Dzięki Alien. O taka odpowiedź mi chodziło. Możesz mi pokazać jakie masz te felgi? Z tego co piszesz to spokojnie mogę szukać felg z ET 30 bo mam dwa komplety dystansów: 17 i 20mm
siedzę teraz w firmie... a masz tu linka do FPMu
http://syrena10.vipserv.org/forum/viewtopic.php?t=2991&start=0na pierwszej stronie jest kilka zdjątek Poliny :wink:
[ Dodano: 2008-02-11, 08:24 ]aha - te moje są 4x100 - kupiłem śruby pływajace bo u znajomego ( Patryka - był kiedyś klubowiczem ) zwykłe śruby nakręcone na setki setki felgi po prostu poobrywało łby i koniec dyskusji że to "tylko" 2 mm rozdzielone na cztery punkty. Można oszczędzić na antenie czy pokrowcach albo na naklejce GTI w Golfie ale koła czasem się przydają.
Dalej - otwór centrujący - u mnie roztaczałem. e_gregor jeśli masz dystansy z pierścieniem centrującym a będziesz musiał swoje felgi roztaczać - weź taki dystans do tokarza - nic nie ma prawa "latać" - ma ciasno wchodzić.
Ja generalnie zrobiłem to tak - interesowało mnie by fele były przede wszystkim proste - stan moich był delikatnie mówiąc kiepski, choć np nie były praktycznie wogóle poobijane, najpierw je roztoczyłem, potem poszły do piaskowania ( było na nich 7

! warstw lakieru ... ), jeśli zdecydujesz się na ich renowację popytaj jak będą je czyścić - są gwiazdy które potrafią alumy wyśrutować... no i potem lakierowanie - to już kwestia gustu i pieniędzy.
Kupno śrub pływających to też ważna sprawa - jak masz dystanse to oczywiście śrubki będą dłuższe.
Generalnie jeśli chodzi o koszty - jak do tego dodasz cenę opon to masz dwa razy droższego Poloneza :wink: ... a jak zainwestujesz w konkretne opony to ho ho :mrgreen: