Autor Wątek: nasze komputery.  (Przeczytany 178608 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nasze komputery.
« Odpowiedź #120 dnia: Grudzień 01, 2008, 12:48:10 pm »

marcij

• Gość
Cytat: "Mynx"
U mnie to samo. Włącza się i zawieszka od razu. Sformatowałem, zrobiłem nowe partycje, nowy system i dalej to samo. W ogóle, nowy system (jak już się uruchomił raz :roll: ) pokazał dziwne rzeczy. Na czystej partycji (10 GB) jest tylko system wgrany a on mi pokazuje, że 5 GB ma zajęte... .......

A masz na tym dysku jakies bad-sectory ? Moze format niskopoziomowy by pomogl  ?

nasze komputery.
« Odpowiedź #121 dnia: Grudzień 01, 2008, 13:21:37 pm »

mateuszOBR

• Gość
a to ja mam pytanie z innej beczki co możecie polecić aby złożyć kompa na którym będzie płynnie śmigał NFS undercover
interesuje mnie płyta gł procek i grafa resztę później narazie musze wykozystac to co mam ramy hdd i cala reszte grafy nie moge wykozystac bo mam na agp x1650pro 256mb

nasze komputery.
« Odpowiedź #122 dnia: Grudzień 01, 2008, 14:46:09 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
Cytat: "Mynx"
Na czystej partycji (10 GB) jest tylko system wgrany a on mi pokazuje, że 5 GB ma zajęte... ..

zycie po XPeku  :lol:

Samsung ma najlepsze dyski
kup nowy ,w zaleznosci od potrzeby i kasy - bedziesz mial spokuj na 3 lata

moze ten teoj nowy ram jest walniety ,dlatego windowsa wiesza

[ Dodano: 2008-12-01, 14:50 ]
mktuningcar,
jekie ty ramy chcesz wykorzystac ?
to juz predzej grafe agp wykorzystasz

plyta http://www.shift.sklep.pl/index.php?t=w&id=16099&idk=38
proc Athlon X2 5000+  - 5400+  (praktycznie kazdego podkrecisz z miejsca na 6000+ )
grafa - ponizej radeona hd3850 nie ma co schodzic
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

nasze komputery.
« Odpowiedź #123 dnia: Grudzień 01, 2008, 19:57:49 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
    • JAGUAR XJL 3.0 Supercharged 380KM
jesli komp sie wiesza to:

SPRAWDZIC TEMPERATURE PROCESORA, MOSTKA I KARTY GRAFICZNEJ - najczesciej niedomaga wentylator lub ktos nie nalozyl pasty termoprzewodzacej... a potem:

1. zasialanie - poobserwowac w jakims dobrym programiku parametry napiec, a najlepiej zmierzyc multimetrem (idealem bylby oscyloskop :) )
2. ogladnac plyte glowna i karte grafiki na okolicznosc rozpieprzonych (wycieknietych)kondensatorow elektrolitycznych
3. GoldMEMORY - zostawic na cala nocke tescik RAMu

Dyski twarde padaja naprawde sporadycznie! Aczkolwiek jesli padl zasilacz to HDD w 4/10 przypadkow tez tego nie przetrzymal...
FSO Car Team
12 lat przejeździłem wyrobami FSO. Są powody do dumy :)

nasze komputery.
« Odpowiedź #124 dnia: Grudzień 01, 2008, 20:42:34 pm »

Offline mati_lecha

• Sympatyk
Mam pytanie do znawców Mirandy.
Posługuję się tym ustrojstwem od niedawna i mam problem jak odszukać archiwum numerów, których nie mam w kontaktach. Dałem ogłoszenie i trzech kolesi pisało do mnie coś. Odebrałem wiadomości, odszedłem od kompa i okienko rozmów zniknęło. A w archiwum mam tylko wiadomości od ludzi, których mam w kontaktach. I teraz ni mam nawet ich numerów, żeby odpisać.

nasze komputery.
« Odpowiedź #125 dnia: Grudzień 02, 2008, 08:59:26 am »

Offline Mynx

• Sympatyk
KGB na starym ramie było to samo. Wsadziłem nowy i nic nie uległo zmianie. Wczoraj wziąłem nowy dysk od kolegi, który ma sklep. Dał na sprawdzenie. Wszystko od nowa wgrane i... nie ten sam komputer. 30 GB na tym nowym dysku sformatowało się szybciej niż 10 GB na tym starym. Obawiam się jeszcze o ten zasilacz, bo dziwne dźwięki czasami wydaje... Ale dysk na pewno był wadliwy. Jak na razie wszystko działa. Ten nowy dysk to Maxtor 160 GB. Raczej go kupię. Muszę też jakąś fajną grafikę sobie zainstalować i powinien jeszcze posłużyć. Interesuje mnie coś średniej klasy, w miarę niedrogie, co myślicie o GF 5500?
Polonez - just drive and relax....

www.histmag.org - portal nie tylko dla humanistów

nasze komputery.
« Odpowiedź #126 dnia: Grudzień 02, 2008, 09:57:59 am »

Eddek

• Gość
GF 5500 to w zasadzie GF5200. Juz bym predzej szukal jakiegos 7300 na AGP, przynajmniej technologicznie wyzej stoi, bo to dalej klasa econo :)

nasze komputery.
« Odpowiedź #127 dnia: Grudzień 02, 2008, 10:40:53 am »

