0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Z tą pompą wody to nie rób lipy.Wydaje mi się że lepiej będzie wyciąć "jajo" i uformować/wyklepać wklęsłą blachę, żeby było miejsce na jakieś gumowe/silikonowe kolanko 90 stopni.Poza tym wszystko fajnie pasuje widzę
Chłodnicy oleju nie lepiej postawić gdzieś niżej z boku? co by nie zmniejszała przepływu przez nie tyle intercooler ale przez chłodnice bo prawda nie za dużą powierzchnię ma ale zawsze coś ogólnie nie wygląda źle to wszystko. Co do pompy wody można by pokusić się o wspawanie jakiegoś krótkiego kolanka 90o co by nie ciąć fartucha.
Muszę namierzyć jakiegoś dawcę kawałka podłogi ewentualnie jak będą z tym trudności będę sztukował z blachy
w domu mam mały kompresor 50l 8bar, z jakichś lepszych ale rewelacji nie ma, nadaje się do pompowania kół i na nim właśnie to próbowałem, tylko że ogromne ilości powietrza to wciąga więc, kawałek nawet fajnie czyści potem ciśnienie spada, trza czekać aż nabije i tak w kółko, jak przyjdzie coś grubszego to w warsztacie sobie wypiaskuje, ja kupiłem tą zabawkę z metalową dyszą, jak się wybije to sobie dotoczę nową, nie wiem jaki jest koszt tych ceramicznych,ale na piaskownie felg to bym się nie porwał, zamęczyłbym się, małe ogniska rdzy to idealnie, najpierw muszę obczaić machinę i kupić przesłonę na twarz do szlifierki są jeszcze takie fajne tarcze z listków papieru ściernego polecam, tylko jak tamtym przyciśniesz to już zaczyna ciąć na wylot, trza delikatnie ale naprawdę ładnie skrobie, większą rdzę można wytrzeć tym, a drucianka naprawdę rewelacja tylko ja mam taką z grubym włosiem, to zostawia takie małe uderzenia, ale nie rozwala metalu tylko wydziera rdzę, miękkie też mam ale to do czyszczenia śrub
Cytat: turbonez w Maj 04, 2012, 19:01:04 pmMuszę namierzyć jakiegoś dawcę kawałka podłogi ewentualnie jak będą z tym trudności będę sztukował z blachy Nie szukaj dawcy tylko wspawaj nową blachę.
chyba że chodzi Ci o sztukowanie z arkusza
.... jedynie słuszne dogmatyczne gadki zachowaj na czas zatwardzenia...