Autor Wątek: Problem z ogrzewaniem - Caro PLUS.  (Przeczytany 14174 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z ogrzewaniem
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 23, 2006, 22:41:36 pm »

Chomal#1856

• Gość
Ja się dzisiaj zdenerwowałem na MAXA i jutro rozbebeszę cał? deskę żeby się dostać do ogrzewania.
Proszę o sugestie jak się za to zabrać i jakie niespodzieewianki mnie czekaj?  :mrgreen:
Może jest gdzie? jaka? pułapka, która na mnie czeka  :roll:
Jeszcze w plusie dechy nie miałem okazji ?ci?gać ;)

Mam koleżankę, która ma combi 1,6 MPI z Klim? i z tego co tak sobie skojazylem to w sierpniu szukała filtra przeciwpyłowego. (czyli jest na pewno)

Problem z ogrzewaniem
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 23, 2006, 23:07:16 pm »

Russell

• Gość
Tom8, klapki przy nagrzewnicy sprawdz.    i wywal zawór nagrzewnicy :twisted:

Problem z ogrzewaniem
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 23, 2006, 23:24:07 pm »

Drobek

• Gość
tzn mówie że poldi z klim? były ale fitra przeciwpyłkowego raczej niema w poldkach nawet z klima

Problem z ogrzewaniem
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 24, 2006, 17:31:37 pm »

Tom8

• Gość
Dobra więc tak sprawa wygl?da. Jak go dzi? zagrzałem do wł?czenia sie wentylatora to ciepłe powietrze leciało wszedzie dobrze.  Czyli może to być ten zaworek co otwiera dopływ płynu do nagrzewnicy ( mógł sie już "zużyć" ? ) Gdzie on jest?? od strony komory silnika czy od strony wnętrza??

[ Dodano: 2006-01-24, 17:35 ]
Aha i jak miał 90 stopni to te cieple powietrze wcale nie było takie super ciepłe mi sie wydaje. W tico jak jechałem to tak grzało że bez kurtki musiałem jechać. A tu kurcze kurtka, czapka i szalik, ale najbardziej mi cierpi? nogi. Mam je jak lody jak jade swoim autem. Czyli to mógłby być ten zaworek.
Ps. Jaki by nie był ten mój poldziu i tak sie z niego ciesze

[ Dodano: 2006-01-24, 20:27 ]
Ciężko sie go wymienia?? Może zamiast zaworka założe w jego miejsce jakie? kolanko i wtedy spr czy grzeje lepiej. Je?liby grzało lepiej to wymienie wtedy ten zaworek. Co wy na to?? Czy to zadziała??

Problem z ogrzewaniem
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 24, 2006, 20:54:28 pm »

Offline -Marcin-

• Sympatyk
    • PN 3.0 24v, PN Truck 1.6E
masz plusa, a wiec zaworka nie posiadasz. poszukaj o problemach z ogrzewanem w plusie, bylo juz o tym... ;)
to ja, byly Marcin#839

Problem z ogrzewaniem
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 24, 2006, 22:32:43 pm »

russell n/z

• Gość
ja nie wiem.... ze wszystkim mam problemy ale nie z ogrzewaniem. nawet przy -20, silnik pochodzi z 5 min i juz ciepło leci. a po 10 min to juz szyby otwieram :roll:  :roll:

Problem z ogrzewaniem
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 26, 2006, 01:50:09 am »

Chomal#1856

• Gość
1 2 3
To sprawca calego zamieszania :mad: -->

Znalazlem przyczyne braku nawiewu na szybe  :roll:  
Okazalo sie, ze zawleczka sie przesunela i jedno ramie silownika podcisnieniowego sie zablokowalo :mad:

Fotka podgl?dow? na to co często lubi spadać z swojego miejsca to ten biały plastik

Problem z ogrzewaniem
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 26, 2006, 07:37:38 am »

Offline Senn#1869

• Klubowicz
    • Polonez 1500C Rover 820Si MG ZS180
A dzieki komu Chomal, dzieki komu? :mrgreen:
Tak BTW to jak sie sciaga gorna czesc deski bo dol to sciagalem, ale gory nie mam pojecia jak.
Były: C+1.4 K16 DOHC C1.6 K16 DOHC C+1.8 K16 DOHC Jest Polonez 1500C
Rover 820Si LPG
MG ZS180 PB
Renault Espace IV Pb

Problem z ogrzewaniem
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 26, 2006, 10:46:12 am »

Chomal#1856

• Gość
Senn#1869, Oczywi?cie dzięki Tobie się dowiedziałem że tam jest umieszczona taka pompka
Teraz mam już ksi?żkę  ;)

Poniżej przedstawiam foty, które nam ukazuj? miejsca przykręcenia deski do karoserii :)

1 2 3

Niestety nie mam zdjęć lepszej jako?ci, ale mam nadzieje, że te w/przedstawione pomog? zainteresowanym  :roll:

Problem z ogrzewaniem
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 28, 2006, 19:00:23 pm »

