wrzesień 29, 2011, 17:48:28 pm »

Offline banned

• Sympatyk
zgoda, z tym że jest bezwartościowy jako źródło informacji dla osób niepoinformowanych które napotykają adres np. na plakacie.

« Odpowiedź #131 dnia: Wrzesień 29, 2011, 18:22:21 pm »

Offline mareks#1181

• Klubowicz
    • Atu+ GSI
Szanowni Panowie wiecie czego się boi zachodni kapitalista, ano właśnie patriotyzmu pojętego pod każdym względem. Czyli jak ktoś idzie do sklepu to najpierw patrzy na to gdzie towar jest wyprodukowany a póżniej na cenę i tak właśnie powstaje bogate państwo i społeczeństwo. Tak właśnie robi 90% Niemców, Norwegów i inne cywilizowane narody. Wystarczy popatrzeć jakie bryki parkują pod blokami i na prywatnych posesjach. Dlatego niema co się dziwić , że padłą FSO i Biazet i inne firmy produkujące przez polaków sprzęt. Znana jest przypowieść o właśnie Biazecie, jak to załoga zaczęła się bać , że zakład zostanie zamknięty,a produkowali telewizory.No to dyrektor zebrał załogę na jakiejś hali i zapytał się kto ma w domu telewizor z Biazetu, na ponad 1500 ludzi nikt nie podniósł ręki. No to on na to , że jak załoga nie kupuje własnych wyrobów to trzeba zakład zamknąć. I tak zrobił.  Kochane ludziska jak nie będziemy kupować polskich towarów to nie dziwcie się , że pewnego razu stracicie pracę. Bo takie jest życie. Jak ktoś kiedyś napisał cudze chwalicie swego nie znacie sami nie wiecie co posiadacie.

« Odpowiedź #132 dnia: Wrzesień 29, 2011, 22:32:56 pm »

unu

• Gość

Nie korzystam i nie lubię. Nie wszyscy mają FB, a jak go nie masz to niczego się nie dowiesz.

Strona, stroną, ale na facebooku też trzeba zrobić stronę, po to by można było chociażby zareklamować witrynę. Dużo osób dzieki temu moze dowiedzieć się o akcji

« Odpowiedź #133 dnia: Wrzesień 30, 2011, 15:43:47 pm »

Offline lukasz190

• Kto smaruje, ten jedzie!!
  • Sympatyk
    • PN Caro MR'91

« Odpowiedź #134 dnia: Październik 01, 2011, 11:29:52 am »

Offline banned

• Sympatyk
http://finanse.wp.pl/kat,104124,title,Koniec-marzen-o-Eurojarmarku,wid,13847670,wiadomosc.html

Cytat:
"Miało być tak pięknie. Wizja Eurojarmarku, który miałby powstać na terenach Fabryki Samochodów Osobowych na Żeraniu rozpalała serca kupców i sprzedawców. Targ miał powstać do jesieni 2012 roku. FSO studzi jednak zapędy - pisze "Puls Biznesu". "

To się do humoru nadaje! Ja nie wiem, śmiać się czy płakać?

« Odpowiedź #135 dnia: Październik 01, 2011, 16:51:31 pm »

Offline lukasz190

• Kto smaruje, ten jedzie!!
  • Sympatyk
    • PN Caro MR'91
Widać autor tego tekstu, jest człowiekiem dla którego zakład 0 60 letniej historii nic nie znaczy, wszystko co powstało w PRL jest ble i trzeba to zrównać z ziemią.

« Odpowiedź #136 dnia: Październik 01, 2011, 16:59:07 pm »

Offline banned

• Sympatyk
Albo sobie kpi.

« Odpowiedź #137 dnia: Październik 01, 2011, 21:22:31 pm »

Offline mirekpsary

• Sympatyk
  • Jo jest Jo!
    • PoldoFord 2.0 '91 - Tayniak
    • http://www.bruk-miko.psary.net.pl
W porównaniu do tego co było 20 czy jeszcze 10 lat temu... Owszem, parę rzeczy jak np. służbę zdrowia i edukację rozwalono... ale nic dziwnego że ktoś próbował z tym grzebać (osobną sprawą że wyszło mu fatalnie), jak np. w żadnym państwie po zachodniej stronie nie było centralnej bazy danych osób chorych wenerycznie bo to kosztowało ,a u nas była... Ale poziom życia wrósł i nie sposób temu zaprzeczyć. Ja pamiętam, odrapane i brudne miasta, ulice pełne Maluchów, gigant bezrobocie po transformacji. Teraz PKB jest wyższe, wskaźnik rozwoju społecznego HDI też idzie w górę, na ulicach pełno nowych samochodów. Ludzie rozbudowują, remontują domy, powstają błyskawicznie nowe osiedla domków jednorodzinnych. Jeden wielki plac budowy. Tak jest bo dużo ludzi dobrze zarabia i społ. się bogaci, a nie dlatego że 70% ludzi ma dziadka z SB z wysoką emeryturą.

mos jakieś niystrawności?
od 1991 roku w demokracji rządzą te same małpy-ja po 10 latach własnej działalności muszę uciekać na zachód żeby długi spłacić wg.państwa,bo Ci wierzący katolicy mnie tak załatwili,kilkaset tysięcy jest już chyba wirtualnych,a państwo swoje chce,ale mam nadzieję że za parę latek będę już obywatelem Niemiec i mam to wszystko w dupie.
Myślałem że moi dziadkowie i rodzice za Nas cierpieli,ale okazuje się że My cierpimy jeszcze bardziej-mam tylko nadzieję że moje dzieci wyjdą na prostą.
Kaczory już dawno sprzedały FSO,a teraz są tylko już tego skutki.
''W życiu piękne są tylko chwile"

tel.603476262

www.bruk-miko.psary.net.pl

« Odpowiedź #138 dnia: Październik 01, 2011, 22:30:28 pm »

Offline banned

• Sympatyk
od 1991 roku w demokracji rządzą te same małpy

Tak, z tym się zgadzam, ciężko jest ale lepiej też jest... Mam teraz taką gównianą robotę że muszę łazić po ludziach i im przeszkadzać to się szczególnie naoglądam nowych domków i gablot na podjazdach. Pomimo złodziejskich rządów idziemy naprzód... ekonomicznie. Bo nie mówię że kulturowo, narodowo czy jakoś inaczej. I nie mówię że wszyscy. To się może walnąć w każdej chwili ale na razie postęp jest. A teraz dość polityki w temacie... możemy pogadać w "Fabryce" albo jakimś innym. Jeżeli kogoś to uspokoi to też nie lubię "bandy czworga", po prostu nie jestem czarnowidzem totalnym.

« Odpowiedź #139 dnia: Październik 02, 2011, 00:47:10 am »

Offline xmaniekx

• Macher
  • Sympatyk
    • C+ pinto turbo
ciężko jest ale lepiej też jest..
Ostatni OT: pamiętaj Kolego, że mieszkasz na Śląsku - eldorado dla przemysłu i inżynierów. Są miasta, gdzie ludzie z wyższym technicznym zarabiając 3 tys. na rękę są traktowani (i sami się czują) jakby złapali Pana Boga za nogi.