Autor Wątek: Jest tu jakiś moderator?  (Przeczytany 4436 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jest tu jakiś moderator?
« dnia: Październik 21, 2025, 08:56:38 am »

Offline Michał_22

• Sympatyk
    • Caro Plus 1.8 VVC 98r
Cześć. Zamieściłem ogłoszenie, w dziale kupię 13.10.2025r. Do dziś 21.10.2025r nie jest zaakcetowane. Co się dzieje?

Odp: Jest tu jakiś moderator?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 21, 2025, 13:21:48 pm »

Offline Tomasz#1969

• Moderator
    • Caro '96 & N126e '83 & 960'95 & E430'98 & ML500'05 & Lancia Y'99 1.2 16V
Cześć,

http://forum.fsoptk.pl/index.php?topic=53082.0

jezeil chodzi o ten wątek to wg mnie wysztko ok jest widoczny.
OHV roxx

Cytat: turbonez
Forum nie jest od bicia konia tylko od konstruktywnych komentarzy .

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 09, 2026, 20:58:27 pm »

Offline Tales

• Sympatyk
    • FSO Polonez Caro 1.6GLE
Mam podobny problem. Ogłoszenie w dziale giełda zamieściłem chyba z tydzień temu. Do dziś nie jest zaakceptowane.

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 11, 2026, 15:02:30 pm »

Offline Daniel#1984

• Democratic Republic Of Boland
  • Moderator
  • Kukle City
    • 1.6 Abimex 1996 LPG
Chodzi o ten wątek? Widnieje jako zaakceptowany: http://forum.fsoptk.pl/index.php?topic=53103.msg837774
"Im bliżej upadku imperium tym bardziej szalone są jego prawa" - Pablo Cornholio

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 11, 2026, 18:33:05 pm »

Offline Tales

• Sympatyk
Tak, dzięki.

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 18, 2026, 18:53:13 pm »

Offline lampart125p

• Sympatyk
    • FSO 1500
Z moderatorami jest dramat taki ze dałem ogloszenie o kupnie przekladni, wisiało do akceptacji chyba z 2 tyg w tym czasie udało się kupić i dopiero zostało zaakceptowane. Ech kiedyś to były czasy tera to nima

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 18, 2026, 20:05:28 pm »

Offline Tales

• Sympatyk
Forum umiera tak jak Polonezy :-/

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 18, 2026, 20:47:17 pm »

Offline mruk1313

• OHV-FSO HEKO TEAM
  • Sympatyk
  • 21 lat z FSO
    • FSO POLONEZ CARO+ 1.6GSI 1998r. 60tyś km... i coś jeszcze x2......
Forum umiera tak jak Polonezy :-/

A ja uważam że nie umiera, zresztą to jedyne forum o tematyce FSO w formie klasycznej. Zerknij na forum125p-umarło śmiercią naturalną. Jak tak twierdzisz to po co tu jesteś, zadajesz pytania w wątkach? Skoro twierdzisz że trup to nie lepiej na fejsbuczku? Czy tam raczej brak merytoryki i konstruktywnej odpowiedzi na zadany temat czy pytanie.
FSO cars from POLAND
...........3xFSO.........

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 18, 2026, 21:30:37 pm »

