no i przeczytałem cało?ć..... sporo tego sie nazbierało.....
chciałem się przywtać, bo nowy tu jestem i szukam odpowiedzi na moje trudne dla mnie pytania.....
poldka mam od 3lat, sporo tysięcy się nim zrobiło (prawie 70) teraz to mu już licznik zawin?łem i ci?gnie już 130tys
rocznik `91, przej?cówka, na ga?niku z przodem starego i dupci? prawie caro, gaz ma wci?nięty na parowniku lowato (nie wiem jak to się piszę)
powiem jak sprawa wygl?da...
przez 2 lata robiłem dziennie 120km z pełnym stanem (ja sam i 4laski- ehh to były "bogate" czasy) mie?ciłem się w granicach 9,5-10,5/100km przy prędko?ci do 110km i spokojnej je?dzie co uważam za dobry wynik...
na miejscu (w mie?cie) mie?ciłem się w 12l, co też dla mnie jest zadowalaj?ce....
(dla ciekawostki dodam, ze mój rekord to 7,8 na trasie rzeszów-kraków, podobn? warto?ć zawsze rejstrowałem na wycieczkowych wypadach za miasto z kobiet?... spokojna jazda do 100km na długich (150-300km) trasach zawsze mie?ciłem się w 9l)
aktualnie zauważyłem wzrost spalania o ?rednio 2-3litry na 100km- co może być tego przyczyn??
jako takich napraw czy regulowań nie było... aha, co może być ważne, czasem gubi wolne obroty, żadno, ale zdaża mu się zgasn?ć przy wyrzuceniu na bieg jałowy....
proszę o opinie na ten temat i jakie? propozycje....