Lipa sie robi, 2,a nie trzy dni zlotu, brak hamowni, brak muzeum, wyszczuplone wszystko, a 65zł ode łba z samochodem czemu tak? ja uwazam,że to drogo, w błędowie jeszcze było gitt. Średnio na zlot przyjeżdża ok 140 pojazdów tj. minimum. 9000zł, moje pytanie brzmi na co idzie ta kasa? domyślam sięę,że trzeba opłacic plac,ale nie tyle napewno,nagrody za udział w konkursach jak to było w tamtym roku z wyjątkiem książki były robione własnoręcznie więc to też jest z głowy.
Możesz zrobić przedpłatę, wtedy wpisowe to 50zł (przedłużyliśmy do jutra termin), a nie 65zł.
Muzeum już nie istnieje więc nie wiem jak miałoby się pojawić na Zlocie, byli z nami od kilku lat, jeszcze w Czerniewicach. Strasznie przykro, że tak się sprawy potoczyły, nie mamy niestety na to wpływu. Co się jeszcze wyszczupla? Aha, hamownia - koledzy z Agmy również przyjeżdżali do nas od kilku lat, zazwyczaj hamowały się te same auta rok do roku. Hamownia zajmowała praktycznie całą niedzielę i utrudniała organizację innych konkursów/zabaw. W tym roku robimy sobie od hamowni przerwę.
Czemu 2 a nie 3 dni?
Właściwie może lepiej zadać pytanie czemu 3 a nie 2?? Jedynie w roku 2013 i 2012 był zlot 3 dniowy (pierwszy dzień na dojazd osób z dalszych terenów kraju). Wcześniej tradycyjnie zloty
zawsze były weekendowe - 2 dniowe. Może niektórzy uczestnicy ostatnich 2 zlotów zbyt luźno potraktowali przyjętą 3 dniową formułę, naprawiamy więc ten błąd i w 2014 bawimy się 2 dni.
Celem Zlotu jest spotkanie ludzi o wspólnych zainteresowaniach, nawiązywanie nowych kontaktów, znajomości. Wymiana doświadczeń i wiedzy w tzn. "realu" oraz spotkanie (wśród dużego grona osób) swych przyjaciół. Wszak łączy nas wspólna pasja.