Offline Mynx

• Sympatyk
Troszkę drogie te 7300. Może dobrym kompromisem byłaby jakaś 6600 (może GT) używana :?

nasze komputery.
« Odpowiedź #128 dnia: Grudzień 02, 2008, 12:28:23 pm »

Eddek

• Gość
6600GT juz lepiej, w 5500 sie raczej nei warto pchac... Od 5500 juz GF4 Ti byl mocniejszy.

nasze komputery.
« Odpowiedź #129 dnia: Grudzień 02, 2008, 13:14:57 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
nie biez zadnych gf5500
jedynie gf6600 lub radeon 9800 - na allegro zwlaszcza radkow 9800xl mediona pelno w znosnych cenach
albo jak chcesz energooszczedna grafike z dobrym obrazem i rozwinietymi funkcjami TV to moge ci sprzedac S3 deltachromeS9 128mb - troche w grach kuleje ,ale od gf5500 mocniejsza
tylko szkoda mi sprzedawac ta grafe z marne grosze ,bo mam caly typoszereg kart S3 - a to kawal historii  - wiec wolalbym ,zebys nie chcial :P
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

nasze komputery.
« Odpowiedź #130 dnia: Grudzień 02, 2008, 19:12:14 pm »

Offline Mynx

• Sympatyk
Deltachrome? Chyba to zbyt wymyślne jak na moje potrzeby zwykłego użytkownika.
Podobno są problemy ze sterownikami itp. Ale te Radeony 9800 bardzo ciekawe. Od 57 zł za nówkę. Tylko czym się różni XL ood XXL i XT :?  Te XT są najdroższe to pewnie i najlepsze. Chociaż to nie zawsze jest regułą

nasze komputery.
« Odpowiedź #131 dnia: Grudzień 02, 2008, 22:58:48 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
9800xxl to taki odpowiednik XT  ,a xl to odpowiednik pro
inna nazwa ,wlasne PCB MSI (dla mediona te karty zostaly wyprodukowane przez MSI)

nasze komputery.
« Odpowiedź #132 dnia: Grudzień 03, 2008, 23:01:57 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
Ja wyznaje jedna zasade, nidy nic z samsunga a o dyskach juz nie wspomne... Paranoja...
  • Jef
  • Czaku

nasze komputery.
« Odpowiedź #133 dnia: Grudzień 04, 2008, 00:21:03 am »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
slaba zasada - Samsung robi debesciackie pamieci (glownie RAM) ,monitory ,dyski i fajne komorki  :mrgreen:
drukarki laserowe tez moga byc

nasze komputery.
« Odpowiedź #134 dnia: Grudzień 04, 2008, 19:00:51 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
    • JAGUAR XJL 3.0 Supercharged 380KM
od samsunga ciezko jest sie opedzic... nawet jesli nie kupujemy ich produktow to zapewne matryca w naszym LCD lub czesc elektroniki pochodzi od samsunga... taka to juz ta globalizacja.

co do ich jakosci... hmmm... moze i nie jest najgorsza (potrzac oczywiscie na ta polke cenowa, w ktora celuje samsung) ale wydajnoscia to ten sprzet nie grzeszy...

PS
znam ludzi ktorzy pracowali w:

- czechach w fabryce TV panasonica,
- w fabryce LG w Mławie

i z "wysoka jakoscia" nie spotykali sie za czesto  :mrgreen:
Musze poszukac jeszcze kogos z fabryki Samsunga ;)
FSO Car Team
12 lat przejeździłem wyrobami FSO. Są powody do dumy :)

nasze komputery.
« Odpowiedź #135 dnia: Grudzień 04, 2008, 23:52:38 pm »

mariusz_u

• Gość
Witam.
Spotkał mnie następujący problem. Za pomocą programu Partition Magic zmieniłem rozmiar partycji C pomniejszając D. Partycje zmieniły wielkość, ale system (Windows XP) po tej operacji nie widzi partycji D. :-o Po podłączeniu dysku do innego komputera obie partycje były widziane, pliki na D są, a po podłączeniu dysku spowrotem jest to samo: brak dysku D. :cry:
Czy ktoś może mi poradzić jak rozwiązać ten problem?

nasze komputery.
« Odpowiedź #136 dnia: Grudzień 05, 2008, 00:15:38 am »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
zbezpieczyc dane na innym kompie ,zrobic te dwie partycje na innym kompie i sformatowac ,a nastepnie zainstalowac na nowo OSa

nasze komputery.
« Odpowiedź #137 dnia: Grudzień 05, 2008, 17:11:59 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
Jas zdania na temat samsunga nie zmienie, tak jak nie tankuje na orene tak nie kupie nigdy samsunga. Za duzo razy ich fantastyczne produkty mnie zawiodły...
  • Jef
  • Czaku

nasze komputery.
« Odpowiedź #138 dnia: Grudzień 21, 2008, 00:07:20 am »

Offline mati_lecha

• Sympatyk
Mam mały problem z przeglądarką Mozilla Firefox. Po ostatniej aktualizacji przestała pytać czy wznowić przerwaną sesję czy rozpocząć nową. Od razu rozpoczyna nową co jest uciążliwe  :(  Da się to jakoś zmienić?

No i strasznie głupio zmienili historię, jakoś nieczytelna jest  :?

nasze komputery.
« Odpowiedź #139 dnia: Grudzień 21, 2008, 08:02:01 am »

Offline Mynx

• Sympatyk
Kwestia przyzwyczajenia...