Mój roverek na cipłum silniku, na biegu jałowym od czasu do czasu się trochę trzęsie(wyczuwalne drgania na siedzeniach), ostatnio stwierdziłem, że win? tego, s? wypadaj?ce zapłony. Mam now? kopułkę, palec, kableWN, ?wiece-bosch, sprawdziłem, czy nie ci?gnie fałszywego powietrza-niby nie, sprawdziłem lambę-zmienia napiecie w zakresie 50-750mV, dolna warto?ć wg. mnie trochę zaniska, dzisiaj wymontowałem cewkę i czy?ciłem wszystkie zaciski, pó?niej trz?sł się nawet na zimnym, jak miał 1400obr, ale jak się rozgrzał, to mu przeszłoi zapłony nie wypadały. Nie wiem, może kto? miał co? takiego, podkre?lam, że nie dzieje się to cały czas, ale nikiedy bywa do?ć odczuwalne. Samochód mam prawie 5 lat, wydaje mi się, że kiedy? też tak się zachowywał, ale nie zwracałem na to uwagi. Pozatym wszystko ok, pali po jednym obrocie, wkręca się bez problemu. Aha, lekko stukaj? mi popychacze, ale to już od pocz?tku, jak go mam, być może to jest wła?nie przyczyn?, bo zawory się do końca nie otwieraj?, bo popychacze słyszalne s? wła?nie na biegu jałowym na rozgrzanym silniku