podepne sie znów do tematu, zabieram sie na ostro za remont mojego 1,4 bo mnie czas nagli do wakacji juz mało czasu zostało, mam kilka pytań:
-jakie sprzęgło, myślałem nad Valeo (silnik nie bedzie katowany itd, auto prawie zawsze jeździ puste czyli waży tyle co poloneza czyli około 1300kg)
-uszczelka pod głowicę, myslałem nad tą meltalową za około 120zł (mało jeżdże tarpanem bo narawie udalo mi sie zorbić prawie 7 k za rok czasu wieć wystarczy mi jak do następnego remontu zrobi 130k przebiegu)
-rozrzad, jakiej firmy

taki lepszy zeby był pewny ze jak czasem sie troche po obrotach pokręci zeby nie strzeliło
i teraz pytanie najważniejsze, czy macie gdzieś tani sklpe z zalecanymi przez Was czesciami?
ewentualnei zastanawiałem sie nad kumpnem uszczelek i pompy wody oraz rozrządu w Uk, co o tym sądzicie i co polecacie ? mam 3 tygodnie czasu zeby pokompletować uszczelki i sprzęgło i sie za to zabieram bo czasu mało
aha i jeszcze jakiej długości potrzebny klucz do świec ? bo jak looknąłem pod pokrywkę świec to sie załamałem :lol: