Autor Wątek: stosunek "waszych" KOBIET do waszego autka??  (Przeczytany 51458 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

stosunek "waszych" KOBIET do waszego autka??
« Odpowiedź #220 dnia: Październik 12, 2010, 19:01:03 pm »

Offline xmaniekx

• Macher
  • Sympatyk
    • C+ pinto turbo
Cytat: "krzychumy4"
(jak wsiadała to zawsze komentarz negatywny musiał być

To już nie kwestia auta, tylko pozwolenia na wchodzenie sobie na łeb.
zdr

« Odpowiedź #221 dnia: Październik 12, 2010, 19:14:15 pm »

Offline mateo#1939

• Klubowicz
    • C22XE
Wiecie co wam powiem pierdoli ta jak niezdrowa dupa....

Dorośniecie trochę i sami stwierdzicie ze na polonezie świat się nie kończy, sam zaczynam się rozglądać na jakimś audi a3 możne a4 , bmw e36, fiat marea, fiat cuope czasami potrzeba komfortu.
Cytat: Senn#1869
A to SS-man sie nam pojawil

« Odpowiedź #222 dnia: Październik 12, 2010, 19:23:19 pm »

Offline Rafał

• Sympatyk
    • Renault Laguna I phII 1.9 dTi RXE+
Cytat: "mateo#1939"
Dorośniecie trochę i sami stwierdzicie ze na polonezie świat się nie kończy,

To, że na Polonezie świat się nie kończy to jedno, ale drugie to to, że dziewczyna/narzeczona/żona powinna szanować hobby swojego chłopaka/narzeczonego/męża, a w naszych przypadkach (może nie każdego, ale większości) takim hobby właśnie jest Polonez. Ja miałem dziewczynę dopóki nie kupiłem Poloneza... Nie potrafiła zrozumieć jak można jeździć takim autem. Ale nie była z tych co uznają tylko VAG czy BMW, należała do mądrych i uznawała tylko japońskie.

sam zaczynam się rozglądać na jakimś audi a3 możne a4 , bmw e36, fiat marea, fiat cuope czasami potrzeba komfortu.

Zastanów się co piszesz, bo to co wymieniłeś powyżej to komfortu da niewiele, a awaryjne jak cholera  :lol:  
A może Golfa I Cabrio sobie zanabędziesz ? To naprawdę bardzo komfortowe auto przy którym Polonez się chowa  :lol:
Były: Caro: 1.6 GLI Bosch, 1.4 GLI 16V, 1.4 GTI 16V, 1.6 GTI 16V, 1.6 GTC 16V 1997; Atu: 1.6 GLI Bosch 1997, Peugeot 106 1.0 Itinea 1997
Jest: Renault Laguna I phII 1.9 dTi 1999 RXE+

« Odpowiedź #223 dnia: Październik 12, 2010, 19:29:25 pm »

Offline mateo#1939

• Klubowicz
    • C22XE
Cytat: "Rafał#1951"
sam zaczynam się rozglądać na jakimś audi a3 możne a4 , bmw e36, fiat marea, fiat cuope czasami potrzeba komfortu.   

Zastanów się co piszesz, bo to co wymieniłeś powyżej to komfortu da niewiele, a awaryjne jak cholera :lol:

ze niby co jest awaryjne, wszystko nawala wcześniej czy później, robię ostatnio trasy po 900km i wybacz polonez no powiedzmy znoszenie się to jedzie, ale jak coś wyskoczy to jesteś ugotowany gdzie za granica dostaniesz części, nie wspomnę o warsztacie który będzie wstanie pomoc,

« Odpowiedź #224 dnia: Październik 12, 2010, 19:31:31 pm »

Offline jerzy_jerz

• Sympatyk
a ja odnosnie mojej kobiety i poloneza moge napisac scenariusz do telenoweli :)

« Odpowiedź #225 dnia: Październik 12, 2010, 19:42:04 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
Wiecie co wam powiem pieści ta jak niezdrowa cenzura....

