MacflyK7S5A nie padaly od wylanych kondziorow, z tej uszkodzonej, ktora mam wylutowalem kondziory i wszystkie dobre,
cos bylo nie tak,albo z chisetrem SISa, albo z wykonaniem ECS,
plyta byla tania i oferowala mozliwosc zastosowania roznej pamieci (nie jednoczesnie oczywiscie), wiec jeszcze bardziej rafiala w targed ludzi z mniejszymi budzetami,
przez to byla bardzo popularna i faktycznie moderzy robili do niej biosy, bardzo mozliwe,ze byl taki z obsluga fsb166, bo sam chipset byl dosc świeży i to bylo takie zacofania wzgledem VIA ,ze oficjalnie nie wspieral fsb166 (ale jak mial to robic,skoro SDRAM zatrzymal sie na 133MHz),
gdyby nie olbrzymia awaryjnosc, to plyta bylaby legenda jak najbardziej pozytywna, a tak to raczej nie zapisala sie zbyt pozytywnie,
jezeli twoj egzemplarz ciagle dziala to tylko pogratulowac, bo to juz taki wiek,ze znacznie lepsze konstrukcje sie wykrzaczaja (np. moj nieodzalowany Epox 8KHA+)
co do plyt z PCI-E i AGP to Asrock rzezbil wtedy w takich kostrukcjach ,byla plyta do intela s775, nie pamietam jaki chipset ,ale to PCI-E elektrycznie bylo tylko 4x i pewnie wielu sie nacielo - sprawdzalem nowiutkiego 8800GTX 512 kolesiowi ,bo kupil nowa karte za 1400pln i nie dzialala,
karta sprawna, u mnie smigala ,ale potrzebowala gniazda minimum 8x ,
biedny student kupil prawie najdrozsza karte do bieda plyty i zdziwiony,ze nie dziala

byly tez inne Asrocki na chipsetach ULI ,gdzie PCI-E i AGP sa pelnowartosciowe, bo kazde gniazdo obsluguje odzielny chipset - taka plyta byla chyba s939 ,czyli do athlona64,
w kazdym razie kiedys konstrukcje byly znacznie ciekawsze niz teraz, Asrock jako bieda producent chcial sie na czyms wybic, wiec kombinowal z kompatybilnoscia w okresie duzych zmian - teraz intel sztucznie blokuje obsluge procow na tym samym gniezdzie i producenci plyty maja zakaz to obchodzic pod rygorem zerwania wspolpracy,
kiedys bylo tez o wielu wiecej producentow plyt i to takich najlepszych : Abit, Epox, DFI i takich calkiem dobrych : Soltek, FIC ,
fenomen, bo najlepsi padli, a zostaly sredniaki-padaki z ktorych mozemy teraz wybierac, czyli : Asus, MSI, GB, Asrock, Biostar ,gdzies w Chinach masowe sprzedaje ECS ,a gdzies U$A jeszcze EVGA,
czyli ogolnie poziom produktow spadl, ale trzeba przyznac Asrockowi, ze zrobil najwiekszy postep i ciagle sie stara ,przoduje Asus ,ale tak naprawdę nie wazne ktorego producenta wybierzemy, bo i tak dostajemy mniej wiecej to samo,
ta twoja fioletowa padaka to tez gf4mx440 8x ,tylko twoja ladniejsza,bo fioletowa,a moja zielona
na takim guano nvidia zbudowala swoja potege finansowa, w rdzeniu tej grafy siedzi ciagle gf2mx przez co gf3 rozklada to na lopatki nie tylko moca obliczeniowa,ale i funkcjami : gf4mx440 nie ma jednostek vertex przez co jest zgodna tylko z DX7 ,nawet nie podchodzi do testu natura w 3dmarku,
tylko zegar ma podciagniety wzgledem gf2mx dzieki nowszej technologii produkcji, inaczej obrywaloby od KYRO tak jak gf2mx - 3 lata pozniej, co w tamtym okresie bylo cala wiecznoscia,
za to KYRO to genialny projekt, nvidia bala sie firmy PowerVR, chciala jak wykupic tak jak 3dfx'a ,przejac patenty i zamknac,
mam KYRO od Herculesa, nie da sie zainstalowac sterownikow na plycie z chipsetem nforce2 ,sprawdzalem na DFI i Asusie - a na VIA i SIS nie ma problemu i nie wierze,ze to przypadek,
te wszystkie gry mozna smialo ograc na platformie socket7, pod warunkiem, ze nie beda to jakies udziwnione wersje sklejone z DOSboxem, bo wtedy to na zadnym sprzecie nie da sie grac - nie mozna myszki ustawic w Duke Nuken zeby ruszac nia gora-dol ,ten sam poblem w Quake i Shadows Warior, chociaz mam HexenII na plytce z cd-action i tez jest ten problem (bez dosboxa),
jezeli dosboxa da sie pominac i puscic normalnie na DOSie pod win98 to nie powinno byc problemow,
Worms2 sa genialne, w ta gre mozna grac latami, akurat mam "oryginał" z przelu wiekow (a nawet tysiącleci

) tak samo NFS3 - inna para kaloszy niz to,co teraz mozna sciagnac z sieci, czlowiek zaluje,ze nie trzymal wszystkiego przez te 20lat, ale to mogloby sie okazac fizycznie nie mozliwe,
jedno,co sciagnalem ostatnio i okazalo sie takie jak trzeba, w sensie w odpowiedniej formie elektronicznej bez udziwnien to polska gra Gorky17,
jeszcze przypoluje na Wolfensteina, powrot do zamku oczywiscie,
jeden kolo na chomiku ma, ryzyko jest,bo na chomiku sie placi, jak okaze sie kupiasty plik, to kasa przepadla