sebek, tak na marginesie dobrze miec kogos w UK to by zalatwil taniej. a jesli chodzi o Tarpana to nie wiem czy tak Ci polata... jednak wazy te tarpanisko no chyba ze masz jakies pomysly o ktorych nie doczytalem:P
nie trzeba mieć, wystarczy zę zapytasz kolesia przez EBAY czy wysle do polski po płatonsci z góry

potem robisz przelew PAYPAL i gotowe

co do wagi Tarpanka to się akurat mylisz i to bardzo :roll: mój po pełnym zatankowaniu beny pod zakrętkę i gazu 40 litrów do pełna waży 1320kg :twisted: do tego przełozenie mostu 5,875 i koła 15 (po przeliczeniu mam wolniejsze przełozenie od poloneza o 20%) ale nowy most juz ma 4,8 tylko nei ma kiedy wrzucić
co do remontu silniczka, jedna prosta zasada, co się moze przestawić nalezy unieruchomić, jak wykręcisz jakieś sróbki i coś zdejmiesz to wkreć sróbki tam gdzie były, wtedy nawet bez instrukcji poskałdasz

mój tarpan był przez 2 lata rozebrany w mak, nawet silnik z powodu montowania nowych uszczelek i zaworki itd, i po 2 latach wszystko poskłądałem do kupy

co do mojego silniczka ma nie całe 20k przebiegu od fabryki , ale słąbe to jak na dzisiejsze realia :cry: dlatego bezie 1,4 poldrovera i most szybszy, przyspieszenie bedzie na grnicy przyspieszenia obecnego a za to na traise ekonomicznie polece około 90-100km/h a nie jak teraz 70

Czy skladajac glowice musze brac ja na klej i uszczelke?? Mysle ze tak... jak dobrze mysle to na jaki??
przecie pisano Ci juz we wcześniejszych postach zę ładujesz uszczelke na oleju :roll: