Nawiasem, czy ktoś się orientuje czy w ramach gospodarki odpadami są jakieś punkty, gdzie można oddać zużyty olej? Pytam gdyż już zebrało mi się dobre 25l i wątpię, że uda mi się go w całości wykorzystać do ogrzewania garażu.
trzymaj, bo nie wiadomo jeszcze co pisdy wprowadzily i zapas oleju moze oszczedzic Ci kilka grubych zlotych,
gdyby punkty oleju bylo powszechnie dostepne, to bys je znalazl przez google,
w ostatecznosci przyjme kazda ilosc (w granicach rozsadku, bo mam baniak tylko 1000L
)
Bo co by się stało z tulejami gdyby zawieszenie było skręcone bez obciążenia i wsiadłoby 5 osób i bagaz, i doszły by jeszcze obciążenia dynamiczne od jazdy?
generalnie to samo, tylko teraz masz w druga strone, bo kolo przeciez tez opadnie w dziurze,
te tuleje maja takie zadanie, by pracowac w okreslonym zakresie,
pisalem wczesniej, ze srodkowa tuleja powinna byc dokrecona gdy auto stoi swobotnie, dwie pozostale dobrze jest obciazyc wkladajac do bagaznika 70-100kg, zeby ugiecie nie startowalo od zera,
ale zdecydowanie przesadziles z obciazeniem, nawet jak na resory z manufaktury, ktore teraz wypinaja tylek, ale dosc szybko sie uklepia, gdy zaczniesz jezdzic,
w sumie i tak bedzie potrzebna korekta srub, ale dopoki auto stoi, to mozesz zostawic w bagazniku ya plyte chodnikowa