Raczej nie. Przecież nawet tu na forum ktoś miał zrobione boczki w plusie pod wzór groków w krzaczki. To nie jest żaden problem to zrobić. Sam miałem coś takiego zrobione (nawiasem mówiąc, muszę to odświeżyć i wsadzić do auta). Wycina się sam materiał ze środka, odrywa dookoła tą "ceratę" (wystarczy centymetr po obwodzie) docina ładnie materiał i wsuwa pod tą ceratę. Potem jakiś dobry, mocny klej i to docisnąć mocno do siebie. Efekt wyjdzie jak fabryka. Nawet myślałem, czy by nie zrobić czegoś z cienkiego płaskownika, wygiętego w kształcie tego przetłoczenia i po podklejeniu całości po obwodzie, po prostu przyłożyć ten płaskownik, położyć na niego np. kawałek deski/sklejki i obciążyć czymś na godzinkę. Powinno skleić idealnie i mocno. To było robione zapewne na jakieś prasie, która dociskała w odpowiednich punktach i robiła od razu te przetłoczenia, bo to jest sklejone właśnie w tych miejscach, gdzie materiał był dociśnięty do dykty.
A żeby tak nie robić "pustych przebiegów" to odnosząc się do pytania autora tematu, to maiłem caro 94 rok, groki relaxy w czerwone paski, te wąskie, o takie
https://www.olx.pl/d/oferta/inter-groclin-fotele-polonez-CID5-IDNSLcL.html#3465c6e5c2boczki i materiał na nadkolach czarny welur. Kanapa bez zagłówków.
Drugie coro, mój niezapomniany roverek, groki standardy w niebieskie (według KGB, zielone) krzaczki
https://thumbs.img-sprzedajemy.pl/1000x901c/aa/ef/c7/fotele-inter-groclin-standart-polonez-krzaki-lodz-464451410.jpgBoczki i materiał na nadkolach również czarny welur. Kanapa oczywiście bez zagłówków.
Na złomie raz wyszarpałem tylną kanapę z atu, cyba 96 lub 97 rok (nie pamiętam) to ma czerwone krzaczki i była z zagłówkami. Boczki, to nie pamiętam, jakie były, bo to dawno było, ale pewnie czarne, welurowe. Raz na innym złomie było caro z orciari i roverkiem pod maską, rocznik pewnie 95, nie pamiętam, to znów miał relaxy te szare z szerokimi paskami i takie same boczki, nadkola w czarnym welurze, kanapa bez zagłówków. Wydaje mi się osobiście, że najczęściej materiał na boczkach we wzorze takim, jak na fotelach, występował z grokami w te szerokie paski, bo nigdy nie spotkałem się z obiciem w wąskie paski, jak na tych relaxach z pierwszego linku. Nawiasem mówiąc, te szerokie paski są najohydniejszym wzorem na groklinach, jaki mogli wymyślić.