Dam Ci tylko jedną radę: i tego nie przeczytasz w żadnym internetowym poradniku- a wręcz moja rada będzie przeczyć internetowym poradnikom niskiego spalaniaJak chcesz jechać powiedzmy 80 km/h i nic przed sobą nie masz to rozpędź się do tej prędkości sprawnie. Ja jak się wolno rozpędzałem to więcej palił. Rozpedzić się szybko( na granicy czerwonego pola- niewiem ile to kPa podciśnienia ale patrze na waku od poloneza 1500) i odjąć gazu już potem się bujać
To akurat wiem i udzielają takich porad w artykułach o ecodrivingu

W trybie mieszanym, można powiedzieć, że pół na pół mniej więcej, po 340km zaczyna się kończyć moje 30l benzyny, tak więc przypuszczam, że jeszcze z 15-20km zrobię i będzie trzeba zalać coś. Więc mam spalanie w okolicy 8.5/100.
Odebrałem od kuriera trochę folii czarnej i trochę jasno zielonej. Ta pierwsza do wyklejenia słupków i paru innych czarnych elementów na zewnątrz, a z tej drugiej trzeba coś fajnego wykleić na karoserii... Powinno fajnie kontrastować z ciemnozielonym 44E

Kupiłem też ClassicAuto, fajny artykuł jest o E30, o Poldkach (z jednym błędem, bo napisali, że były 2.0 diesle Citroena

), zapowiedź ciekawego artykułu o pozostałościach z Falenicy i obszerny artykuł o Rekordzie Polskiego Fiata

polecam