0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.
Biedronka2003wczoraj (07:43)Kto z nas nie marzy o posiadaniu własnej nieruchomości na ciepłej Sycylii lub w malowniczej Katanii(...) LITOSCI Autorze ! Katania jest miastem na Sycylii, znajduje się w jej wschodniej części, u stóp Etny. Ciężko sprawdzić zanim się opublikuje? A tak przy okazji, podczas erupcji Etny, lawa podchodzi w okolice miasta. A może autor miał na myśli Toskanię? Tam też jest pięknie...Autorwczoraj (07:55)Już nie będę tu pisał.Nikt mnie lubi.Autorwczoraj (07:54)Miałem na myśli ToskanięKarolawczoraj (07:53)Albo Katalonii...
Kiedyś znajoma powiedziała "powinnaś trochę schudnąć", więc odpowiedziałam: akurat miałam ci to samo powiedzieć, tylko myślałam, że nie za bardzo wypada, ale teraz wiem, że wypada i że się nie obrazisz. Minę miała jak moja kotka siedząca w kuwecie.
https://www.lublin112.pl/nietrzezwy-kierujacy-motocyklem-zakonczyl-podroz-na-progu-zwalniajacym/?fbclid=IwAR357hiaiQoePIxQ--CpP1djrQzgCHsWPDn0q4DHZvs9I84ws6sK2N9kUfEJakbym czytał dziennik wschodni, czy tam sztandar ludu z 1988 roku motórzyści byli, są i będą.
Bóg jest ponadczasowy , ponadwymiarowy, nieśmiertelny, niewidzialny, nieprzenikniony , wszechmogący, wszechmocny, wszechwładny , wszechwiedzący, doskonały , stworzył wszechświat , słońce , księżyc , stworzył góry lasy morza i wszelkie rośliny i zwierzęta oraz nas , potrafił zesłać potop, potrafił sprawić że morze się rozstąpiło i że on sam w postaci swojego syna biegał po wodzie, i sprawiał że woda zamieniała się w wino . Jak zorganizował imprezę pożegnalną z wyżerką to była tak odjazdowa że spora cześć ludzkości ją wspomina po 2000 lat prawdopodobnie z powodu tej zamiany wody w wino. A jak zdarzyło mu się umrzeć po mimo tego że był nieśmiertelny, pewnie z powodu kaca, to zmartwychwstał. I potrafiąc to wszystko ma tylko jeden problem, nie ma smykałki do interesów bo ciągle potrzebuje waszych pieniędzy... Pewnie dlatego że nie był żydem bo oni akurat smykałkę do tego mają.
Pewnego dnia wsiadam do roverka odpalam i cos strzelilo. Okazalo sie ze pekla obudowa rozrusznika. Sprawdzalem przed zalozeniem nowego rozrusznika czy silnik kreci(recznie) oraz odkrecilem dolna pokrywe obudowy skrzyni zeby zobaczyc czy nic nie ma w srodku. No i bylo czysto, zakrecilem wiec nowy rozrusznik i znowu pyk(znow uszkodzilo obudowe rozrusznika). Wyciaglem wiec rozrusznik. Silnik jak krece w lewo to sie obraca, natomiast w prawo w jednym miejscu blokuje i nie dam rady dalej przekrecic(dodam ze sprawdzam to krecac sruba na kole pasowym). Paski wszystkie ok. Zeby na kole cale. Co moze byc przyczyna takiego blokowania silnika?
Wiele rzeczy: Krzywy wał korbowy, krzywe korbowody, pogięte zawory, śruba w komorze spalania, usterka skrzyni biegów...
tak sie spodziewalem ze moze to byc wiele rzeczy ale na szczescie po rozebraniu silnika okazalo sie ze padla uszczelka pod glowica(swoje przejechane juz mial), natomiast plyn w garze(calutki cylider wypelniony plynem) blokowal silnik i dlatego nie szlo obrocic silnikiem(z reszta nie probowalem tez obracac na hama zeby nie rozwalic zaworow albo czegos). Wiec i mnie dopadl HGF(przejechane ponad 223000 bez wymiany uszczelki), a dodam ze na trasie do krakowa ostatnio troche dostal w dupe:)