Tom8

• Gość
Ooooo przyda sie przyda. Dobrze wiedzieć gdzie jest mocowana deska. Na wiosne rozbieram wszystko i spr. to dziadowskie ogrzewanie. Posprawdzam wszystko. Bo teraz jest za zimno na robote a garażu nie mam  :(

Problem z ogrzewaniem
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 28, 2006, 23:08:34 pm »

Chomal#1856

• Gość
Cytat: "Tom8"
Ooooo przyda sie przyda. Dobrze wiedzieć gdzie jest mocowana deska. Na wiosne rozbieram wszystko i spr. to dziadowskie ogrzewanie. Posprawdzam wszystko. Bo teraz jest za zimno na robote a garażu nie mam  :(

jakie dziadowskie :?
Chlopie nie wiesz co piszesz ja tez tak myslalem do wczoraj a teraz musz zmiejszyc predkosc nawiewu z 4 na 2 i wylanczam obieg wewnetrzny.
Ogrzewanie jest zaj ebiste tylko wymaga odrobiny czulosci ;)

Problem z ogrzewaniem
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 28, 2006, 23:35:24 pm »

HENIO

• Gość
to co zrobiles ze masz takie cieplo??Bo mi tak super to niegrzeje:((

Problem z ogrzewaniem
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 28, 2006, 23:52:44 pm »

Chomal#1856

• Gość
Generalnie nie wiele.
Wymienilem termostat (kolejny raz)przeczyscilem wszystko lacznie z wyplukaniem nagrzewnicy no i usunolem swoja awarie czyli calkowity brak nawiewu na szybę :mad:

[ Dodano: 2006-01-28, 23:55 ]
Poszukaj na forum w dziale technika jest mnustwo informacji ;)

Problem z ogrzewaniem
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 29, 2006, 07:48:37 am »

Tom8

• Gość
Ja wiem co mówie. U mnie nawiew bardzo zadko chodzi na 3 a co dopiero na 4 . Każdy głupi wie ze czym predzej "wieje" powietrze z nawiewów to sie wychł?dza bardziej. U mnie cały czas jest na 1 a i tak leci chłodne.  Jak sie da to przystawie termometr do nawiewu i napisze o jakiej temp leci mi powietrze w aucie. No dla mnie to jest o wiele za zimno.

[ Dodano: 2006-01-29, 07:51 ]
A po drugie ja mam z do czego porównać bo w poldku rodziców jest o wiele cieplej niż u mnie. Czyli ze jednak jest co? nie tak.

Problem z ogrzewaniem
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 29, 2006, 11:22:34 am »

Drobek

• Gość
Tom8,  masz racje że im szybciej wieje to powietrze jest zimniejsze. Mój sposób na ciepełko to zasłonięte około 34 przodu autka i wł?czony nawiew wewnętrzny. Troszke szybki paruj? ale jest ciepło.

[ Dodano: 2006-01-29, 11:24 ]
I jeszcze jedno wszyscy o tym termostacie!!! ja go niemam i do -15 jest wszystko oki

Problem z ogrzewaniem
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 29, 2006, 20:42:29 pm »

Chomal#1856

• Gość
Dave, W Twoim przypadku wymiana termostatu na "zimowy" 87 lub 92*C powinna zalatwic sprawe.

Problem z ogrzewaniem
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 29, 2006, 23:22:39 pm »

Drobek

• Gość
Dave, no cóż może masz za duże dziury?  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  w podłodze  :D

zimno w kabinie
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 30, 2006, 12:08:09 pm »

tomi3-79

• Gość
jesli nie grzeje w plusiku to pod pokrentlami nawiewu powinna byc wneka na radio wymontuj radio i przy pokretle cieplego powietrza jest drut na koncu druta (przy nagrzewnicy) jest plastikowy zaczep wcisnij go mocno w otwor i powinno grzac (mozesz tez zdjac panel z pokretlami ale musisz odczepic drucik laczacy pokretlo z nagrzewnicz.

Re: zimno w kabinie
« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 05, 2006, 21:40:26 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Panowie powracam do tego tematu bo mam tak? lipe że hej jak wybieram gdzie am wiać to wszystkow porzadkua el przy wł?czeniu na mordę to ojejku trza czekać jak?? minutke żeby się przesmerfowało i musi być wszystkow yłaćzone z nawieu a jak ustawie na maxa to i tak nie grzeje a tempertauta jest przed 90 i nic na odcinku 50 km jescze musiałem w kurtałce siedzieć ...A pod mask? miałem jedene przewód zagięty i popękany i zem go naprawił ale powietrze jest lipne a nawet ręk? podci?gałem klape i nic i nawet załozyłem to białe na miejsce i zaciskiem przymocowalem i nic ręka dociskam i nic i nic a jak mam go do nwosci to po 5 minutach jazdy to w samochodzie się nei dao usiedzieć co mozę być??

Problem z ogrzewaniem
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 05, 2006, 21:57:49 pm »

Chudson

• Gość
sprawd? czy węże dochodz?ce do nagrzewnicy s? gor?ce, a co do wolnego przestawiania się nawiewu to moze gdzie? być nieszcazelny który? przewód (powinien syczeć )