Offline Buźka

• Sympatyk
    • Klimatyzowany Caro Plus 1.6 GSI '01
No właśnie gdyby nie fejsbukowe grupy, to było by tu inaczej. Ja tu zaglądam regularnie, niemal kilka razy w tygodniu, bo w dobie smartfonów, można sobie szybko rzucić okiem na co się chce, siedząc na przysłowiowym kiblu. Prawdą jest, że ruch tutaj zamarł, tzn. może ludzie zaglądają regularnie, ale mało kiedy ktokolwiek cokolwiek napisze, choćby byle co. Każdy teraz wygodny, zada pytanie i oczekuje odpowiedzi tego samego dnia, a najlepiej w tej samej godzinie więc fejsik jest im na rękę, a na takim forum, to czasem trzeba było czekać i do drugiego dnia, choć przecież w latach największej aktywności, nie było z tym większego problemu, bo zawsze ktoś był "na posterunku". Polonezy nie umierają, forum też nie umiera, a przynajmniej nie w sensie misji przez nie pełnionej, ponieważ to wszystko dalej ma miejsce i dalej się kręci, pewnie nawet bardziej, niż dawniej, tylko po prostu przeniosło się w inne miejsce. Gdyby nagle facebook padł na amen, to cała ta banda stamtąd, szybko szukała by jakiegoś przytulnego miejsca, gdzie można by się czegoś dowiedzieć i coś sprzedać/kupić. Myślicie, że dlaczego giełda świeci pustkami? Nagle nikt nic nie potrzebuje? A może niema już co kupić? Wszystko jest i wszyscy wszystkiego potrzebują, ale cały ruch odbywa się na fejsie. Tam jest pełno ogłoszeń i cała wymiana informacji. To wszystko z wygody, jak wspomniałem. Ludzie się szybko do dobrego przyzwyczajają. Każdy ma w kieszeni mini komputer z dostępem do internetu i wystawiając coś,czy dając ogłoszenie o kupnie, w każdej chwili dostaje powiadomienie, że coś się dzieje. Ciężko wygrać z czymś takim. A drugą sprawą jest to, ze na takim fejsie, to jest takie zbiegowisko różnych kretynów i cwaniaczków, że naprawdę ciężko się to przegląda. Rzekłbym, forum handlarzy i przygłupów (nie obrażając normalnych). Ludzie się po prostu przestawili z wygody i własnej próżności, szybko zapominając o tym, jak to się wszystko zaczęło.  Może jeszcze kiedyś przyjdzie opamiętanie, ale raczej marne szanse. Także, śpieszmy się kochać FSO PTK, bo...
Miejmy nadzieję, że druga część tego powiedzenia będzie inna.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2026, 21:34:32 pm wysłana przez Buźka »

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 18, 2026, 21:55:04 pm »

Offline mruk1313

• OHV-FSO HEKO TEAM
  • Sympatyk
  • 21 lat z FSO
No właśnie gdyby nie fejsbukowe grupy, to było by tu inaczej. Ja tu zaglądam regularnie, niemal kilka razy w tygodniu, bo w dobie smartfonów, można sobie szybko rzucić okiem na co się chce, siedząc na przysłowiowym kiblu. Prawdą jest, że ruch tutaj zamarł, tzn. może ludzie zaglądają regularnie, ale mało kiedy ktokolwiek cokolwiek napisze, choćby byle co. Każdy teraz wygodny, zada pytanie i oczekuje odpowiedzi tego samego dnia, a najlepiej w tej samej godzinie więc fejsik jest im na rękę, a na takim forum, to czasem trzeba było czekać i do drugiego dnia, choć przecież w latach największej aktywności, nie było z tym większego problemu, bo zawsze ktoś był "na posterunku". Polonezy nie umierają, forum też nie umiera, a przynajmniej nie w sensie misji przez nie pełnionej, ponieważ to wszystko dalej ma miejsce i dalej się kręci, pewnie nawet bardziej, niż dawniej, tylko po prostu przeniosło się w inne miejsce. Gdyby nagle facebook padł na amen, to cała ta banda stamtąd, szybko szukała by jakiegoś przytulnego miejsca, gdzie można by się czegoś dowiedzieć i coś sprzedać/kupić. Myślicie, że dlaczego giełda świeci pustkami? Nagle nikt nic nie potrzebuje? A może niema już co kupić? Wszystko jest i wszyscy wszystkiego potrzebują, ale cały ruch odbywa się na fejsie. Tam jest pełno ogłoszeń i cała wymiana informacji. To wszystko z wygody, jak wspomniałem. Ludzie się szybko do dobrego przyzwyczajają. Każdy ma w kieszeni mini komputer z dostępem do internetu i wystawiając coś,czy dając ogłoszenie o kupnie, w każdej chwili dostaje powiadomienie, że coś się dzieje. Ciężko wygrać z czymś takim. A drugą sprawą jest to, ze na takim fejsie, to jest takie zbiegowisko różnych kretynów i cwaniaczków, że naprawdę ciężko się to przegląda. Rzekłbym, forum handlarzy i przygłupów (nie obrażając normalnych). Ludzie się po prostu przestawili z wygody i własnej próżności, szybko zapominając o tym, jak to się wszystko zaczęło.  Może jeszcze kiedyś przyjdzie opamiętanie, ale raczej marne szanse. Także, śpieszmy się kochać FSO PTK, bo...
Miejmy nadzieję, że druga część tego powiedzenia będzie inna.

Pamiętasz FPM, FSOAK, Fso motoklub? Kopalnie wiedzy o zabytkach itp itd. Niestety to już przeszłość.
FSO cars from POLAND

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 19, 2026, 00:48:16 am »

Offline Buźka

• Sympatyk
Pamiętam, choć tam nie uczęszczałem regularnie, bo to PTK "zawładnęło mym sercem". Wszystko padło, zostało PTK jako ostatnie na polu walki. Znak czasów. Zresztą, mało kto z "młodzieży" interesuje si takimi autami, a jeśli nawet, to właśnie wybierają fejsa jako źródło informacji.

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 19, 2026, 02:25:36 am »

Offline diodalodz

• Sympatyk
I porady na fejsie są takie, że najgorszy wróg ci tak nie doradzi.

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 19, 2026, 09:57:20 am »

Offline mruk1313

• OHV-FSO HEKO TEAM
  • Sympatyk
  • 21 lat z FSO
I porady na fejsie są takie, że najgorszy wróg ci tak nie doradzi.

Kiedyś coś komuś pomogłem odnośnie 125p, opisałem krok po kroku , co zrobić jak podpatrzeć, . Nawet nie usłyszałem dziękuje. Od tamtej pory NIE!- nie wypisuje, nie udzielam się, zero wiedzy, zero dawania czegoś od siebie.
FSO cars from POLAND

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 19, 2026, 11:19:16 am »

Offline ceva

• Sympatyk
    • Polonez Atu+, Polonez Kombi, Polski Fiat 125p
Kiedyś coś komuś pomogłem odnośnie 125p, opisałem krok po kroku , co zrobić jak podpatrzeć, . Nawet nie usłyszałem dziękuje. Od tamtej pory NIE!- nie wypisuje, nie udzielam się, zero wiedzy, zero dawania czegoś od siebie.
Kultura osobista użytkowników srajbuka to jedno, a jego algorytm to drugie. Miałem kiedyś sytuację podobną do tej co opisujesz, też w jednym temacie się naprodukowałem udzielając porady jednemu z użytkowników, nie doczekałem się po tym fakcie żadnego powiadomienia, żadnej reakcji, pomyślałem sobie kij ci w oko, ale z ciekawości wszedłem w temat w którym się udzieliłem i co? Użytkownik okazał się człowiekiem na poziomie, bo wyraził wdzięczność za moje słowa, zawinił algorytm, bo nie poinformował o interakcji...

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 19, 2026, 13:23:06 pm »

Offline mruk1313

• OHV-FSO HEKO TEAM
  • Sympatyk
  • 21 lat z FSO
Kultura osobista użytkowników srajbuka to jedno, a jego algorytm to drugie. Miałem kiedyś sytuację podobną do tej co opisujesz, też w jednym temacie się naprodukowałem udzielając porady jednemu z użytkowników, nie doczekałem się po tym fakcie żadnego powiadomienia, żadnej reakcji, pomyślałem sobie kij ci w oko, ale z ciekawości wszedłem w temat w którym się udzieliłem i co? Użytkownik okazał się człowiekiem na poziomie, bo wyraził wdzięczność za moje słowa, zawinił algorytm, bo nie poinformował o interakcji...

Tam, wiem o czym mówisz ale mi chodzi o to że tam najlepiej napisać, przypajacowac, niz odpalić internet , poszukac, pomyślec, tylko czekać na gotowca.
FSO cars from POLAND

« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 19, 2026, 16:09:06 pm »

Offline Tomasz#1969

• Moderator
    • Caro '96 & N126e '83 & 960'95 & E430'98 & ML500'05 & Lancia Y'99 1.2 16V
Z moderatorami jest dramat taki ze dałem ogloszenie o kupnie przekladni, wisiało do akceptacji chyba z 2 tyg w tym czasie udało się kupić i dopiero zostało zaakceptowane. Ech kiedyś to były czasy tera to nima

Nie twierdze, że jest tu codzienny check ale stramy sie nie bieżaco.

Jak ktoś zamieści ogłoszenie bez wymaganych regulaminem punktów to nie idzie na widoczność a zamieszczający powinien je poprawić i wtedy zostaje opublikowane - choc to nie zasada.
OHV roxx

Cytat: turbonez
Forum nie jest od bicia konia tylko od konstruktywnych komentarzy .

« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 19, 2026, 20:11:19 pm »

Offline Daniel#1984

• Democratic Republic Of Boland
  • Moderator
  • Kukle City
    • 1.6 Abimex 1996 LPG
Druga sprawa, nie ma jakiegoś widocznego powiadomienia. Mały wykrzyknik w kolorze czerwonym na czarno-pomarańczowym tle słabo się wyróżnia. Czasem się przeoczy... i nie wiem o ogłoszeniu.
"Im bliżej upadku imperium tym bardziej szalone są jego prawa" - Pablo Cornholio

« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 19, 2026, 20:35:58 pm »

Offline lukasz190

• Kto smaruje, ten jedzie!!
  • Sympatyk
    • PN Caro MR'91
Choć sam nie posiadam ryjbuka i nie znam zasad jak on działa, ale wydaje mi się, że dla osób poszukujących tam porad, może wystarczy ich nakierować na forum? Ktoś zadaje pytanie o np nierówną prace silnika, można wtedy napisać, że odpowiedź znajdzie na forum i wkleić link do forum ptk. Może choc jeden na 10 zajrzy i zostanie.

« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 19, 2026, 21:00:35 pm »

Offline Buźka

• Sympatyk
Myślisz, że forum jest na tyle niszowe, lub zapomniane, że nikt o nim nie wie? To jest zwykłe lenistwo, bo każdy chce odpowiedź tu i teraz, żeby mu odpowiedzieli na każde, choćby najgłupsze pytanie i nikomu nie chce się przedzierać przez kilka stron tematu. Ludzie się pozmieniali i tyle. Kiedyś, to była frajda dyskutować na różne tematy i chłonąć przy okazji wiedzę, a dzisiaj ma mieć udzieloną odpowiedź na dane pytanie, bez zbędnej dyskusji. Ludziom już nawet na żywo nie chce się ze sobą prowadzić rozmów na tematy inne, niż muszą, a co dopiero prowadzić dyskusje na internecie. Za dobre czasy teraz mamy i takie są skutki. To się niestety przekłada na różne dziedziny życia. Internet zabił prasę papierową, a z kolei facebook zabija tradycyjne fora internetowe i tak to leci do przodu. Forum z roku na rok coraz bardziej świeci pustkami, wiec to i tak sukces, ze jakoś funkcjonuje. Kiedy bym nie zajrzał, to jestem albo tylko ja, albo jeszcze dwie, trzy osoby. Ludzie zaglądają, widzą że nic się nie dziej, nikt nic nie pisze, no to elo i już ich niema. To taki efekt śnieżnej kuli, gdzie jeden ogląda się na drugiego i nikt nic nie robi, potęgując tylko stagnację.
Niech o nieciekawej kondycji naszej tutejszej społeczności świadczy fakt, że nawet taki "tytan" forum jak KGB, praktycznie całkowicie przestał tu cokolwiek pisać, a to już jest nie byle co i wydawało się niemożliwe, no ale przecież sam ze sobą nie będzie pisał. I pomyśleć, że jak się tu rejestrowałem, to był taki tłok, że trzeba było się dopychać do drzwi, a teraz można całym polonezem wjechać. Tragedia. Na fejsbukowych grupach nie siedzę, bo po prostu nie mam takiego nawyku wyrobionego, a powinienem, bo to tam się teraz toczy całe życie i wszystkie "nowości" wyskakują. Nieraz się dziwiłem, gdy tu coś linkowałem, że już wszyscy to znają, ale co się dziwić, skoro pewnie dawno na fejsie było?

« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 19, 2026, 21:12:03 pm »

Offline lukasz190

• Kto smaruje, ten jedzie!!
  • Sympatyk
    • PN Caro MR'91
Należy brać pod uwagę również fakt, że gdy forum święciło triumfy to polonez był dla wielu daily car i czy zima, czy lato auta ciorały cały czas. Teraz poldek to fanaberia i mało kto go wyciąga na zasolone drogi, większość egzemplarzy odpoczywa pod  kocykiem w garażu, byle do wiosny. Stąd tez może wynikać akurat teraz mniejszy ruch na forum. Sam w zasadzie nic nie robię, tylko raz na miesiąc zaglądnę czy stoi, czy jest luft w kołach i tyle. Przyjdzie wiosna to i ruch na forum trochę odżyje, mam nadzieję.