Autor Wątek: Uniwersalny zamek centralny..  (Przeczytany 23860 razy)

centralny zamek
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 29, 2006, 20:32:09 pm »

Fistasz

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
W 1988 roku nikt jeszcze o centralnym w poldasie nie my?lał...

Własnie nikt o takim czys nie myslał więc bede musiał wiercic. :( A czy te gumy sa ogólno dostepne w sklepach motoryzacyjnych??

centralny zamek
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 29, 2006, 20:40:08 pm »

Meggido

• Gość
Tak, nie ma problemu. Koło 4 PLN kosztuj?. Jest tylko jedno "ale", zreszt? jak zwykle... Te gumy mocuje się do karoserii za pomoc? takich fiku?nych blaszek i one s? niedostępne, przynajmniej w sklepach w Łodzi. I te gumki nadaj? się tylko do przednich drzwi, niestety...

centralny zamek
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 30, 2006, 00:12:55 am »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
ja mam jedna gume urwana i w niczym to nie przeszkadza
wystarczy dobrze okrecic izolacja przewody i beda ladnie pracowaly w drzwiach
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

centralny zamek
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 30, 2006, 20:35:09 pm »

policyjny

• Gość
moj central juz naprawiony spadla masa

centralny zamek
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 31, 2006, 03:12:38 am »

zort#135

• Gość
Ja mam dziury w przednich słupkach/drzwiach i szerok? gumę, a w tylnich dziury i w?sk? gumę (tak? jaka kiedy? była w drzwiach przednich) więc nie było problemu. Jesli gdzie? dostaniesz te gumy to powinny być i szerokie na przód i w?skie na tył.

Je?li jednak kładę komus centralny gdzie nie ma fabrycznych gum do prowadzenia kabli to mam taki fajny peszelek z cieniutkich żyłek, który się sam dopasowuje do grubo?ci kabla, wystarczy go najpierw ?cisn?ć, przełożyć kabel a potem rozci?gn?ć - lepszy od jakiejkolwiek rurki termo, czy karbowanych peszli. Od biedy możesz kable pu?cić także w odpowiednio szerokiej rurce termokurczliwej. powinna wytrzymać bez przetarcia jaki? czas.

Szczerze mówi?c polonez to jedno z najprostrzych aut do kładzenia centralnego, więc nie łam się i zakładaj! Zobaczysz jakie to łatwe! ;)

centralny zamek
« Odpowiedź #45 dnia: Styczeń 31, 2006, 03:44:19 am »

zort#135

• Gość
Kołcz - Go?ć który ci montował alarm odwalił fuszerkę :) Zawsze da się zamontować alarm do centralnego, je?li tylko jest choćby jeden master (tzn jesli otwierasz kluczykiem jedne drzwi i pozostałe też się otwieraj?) i alarm ma wyj?cie na centralny. Występuj? trzy rodzaje sterowania: mas? dwuprzewodowo, plusem dwuprzewodowo i jednoprzewodowo (masa na zamknięcie + na otwarcie, b?d? odwrotnie). Z alarmu jest w 99% sterowanie mas?. Upewnij się jaki rodzaj alarmu masz (czy ma wyj?cie na centralny - dodatkowe 2 przewody, często br?zowy/biały) i jakie sterowanie ma Twój centralny. Potem dokup przeka?niki centralnego zamka gdzies na giełdzie, albo na allegro (koszt około 15zł) i tam będzie dodany schemat jak to podł?czyć w zalezno?ci od rodzaju sterowania.

Co do ?wiateł mijania podł?cz kabelki z alarmu do kierunkowskazów, obojetnie których(przód, bok, tył - s? równolegle połaczone). Gdyby? był z Wrocka mógłbym Ci to podł?czyć w ramach pomocy klubowej...[/b]

centralny zamek
« Odpowiedź #46 dnia: Styczeń 31, 2006, 18:35:23 pm »

excalibur777

• Gość
Podepnę się - może mi wybaczycie. Ja chciałbym zrobić w drug? stronę. Wywalić alarm (brat Polizei twierdzi, że i tak se go można wsadzić...) a zostawić centralny. Problem w tym, że szlag trafił pilota. Kole? od alarmów twierdzi, że taka przeróbka + nowy pilot (tylko do centralnego) to ok 160 zeta. Jest sens skoro na Allegro kompletny centralny jest za 100 zeta? Przecież chyba ewentualny montaż NOWYCH siłowników nie będzie trudny bo wsadze je tam gdzie s? te obecne. W sumie chodzi o podmiane samej centralki do centralnego. Robić to samemu?

centralny zamek
« Odpowiedź #47 dnia: Styczeń 31, 2006, 19:23:13 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
juz pisalem ze taka centralka z dwoma pilotami kosztuje 65pln - podpiecie pod stare silowniki to banal
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

centralny zamek
« Odpowiedź #48 dnia: Styczeń 31, 2006, 20:07:13 pm »

Kołcz_1906

• Gość
Zort dzięki za info, alarm i centralny był już  poldku i tka bylo od pocz?tku, a go?c wymieniał tylko siownik bo byl zje......i chcialem zeby podlaczyl ale powiedizal ze sie nie da, gosc jest wporzo bo wyremontowal mi rozrusznik do malucha za free, poskładał mi CC900 za free tzn silnik, panewki pierscienie bo to trzeba odpowiednio posklładać a ja wtedy sie balem grzebac w tym a reszte sam posklladałem.
Jak bedzie cieplej i bede wreszcie mógł wjechać do garażu to się pobawie tym, mam dwa mastery.

centralny zamek
« Odpowiedź #49 dnia: Luty 01, 2006, 00:15:15 am »

excalibur777

• Gość
Skoro tak mówisz... pozostaje zabrać się do roboty...

centralny zamek
« Odpowiedź #50 dnia: Luty 03, 2006, 00:09:22 am »

zort#135

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
gosc jest wporzo

przepraszam, je?li obraziłem... Cóż, nie każdy wie, że zazwyczaj można to popodł?czać :) Nie będzie można wtedy, gdy alarm nie będzie miał wyj?ć na centralny, choć i tu sprawny elektronik sobie poradzi :)

centralny zamek
« Odpowiedź #51 dnia: Luty 16, 2006, 23:26:48 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Mam pytanko czy ciężko jest założyć centralny zameczek do polinezji?? Bo kole? mi krzyknoł 250zł na 4 godziny odtawaim wóz i mi z alarmem chodzi...Czy tanio czy lepiej samemu to zrobić??

centralny zamek
« Odpowiedź #52 dnia: Luty 16, 2006, 23:30:18 pm »

Boczek

• Gość
Pudzian_Puławy,  nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Ciepłe pomieszczenie i robisz sam. poza tym polecam używanie szukajki

centralny zamek
« Odpowiedź #53 dnia: Luty 17, 2006, 09:35:28 am »

ka3or#1818

• Gość
Robota nie jest zbyt trudna. Ja robiłem sam

centralny zamek
« Odpowiedź #54 dnia: Luty 17, 2006, 18:10:40 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Cytat: "ka3or#1818"
Robota nie jest zbyt trudna. Ja robiłem sam

Samemu miałem założyć tylko nie wiem czy wszystko zrobie tak jak trzeba i czy nie będ? się otwierać albo zamykać na dołkach...???

centralny zamek
« Odpowiedź #55 dnia: Luty 17, 2006, 19:27:10 pm »

Meggido

• Gość
Tydzień temu przećwiczyłem temat razem z alarmem i jest miodzio.

centralny zamek
« Odpowiedź #56 dnia: Luty 18, 2006, 10:25:48 am »

ka3or#1818

• Gość
Pudzian_Puławy,  ja nie miałem problemów z blokowaniem się drzwi. Jako? za pierwszym razem udało mi się założyć tak że wszytko było ok

centralny zamek
« Odpowiedź #57 dnia: Luty 20, 2006, 20:49:26 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Cytat: "ka3or#1818"
Pudzian_Puławy,  ja nie miałem problemów z blokowaniem się drzwi. Jako? za pierwszym razem udało mi się założyć tak że wszytko było ok

A ten jak powinny być ustawione siłowniki bo widziałem kiedy? że pod k?tem s? zaczepiane a ja chciałem zamówić takie z allegro i założyć ale no nie wiem czy da rade jakós...

http://allegro.pl/item85707424_centralny_zamek_4drzwi_wysoka_jakosc_super_cena.html

Tam na fotce s? takie cięgła i jak je trzeb montowac bo naprawde nie wiem... :?:  :?:  :?:

centralny zamek
« Odpowiedź #58 dnia: Luty 20, 2006, 21:14:30 pm »

Meggido

• Gość
W komplecie s? takie zapinki ze ?rubami. Tymi zapinkami skręcasz cięgno od siłownika z cięgnem zamka w drzwiach.
A tak w ogóle to te blachy perforowane s? za krótkie żeby cokolwiek z nimi zrobić. Dorabiałem swoje dodatkowe blachy żeby sztywno zamocować siłowniki.

centralny zamek
« Odpowiedź #59 dnia: Luty 20, 2006, 23:57:47 pm »

Homik

• Gość
Spoko luz majonez, montaż centralnego to nic wielkiego, rozkręć boczki popatrz gdzie masz miejsce, zobacz co 3masz w ręce i wpasuj ten szit, nie powiniene? mieć problemów. Daj sobie czas i dasz radę.

Pozdrawiam

[ Dodano: 20-02-2006, 23:59 ]
PS

własnie gdzie? tu na forum był niedawno taki temat odno?nie montażu centrala,
zapytaj pana "sercza" było opisywane co i jak...