Witam
Na pocz?tek troche wprowadzenia w temat, czyli jak to mawia pewien polityk rekonesans sytuacyjny......
Mam poldka z 94 roku ale wnętrze mam z pierwszych poldków.A wła?ciwie nie wnętrze a boczki drzwi. Kilka rzeczy wstawiłem z innych starych samochodów jak np chromowane wsteczne lusterko, dr?żek zmiany biegów i kilka innych pierdół. Deski nie znieniałem bo niby na co, ale mysle nad własnoręcznym wykonaniu jakiegos nowego panelu srodkowego, z płyty mdf czy jak to yak się zwie. A teraz przyszła kolej na o?wietlenie.
1. Czy w borewiczach do oswietlenia wnętrza uzywane s? 4 lampki? z pojedyńczymi żarówami 12V? ja mam lampke na ?rodku sufitu z dwoma żarówami 12V. nie podoba mi się ale nic to wszak.Podł?czyłem sobie lampke z bagażnika do tej sufitowej lampki i umiejscowiłem pod kierownic? coby oswietlała nogi :D i ziemie na któr? stane po wyjsciu z samochodu.popj?łem j? po chamsku pod kabelki id?ce przednim słupkiem.... Napięcie troche spadło ale zapalała się jak się drzwi otwierało i o to chodziło. tyle że tej górnej lampki juz się nie dało wł?czyc na stałe....... teraz wymysliłem, bo mam odblaski w drzwiach, że jeden z tych odblasków przewierce, i wsadze tam malutk? żarówe.Tak zrobiłem ale teraz jeżeli juz cos swieci to własnie ta żarówa w drzwiach, i to nie wtedy jak je otworaze a wtedy gdy przeł?cze górn? lampke z tryb ci?głego swiecenia.
No troche namieszałem ale my?le ze da się to zrozumiec.
-------PYTANIE-------
Czym się rózniła instalacja w borewiczu od tej w caro, że tamta potrafiła utrzymac 4 żarówy 12V a ta z caro po trzeciej żarówie juz pada, i czy da się cos zrobic z tym by nie padała?
---No i gdzie należałoby podł?czyc te dodatkowe lampki by zapalały sie po otwarciu drzwi, bo napewno nie tam gdzie ja je podł?czyłem, czyli w przewody id?ce przednim lewym słupkiem do górnej lampki?