Dorośniecie trochę i sami stwierdzicie ze na polonezie świat się nie kończy, sam zaczynam się rozglądać na jakimś audi a3 możne a4 , bmw e36, fiat marea, fiat cuope czasami potrzeba komfortu.

jak ty podrosniesz ,to moze przeprosisz :]
jestem za stary i za "bogaty" by wysluchiwac takie teksty o stosunkach auto-ludzkich

ze niby co jest awaryjne, wszystko nawala wcześniej czy później, robię ostatnio trasy po 900km i wybacz polonez no powiedzmy znoszenie się to jedzie, ale jak coś wyskoczy to jesteś ugotowany gdzie za granica dostaniesz części, nie wspomnę o warsztacie który będzie wstanie pomoc,

to fakt ,ale powiem ci to dosadnie - jezeli dopiero zaczynasz sie rozgladac za samochodem ,ktory kosztuje najwyzej 15kpln ,to nie stac cie na naprawy za granica ,
a w Polonezie psuja sie tylko zagraniczne elementy ,wiec i za granica je mozna dostac  :lol:
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #226 dnia: Październik 12, 2010, 19:56:43 pm »

Offline mateo#1939

• Klubowicz
    • C22XE
Cytuj (zaznaczone)
jak ty podrosniesz ,to moze przeprosisz :]

nie ma zamiaru

Cytat: "KGB"
ale powiem ci to dosadnie - jezeli dopiero zaczynasz sie rozgladac za samochodem ,ktory kosztuje najwyzej 15kpln ,to nie stac cie na naprawy za granica ,
a w Polonezie psuja sie tylko zagraniczne elementy ,wiec i za granica je mozna dostac :lol:

powiedzmy na lawetę do domu mi wystarczy i zostanie jeszcze ze 12kpln

kończę OT

« Odpowiedź #227 dnia: Październik 12, 2010, 21:27:30 pm »

Offline centurion

• Sympatyk

Dorośniecie ?  :mrgreen: do czego ? do zakupu 20 letniego trupa z zachody 3 razy bitego i 2 różnych składanego ? Za te pieniądze co wydasz na złom z zachodu masz zadbanego pluszaka.

Ja mam poloneza dla sentymentu a nie do orania go codziennie. I mam inne ścierwo do wożenia dupy. Nawet na swoim przykładzie ci powiem ze nie warto się pchać w nic na "F" - nie mówię o FSO.
Nic na "F" to Fiat, Ford i Francuz.  :mrgreen:
Caro minus odbudowa na wypasie. Części na stanie czas na pakowanie.

« Odpowiedź #228 dnia: Październik 12, 2010, 21:30:14 pm »

Offline Mardas#1946

• Witajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Klubowicz
    • ATU + GSI 1,6,2000 r. LPG-AL 700,70U,klimatyzacja Fab. kontrolka AFR
Cytat: "Grzech#1938"

Mam 44 lata. Jak myślisz - kiedy dorosnę?  :mrgreen:

Chyba  jak będziesz miał 54,tyle co ja. :mrgreen:  :mrgreen: To tak dla jaj. :D  :D
Mardas- Jimi wiecznie żywy !!!!!!!!!!!! ,a moje ATU nie do zdarcia !!!!!!

http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO/Polonez_ATU/108123

« Odpowiedź #229 dnia: Październik 12, 2010, 22:21:52 pm »

Offline Bogdan611

• Sympatyk
  • Polonez Caro 1.6 GLi 96'
Honda civic szybko jeździ ale jeszcze szybciej rdzewieje :lol: Nie rozumiem zachwytów ludzi nad Golfami,Passatami,Audi 80 dla mnie to są nudne jak flaki z olejem pudła o przeciętnych osiągach i masakrycznej podsterowności(Audi 80)a ich posiadaczom  wydaje się że Bóg wie co mają a faktyczna wartość tych aut jest równa wartości ekodopłaty w Szwabii :D Ja zarówno Poloneza jak i Trabanta kupiłem świadomie bo chciałem takie auto a nie że nie mam kasy czy inne prozaiczne powody.JA NIE LUBIE ROBIĆ TAK JAK WSZYSCY,CZY SŁUCHAĆ DOBRYCH RAD MĄDRYCH LUDZI a że jakaś blachara mnie nie zechce to mała strata :mrgreen: bo ja autem nie mam potrzeby nic sobie wydłużać.
Poloneza chwalić nie trzeba,bo by to było jak wlewanie wody do morza.
OSTERZEGAM PRZED ZLODZIEJSKIMI PRAKYTKAMI T-MOBILE
Pożyczki bez Bik-u,teren Częstochowy zapraszam 797-603-075 lub PW

« Odpowiedź #230 dnia: Październik 12, 2010, 23:19:55 pm »

Offline Wojt@s

• Sympatyk
jak ktoś postronny przeczyta ten temat i poziom wypowiedzi to nie ma się co dziwić że potem wszyscy pieją ze śmiechu jak widzą kogoś w polonezie... a już najbardziej jak wyolbrzymiać tą krzywde jaka Was spotyka z racji posiadania FSO i jak inni Was postrzegają...
1.4 K16
1.6 K16
1.6 OHV
1.6 T  in progress...

