Problem panewek Kinga chyba definitywnie rozwiązany. Na 95% jest to bujda na resorach Pana Multikonto.
Dlaczego tak twierdzę ? Zadałem sobie wiele trudu aby takowe znaleźć. Wiele godzin poświęciłem na szukaniu po zagranicznych forach i stronach typu Ebay takich panewek, nawet internetowy katalog Kinga na rok 2018 milczy. Jak wyżej wspomniałem do Rovera czy Diesla Citroena takowe są. Do OHV ani najmniejszej wzmianki.
W piątek pojechałem oddać do szlifierza wał od Poldka i spytałem się o panewki Kinga. Facet zainteresowany podłapał temat, wyciągnąć katalog Kinga, sprawdził na komputerze i wykonał dwa telefony - nic, kompletnie nic, nawet wymiarami próbował dobrać i też echo.
Pisałem z Panem Multikonto na Facebooku, odpisał, że nie zamierza udostępnić takiej informacji, propozycją sprzedaży takiej informacji również nie był zainteresowany. Napisałem w piątek po dwóch miesiącach do niego, że nawet w szlifierni takich nie znaleźli i... zablokował mnie na Facebooku. Jak to mam rozumieć ? Chyba każdemu się nasuwa na myśl jedno.
Jeżeli czyta ten wątek a wiem, że odwiedza to forum to albo niech się tutaj ustosunkuje do tego tematu w tym wątku albo w jednej ze swoich produkcji na YT.
Jak dla mnie temat zakończony. Wszystko wskazuje na to, że takie panewki nie istnieją i jest to jedynie jego wymysł.