0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Z puszczaniem dyma chodzi o to,że po odpaleniu na zimno puszcza niebieski dym. Olej ścieka po trzonku zaworu do komory spalania i po odpaleniu się spala, stąd dym. Teoretycznie, im dłużej stoi, tym go więcej powinno być
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.
Bocian_s#313, a jak wyjoles zawory-jakim przyzadem i ile Ci to zajelo no i czy to jest trudne?? do tego moje pytanie brzmi jak wyjoles uszczelniacze?? jakimis szczypcami??
wyjmowaem starym ściskiem hirurgicznym
możesz zablokować np ceownikiem, zapierając o zęby koła zamachowego, podpierając kawałkiem drewna
(....)widzilem jak facet w lublinie w zkladzie gdzie szlifuja glowice zdejmowal zawory na specjalnym stole, zdjecie i zalozenie jednego zaworu trwalo ok 20 sekund(...)
no i teraz sobie zweryfilowalem jak to bylo u mnie. Ja u siebie ustawialem EXHAUST na wydech, bo przeciez to oznacza wydech.
w koncu w jakims celu jest napisane na kolach WYDECH
Tak mi sie cos wydaje ze jak wymienialismy rozrzad w moim 1.8 zaraz po swapie to tez ustawialismy exhaust na wydech
Różnorodnosć narzędzi jest imponująca
no i wlozylem palec w glowice w otwory wydechowe no i......... w niemal kazdym jest pelno oleju a to swiadczy ze sa walniete uszczelniacze prawda?? To by tlumaczylo meeeega dymienie podczas jazdy......(bylo ostro :mrgreen: l