« Odpowiedź #231 dnia: Październik 13, 2010, 00:15:48 am »

Offline Jaro

• Sympatyk
  • Ukryta opcja niemiecka
    • Caro Orciari OHV
Cytat: "wojt@s#1932"
jak ktoś postronny przeczyta ten temat i poziom wypowiedzi to nie ma się co dziwić że potem wszyscy pieją ze śmiechu jak widzą kogoś w polonezie... a już najbardziej jak wyolbrzymiać tą krzywde jaka Was spotyka z racji posiadania FSO i jak inni Was postrzegają...

O to to, też średnio czaję ten kompleks posiadacza FSO, ja osobiście uważam, że mam całkiem elegancki wóz, który od razu się odróżnia :mrgreen:

A że jest trochę trupowaty to naprawdę nie wina znaczka na przedniej atrapie.
LOW & SLOW

« Odpowiedź #232 dnia: Październik 13, 2010, 00:35:11 am »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Ja tam uważam że mam wyjątkowo dobry, praktyczny, ekonomiczny, wygodny i niezawodny samochód. A że nie jest uznawany przez różnych zakompleksionych Polaków to naprawdę nie jest mój problem... Wiecie co najlepiej zamyka różne buzie? Jak się ma TRZY. Jak mówię że mam trzy Polonezy, to każdego zatyka. :D Wszelkie teksty typu: "jakbyś miał więcej kasy to byś miał inne", albo: "kiedy kupisz wreszcie porządne?" po prostu się nie pojawiają. :D :lol: Ludzie wybałuszają oczy i stwierdzają, że wobec tego muszę być hobbystą. :)
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

« Odpowiedź #233 dnia: Październik 13, 2010, 01:24:08 am »

MarcinVK

• Gość
Ja to się z takich ludzi śmieje w zimie :lol:  oni mają problem z odpaleniem przy dużych mrozach a ja wsiadam i jadę :)

W ogóle, Polonez w kategorii bezproblemowego odpalania na mrozie to chyba jest w czołówce :)

« Odpowiedź #234 dnia: Październik 13, 2010, 01:34:46 am »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Mam świetne zdjęcie to ilustrujące:

Akcja ratunkowa dla auta sąsiadki. :) Znowu padł akumulator... :D Mina sąsiadki - bezcenna. :D :lol:
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

« Odpowiedź #235 dnia: Październik 13, 2010, 06:32:13 am »

Offline centurion

• Sympatyk
A ja tam na golfa nie nażekam.
Dobrze lata się nim, jest fajnie wyposażony i mam dobry silnik. Golf 4 z ostatniego okresu juz z silnikiem 1.6 FSI od golfa 5. Na szybkie wypady idealny.

Nazekam na scenica - bo elektryka masakra i przy mojej nodze młuci 11 i w góre PB95. Silnik 2.0 16v
Caro minus odbudowa na wypasie. Części na stanie czas na pakowanie.

« Odpowiedź #236 dnia: Październik 13, 2010, 09:49:09 am »

Offline sova

• Sympatyk
  • wychowany na tylnym napędzie
    • PN Coupe--> home made
ale sie OT zrobił, to sie dołączę, Kobita +poldek to średnio teraz,  ale na codzień mam MB C180 1999r i od maja nie robię przy nim nic, no w poldku niestety nie miałem takich interwałów  czasowych bez awarii/naprawy. No ale mietek wozi dupsko na codzień i stoi pod domem  a  pold stoi w garażu i jak skończe to będzie autkem  sezonowym.

natomiast w roku ubiegłym też ratowłem poldkiem kumpli co mieli 2-3 letnie auta, też było śmiechu dużo
FSO Motoklub Polska---> www.fsomoto.xip.pl
Mercedes C180 Esprit kombi
Historia mojego PN 1,4 Coupe zaczyna się tu ->www.fsomoto.xip.pl/forum/viewtopic.php?t=1143&postdays=0&postorder=asc&start=360

« Odpowiedź #237 dnia: Październik 13, 2010, 11:24:10 am »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
To i ja się podzielę spostrzeżeniami jakie mam po ładnych kilku latach z FSO i z "jedną kobietą". Jak kupowalismy pierwszego poldka to była nasza wspólna decyzja bo 9 lat temu nie stać nas było na "zachodnie" bo wartościowe auta były wiele droższe. Jak zrobiła prawko to jedyne na co narzekała to brak wspomy ale jakoś to przebolała i jeździła nim aż do dnia "zgonu" podłużnicy. Wieżcie mi że z żalem podjeliśmy decyzję że trzeba będzie wyzłomować caruska.

Z borkostworkiem było też ciekawie bo planowałem przerobić carusa na coś podobnego ale trafił się gotowy. Tyle że problem było przekonać żonę do zakupu drugiego auta w czasach kiedy się nam "nie przelewało". Na szczęście dzięki Banidziorowi SerU dała się szybko przekonać.

Księżycowy gzik to kwestia wyboru. Z powodzeniem mógłbym sobie pozwolić na zakup dużo droższego auta niż polonez jednak doszliśmy do wniosku że szkoda kasy na "drogie" auto bo są inne priorytety niż samochody. Liczę że po przerobieniu tego i owego ksieżycowy gzik będzie służył długo i dzielnie.

A w kwestii Czerniewic to moja zona jeździła na każde na które tylko mogła.

Szanuje moje hobby ale ma często żal że więcej czasu poświęcam jemu a nie rodzinie. I to do tego chyba trzeba "dorosnąć".
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.

« Odpowiedź #238 dnia: Październik 13, 2010, 20:39:09 pm »

Offline banned

• Sympatyk
Cytat: "sova"
MB C180 1999r

Rodzice mojego kolegi mieli dużo aut i na pierwszym miejscu stawiają Mercedesa "Beczkę", następnie Polonez Diesiel, Polonez 1.5 pomilicyjny, Polonez 1.6 a w dalszej kolejności VW Golf i Passat ,a na ostatnich miejscach są C klasse 220CDI generację nowszy niż twój Sova i B 180CDI.

Kończąc OT, zasadniczo zaczęło się nie od braku szacunku dla hobby tylko od ocenianie człowieka przez pryzmat samochodu, przez osobę która nie zna się na rzeczy czyli zmagamy się z problemem który próbował rozwiązać Sokrates i za to go zabili plus problemem płytkości pewnych osobników rasy ludzkiej. Jak ktoś stereotypowo traktuje Poloneza- bądźmy szczerzy - stereotypowo traktuje cokolwiek, to znaczy że się na tym nie zna i można ,a nawet trzeba go zmiażdżyć.

To że na Polonezie świat się nie kończy to raczej wszyscy na forum wiedzą ale ten samochód nadal ma dużo do zaoferowania i można traktować go poważnie, jeżeli ktoś ciebie traktuje źle bo jeździsz Polonezem to uważam że taka osoba jest pożałowania godna. Równie dobrze może zacząć źle cię traktować kiedy sąsiad szybciej niż ty wymieni swojego Lancera Evo, Audi RS6 albo BMW M3 na nowszy model :lol:

Cytat: "Bocian_s#313"
Księżycowy gzik to kwestia wyboru. Z powodzeniem mógłbym sobie pozwolić na zakup dużo droższego auta

To jest jest jeszcze jeden sensowny argument za Polonezem, jeżeli znasz się na jakimś aucie to choćby był już mocno przestarzały jeszcze ma dla ciebie Asa w rękawie bo po prostu wiesz jak tego użyć i czego się spodziewać, a nie że będą niemiłe niespodzianki.
Osiągi samochodów FSO fabrycznie mierzone z 5 osobami i 50kg bagażu na pokładzie.
Kupię części nadwozia Polonez Plus kolor 44E

« Odpowiedź #239 dnia: Październik 13, 2010, 20:50:06 pm »

Offline GRAND

• Nowicjusz
A ja się dziś chciałem Wam Pany pochwalić. ;D

Otóż, wychodzę ze szkoły, patrzę - idzie jakaś panna z chłopakiem. Fajna, długie czarne kręcone włosy, zgrabne nogi, pod kurtką było widać, że ma czym oddychać, słowem - super lala. Jej koleś oddalił się, bo poszedł po samochód, a ona czekała przy wjeździe na parking.

I teraz najlepsze... :D

Odpaliłem moją "czerwoną strzałę" i toczę się sobie centymetr po centymetrze. Aluski się kręcą, a tu nagle wypadł przede mną ten frajer w Golfie III i z piskiem pod panienkę podjechał.  :roll: Ja sobie jadę dalej spokojnie na jedyneczce... i w tym momencie ta panna tak się popatrzyła, gdy otwierała drzwi od szmelcwagena (na mnie, czy na auto - nie wiem), że aż otworzyła buzię i zamarła w bezruchu, gdy przetaczałem się obok. Spojrzałem, puściłem oko - uśmiechnęła się.  :D

Dziewczyny ni znam, ale zdaje mi się, że nie miałaby nic przeciwko takiemu pojazdowi jaki posiadam. :) Wyjechaliśmy na szosę, gość Golfem chciał się rwać na lewym pasie, ale przyłożyłem kopyto i skończyły się żarty.  8)

Tylko tak chciałem Wam opowiedzieć tą dzisiejszą sytuację. :)