Dawno mnie tu nie było dlatego napiszę
Od dnia zakupu polonez pokonał już 2100km dzielnie wozi mnie do pracy i nie tylko. Z usterek jakie się pojawiły to opadające tylne szyby po rozebraniu okazało się, że prowadnice już się sypią dlatego szukam nowych. Kolejną usterką jaka się pojawiła to mokry most ale jest to według mnie częściowo moja wina bo zamiast przy wymianie oleju w moście od razu wymienić uszczelkę i ten uszczelniacz od strony wału wymieniony został tylko olej no i mam... Na dniach trzeba będzie się tym zająć. Wymienione zostały także żarówki w konsoli od ogrzewania tylko, że 1 właściciel wyciągnął kapturki i świeci na biało co mi się nie podoba bo guziki u góry zielone, ogrzewanie białe a radio czerwone taki mały cyrk, dlatego potrzebuję jeszcze je zakupić.Wpadł komplet Heko. Zostały zamówione halogeny przeciwmgłowe WESEM bo jeden się rozsypał, ogarniać będę musiał półkę w bagażniku bo kołki się ułamały przez co cała lata na dziurach ale to już drobiazg. Musiałem niestety pozbyć się czarnych blach bo skończyło się miejsce w dowodzie
Jakiś tydzień po kupnie poldiego już załapała mnie do kontroli policja, Panów pewnie zaciekawił polonez na czarnych wielkopolskich blachach w Legnicy
. Popytali obejrzeli i puścili na szczęście, bo już myślałem ,że sypną jakimś mandatem
. Jedyne zdjęcie jakie posiadam na dzień dzisiejszy:
Jeszcze jedno pytanie jakie głośniki polecacie wstawić z przodu w orginalne osłony no i z tyłu jak to rozwiązać.Myślałem nad jakimiś JBL albo jak coś sensownego by się znalazło od Tonsila-Polskie auto polskie granie
.
EDIT: jak już może wcześniej wspomniałem potrzebuje go troszkę z tyłu obniżyć (są 2 pióra) i czy dobrym pomysłem jest kupno krótszych mocowań?