Też jestem w miarę zadowolony ze 175. Właściwości jezdne nie są złe, nie pływa w koleinach. Po zmianie z plastikowych Vivo 185 na nowe 175 nie poznałem samochodu

. Niestety wygląd pozostawia trochę do życzenia. Z przodu jest jeszcze ok, nawet lepiej bo wygląda jakby był trochę obniżony, ale z tyłu słabo, koło jest po prostu za małe, jest dużo wolnej przestrzeni w nadkolu. U mnie zawieszenie jest niewytłuczone, wiec wrażenie jest jeszcze bardziej spotęgowane.
Wizualnie od razu po zmianie zauważyłem różnice pomiędzy 185/70/13 a 175/70/13. Oczywiście na korzyść 185. Natomiast później człowiek się przyzwyczaja i teraz już ten wygląd mnie tak nie razi.
Nie spodziewałem się natomiast takiej różnicy w trakcji i komforcie. 15 letnie Vivo wyglądały jak nowe, bieżnik bardzo dobry. Szczerze, jak było sucho wydawało mi si, że jest ok
Jakże się myliłem, po założeniu nowych Navigatorów 2 efekt był taki jak po wygłuszeniu całego auta

. Zupełnie inny komfort jazdy, resorowania a i trakcja na normalnym poziomie, a przecież to opona klasy budżetowej (chociaż jest to bliźniak Goodyear'a Vector 3

Także reasumując opony warto zmieniać, chyba najważniejszy element samochodu, tylko ten kawałek gumy łączy nas z podłożem. I zmieniać nie na 10 letnie Michelin, Continental czy Goodyear bo to premium i ma ładny napis. Zmieniać na tańsze, ale nowe, albo drogie, ale nowe