Świece nowe dzisiaj zakładane, po kilku minutach już była mokra.
Na to nie patrz- ostatnio kilka miechow walczylem z silnikiem, szarpal i nie pracowal, wszystko sprawdzone 3 razy -winne nowe swiece prosto z pudelka-2 szt uszkodzone, na starych trupach znalezionych na polce zapalil od strzala, sprawdz tez kompresje i walek rozrzadu czy krzywki nie wytarte. Psiknij tez WD 40 na wtryskiwacz i mocowanie kolektora do glowicy -moze oring na wtryskiwaczu puszczac lewe powietrze !
Nie sprawdzałem jeszcze listwy wtryskowej wyciągnę i sprawdzę czy psika ładnie.
Silnik zapalił od strzała ale pracuje na 3 garach.
Problem pojawił się niedawno, wcześniej chodził na 4, po ostrej zimie chodzi na 3.
Przez zimę woda była spuszczona ale możliwe że coś zostało w bloku bo spuszczałem otworkiem w chłodnicy.
Teraz jest zalany płynem do chłodnic i woda ładnie krąży i nie widzę oznak oleju w zbiorniczku.
Nie wiem czy to może uszczelka pod głowicą nie padła, muszę sprawdzić kompresję.
Silnik stał ponad pół roku bez wody nie używany, później ja go kupiłem zalałem sprawdziłem i wylałem wodę, teraz znowu zalałem (ale płynem) i coś jest nie tak.
Obstawiam że uszczelka pod głowicą mi padła.
[ Dodano: 08 Mar 2010 22:06 ]No to nie ma co dumać tylko na sam początek sprawdzić czy wtrysk nie leje , a potem bądź wcześniej sprawdzić kompresje .
Wtrysk leje bo świeca mokra i śmierdzi benzyną.
Stawiam na kompresje -> uszczelka.