Autor Wątek: gniazdo el.szyb za zegarami  (Przeczytany 12441 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: gniazdo el.szyb za zegarami
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 10, 2012, 22:18:40 pm »

Offline Maćko

• Sympatyk
    • Atu + 1.8 LPGTi 23E
Że tak się wtrącę. Jest sens kupowania takiego najtańszego modułu: http://allegro.pl/modul-domykania-4-szyb-elektrycznych-uniwersalny-i2027968027.html ?
Kwestia podłączenie nie problem, tylko czy to ogarnie i będzie bez awaryjne w połączeniu z podnośnikami poloneza?
Był: Caro '93
Jest: LPGTi - Atu Plus 1.8 VVC 160+KM 23E | Renault Laguna 3 GT 2.0 dCi 178KM

« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 10, 2012, 22:25:30 pm »

Offline Trojan

• Sympatyk
Razem z otworzeniem drzwi alarm się włącza.
Ale to jest tylko moduł centralnego zamka to co to ma do alarmu, chyba ze jak podlacze syrenke w miejsce gdzie zaznaczone to to bedzie tak działać jak alarm?
Że tak się wtrącę. Jest sens kupowania takiego najtańszego modułu
Nie ma sensu bo w tych najtańszych masz tylko domykanie, w tym z proximy masz całe sterowanie szybami co naprawde jest przydatne.

« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 10, 2012, 22:34:58 pm »

Offline PiatasE

• Sympatyk
Cytat: PiatasE w Dzisiaj o 22:15:48

Razem z otworzeniem drzwi alarm się włącza.

Ale to jest tylko moduł centralnego zamka to co to ma do alarmu, chyba ze jak podlacze syrenke w miejsce gdzie zaznaczone to to bedzie tak dzi

Jesteś pewien że to schemat od twojego modułu centralnego zamka? Tak bardzo elektryczny nie jestem, ale co tam trzeba do stacyjki podpiąć. Bo taki zwykły centralny to powinien mieć stały plus, stałą masę, pod siłowniki, no i ewentualnie kierunki i jakaś dioda że niby włączony jest alarm. A tu masz jeszcze coś do stacyjki(odcięcie), do hamulca(??), do krańcówek.

« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 10, 2012, 22:40:42 pm »

Offline Thomson#1976

• Klubowicz
Podany wcześniej schemat dotyczy również alarmu (ten dodany przez Trojana)

« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 10, 2012, 22:47:10 pm »

Offline Trojan

• Sympatyk
Kupowałem tutaj, http://allegro.pl/centralny-zamek-4d-2x-pilot-z-funckcja-alarm-i2045305586.html ale fakt pisze coś ze z funkcją alarmu, w pudełku była tylko ta instrukcja co podałem i nie mam pojęcia po co podlaczac sie do hamulca, kiedys poeksperymentuje, podlacze drzwi i syrenke i zobaczymy. Chociaz tam jest opcja podpiecia tez silownika do bagaznika zamiast syrenki to co bedzie, ktos otworzy drzwi to mu sie bagażnik otworzy ? :)