Tak więc, olej do silnika (dla rovera) Mobil 10/40 pól syntetyk i płyn chłodniczy Shella. Paski rozrządu i alternatora GATES.
Opony jakie polecam to Pirelli do jazdy całorocznej jak ja jeździłem :D
a zimówki można tylko na tylni napęd dać
Barumy (których nie polecam) są bardzo tanie i dostępne, ale w deszczową porę mogą zaskoczyć jakie to są zabójcze opony na których jeździłem u kolegi w lanosie.
Benzynę leje głównie na Shellu Orlenie lub na swojej stacji w mojej wiosce (prywaciarz) jak mi się nigdzie z wioski nie chce ruszać
LPG też lałem głównie na Shellu i Orlen ewentualnie jak trzeba było zaoszczędzić to na bielanach :D ale bardzo rzadko tam jeździłem
Akumulator jakie polecam to polskie oczywiście Centra lub na inny który bym się zdecydował to boscha
a flirty to filtrona kupuje głównie
np przeguby i drążki kierownicze dla poloneza TYLKO DELPHI bo reszta bardzo szybko się kończy...
Jedno mnie dziwi czemu wszyscy mi mówią żebym co innego kupił jak wszyscy np Audi, WV czy Hondę... (które mnie nie przekonują) po poldek... bo poldek... Czy trzeba być takim jak wszyscy... ? NIE !
Je*ie mnie to co kto mówi bo auto chce mieć dla siebie i wiem że będę szczęśliwy mając poloneza
Na polonezie nie oszczędzałem i nie będę oszczędzać jak zakupie następnego bo przekonałem się że to są super autka (choć byłem kiedyś sceptycznie nastawiony do FSO) bez względu jakie miałby wady czy zalety
FSO FOR EVER !