Eee A skąd na forum tyle tematów o krokowcach, sondach lambda...
Sondy padają nie tylko w polonezie (jezeli jest gaz) a sam silniczek i zespół przepustnicy dobrze jest od czasu do czasu po prostu WYCZYŚCIĆ, tak samo mase modulu zaplonowego która jest z aluminium i po15 latach eksploatacji auta zmienić sztywny ze starości kabelek od czujnika PWK gdzie brak wykruszonej izolacji powoduje zwarcia i pad modułu po czasie -tyle ode mnie w kwesti zawodnosci -jak dbasz tak masz bo u mnie modul pracowal 12 lat a potem sprzedałem wtrysk który mialem przerobiony w 1,8 DOHC wiec nie wiem ile jeszcze pochodzil

Dodatkowo trzeba odpiac czujnik predkosci obrotowej zeby obroty nie swirowały oraz od czasu do czasu zresetowac kompa odpinajac aku -jakies 2/3 razy w roku co zazwyczaj robi sie przy jakiejs naprawie typu rozrusznik czy alternator
[ Dodano: 2009-12-17, 23:46 ]Co do swapu to tylko abimex, bosch to porazka na calej lini. generalnie musisz miec caly osprzet wtrysku
-kolektor, komp, zespół przepustnicy, puche filtra, instalacje cewki, czujniki,, zaslepke aparatu obudowe rozrządu z miejscem na czujniki oraz kolo pasowe z nacieciami, do tego bak paliwa z pompa. Po zmianie baku trzeba puscić przewód do pompy, zalozyc metalowy filtr paliwa(cisnienie) i przelozyc osprzet silnika- wszystko pasuje i puscic instal;acje wtrysku w komorze silnika oraz wpiac 5 czy 6 przewodów oraz przerzucić dwururke z sonda (jezeli wtrysk jej wymaga) .Generalnie majac wszystko to jakies kilka godzin pracy z browarem bo niespodzianek nie ma zadnych.
Jakby co to wiekszosc osprzetu do abimexa mam to puszcze to swiatecznej cenie jak bedziesz cos potrzebował(1,6 z sonda) a silnik na wtrysku chodzi wlasnie najlepiej na zaplonie z gaznikowca ,tyle ze traci elastycznosc na dole