Witam,
jakie? 2 miesi?ce temu zakupiłem sobie Poloneza Caro Plus 1.6 GSI z przebiegiem ok 66ty?. km. Na pocz?tku (oczywi?cie mówie tutaj o spalaniu) za ok 20zł (10L LPG) podczas dynamicznej jazdy auto robiło od 80-85 KM, za? jaki? czas temu co? bardzo mocno podczas ruszania strzeliło mi pod mach?, az się przestraszyłem bo my?lałem że co? wybuchło ... :D w tym momencie auto pracowało tak jak by nie chodził na jednej ?wiecy. poprostu był zamulony strasznie no więc okazalo się że opaska antywybuchowa od miksera dolotowego od Gazu zerwała się, tzn nie zerwała ale bardzo polu?niła więc zamontowałem taka wła?nej roboty (razem z ojcem bo jest mechanikiem - opaska była zrobiona z jakiejs grubej ?ci?le dopasowanej gumy) i na pocz?tku odrazu poczułem różnice, auto chodziło równo ładnie i wogole tak jak powinno, ale co najważniejsze spalanie strasznie wzrosło

!! dosłownie w ty momencie za 20zł robiem ok 34 KM przy dobrych wiatrach.
Po jakim? czasie takiego jeżdzenia wkurzylem się delikatnie no i pojechałem do znajomego na stacje kontroli pojazdów gdzie gaz robi? (bardzo fachowy zakład) no więc go?ciu powiedział mi po pierwsze że gaz musi byc dobrze dogrzany więc wymieniłem termostat (z 82stopnie na 88stopni) i rzeczywi?cie auto normalnie już się nagrzewało, podczas njazdy ok 90stopni (temp. silnika) a wcze?niej tylko na postoju miałem tak? temperature bo normalnie podczsa jazdy to jakie? 70stopni.
No i przedewszystkim wymienił mi t? opaske, wyczy?cił mixer, i (żekomo cos w nim zrobił).
No i oczywi?cie regulacja gazu na komputerze.
Po wyjechaniu z warsztatu nie to auto dosłownie byłemw szkoku, było troszeczke słabsze to dało się poznać ale na ty mi nie zależy, i w tym momencie zrobilem tak ... zalałem za 10zł Gazu (razem z tym co zalałem posiadałem ok 6,5 L LPG) i zrobiłem UWAGA

ok 90 kilometrów przy dynamicznej jeżdzie po mie?cie :D mam nadzieje że taka frekfencja dalej się utzyma. Będę informował dalej czy podczas dynamicznej jazdy nei będzie palił więcej .... poprostu dzisiaj znowu na praktycznie pusty bak zalałem za 10zł LPG ( 5L ) i tym razem przy normalnej spokojnej je?dzie sprawdze ile moj Polonezik będzie w stanie zrobić kilometrów)
(Przypominam że jest zima więc ona też robi swoje)
/edycja tematu - jimo#1921