Witam serdecznie po długiej przerwie. Postępy prac są i to znaczne, ale po kolei
Samochód w końcu został odebrany od mechanika, nie jest jeszcze w pełni ukończony ale jeździ
Układ wydechowy został dokończony, brzmi rewelacyjnie, delikatnie mruczy i nie jest męczący.
Dorobiliśmy dodatkowy drążek:
Hamulce są do poprawy, tzn należy zmienić pompę i serwo, bo na chwilę obecną auto baaardzo słabo hamuje..
Wyczekiwana jazda próbna
)))))))))
https://www.youtube.com/watch?v=nFJHK9m0k60Bardzo szybko zjawiła się na miejscu srebrno-niebieska alfa romeo, panowie byli pod wrażeniem samochodu, dostałem upomnienie i pojechali
Auto wygląda tak:
Pojechałem do domku, zatrzymałem się pod garażem i myślę sobie, poczekam do jutra to przejadę się jeszcze trochę, a tymczasem z samego rana..
nic to jednak..zapakowałem busa i auto pojechało do Piaseczna do Brt do firmy TomaRacing, do zrobienia jest jeszcze:
1. podłączenie zegarów
2. ogarnięcie elektryki czyli kierunkowskazów, świateł itd (mój mechanik odpiął i trzeba to podłączyć na nowo)
3. przerobienie wiązki silnikowej i wystrojenie auta na nieco wyższą moc
Następnie auto wraca do Opola na zmianę pompy hamulcowej i kilka drobiazgów, dodatkowo będziemy robic nowe przednie wahacze na unibollach, ma być szeroko
W oczekiwaniu na swoją kolejke z mocniejszymi "kolegami"
W tak zwanym międzyczasie zakupiłem kolejną zabawkę, będzie służyć jako holownik do lawety z polonezem, bo transporter ma już naprawdę serdecznie dosyć..
Pozdrawiam serdecznie
RS