jeszcze jedno... w ponmiedzialek zleje ten syf z silnika i tu moje pytanie.... czy jak zleje to wtedy chce zakrecic miske oleju i zalac ropa albo benzynka.... wytarmosic autem i zlac to... i tak ze 2-3 razy powtorzyc.... co Wy na to??
Nagrzej motor, spusc olej, potem wlej 2 litry + nowy filtr, zapal- niech pochodzi na wolnych pare minut, spusc olej, wymien filtr i wlej juz ten na którym zamierzasz jezdzic.
Co do uszczelniaczy- to sie nie zastanawiaj jak czapka jest na zewnatrz to praca przebiega duzo szybciej i sprawniej- mozesz mi wierzyc ze ten kto juz raz wymienial w aucie nigdy wiecej nie bedzie chial tego robic. Jak nie wiesz ile maja przejechane to wymien odrazu dla swiętego spokoju- ja nie wymieniłem i przypłaciłem koniecznoscia remontu silnika :? Wiec nie zakladaj z góry ze sa "dobre" -chyba ze wczesniej wymieniłes sam
Do zdjecia zaworów wystarczy klucz do swiec od poldka, młotek, kawałek szmaty, i kawalek drewna do podparcia zaworu. Przy odrobinie wprawy zawór puszcza maks po 3 uderzeniach :mrgreen: