Autor Wątek: -= Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem... Część VI =-  (Przeczytany 629410 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

-= Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem... Część VI =-
« Odpowiedź #4580 dnia: Grudzień 29, 2010, 10:47:42 am »

Offline hans

• go hard or go home !
  • Sympatyk
    • ulep
w związku z tym że cierpię na bezsenność i nie śpię od wczoraj postatnowiłem z rańca odkuć spod lodu polda, zajelo mi to dwie godziny. Wstawiłem do Frozena (caro) akumulator z Caro Plusa bo jemu już nie będzie potrzebny, dokręciłem alternator i pozamiatałem troche na mieście ;)
nie masz hebla w gazie?! To narazie!

« Odpowiedź #4581 dnia: Grudzień 29, 2010, 12:07:36 pm »

Offline Ukash

• Sympatyk
Pojeździłem trochę z workami cementu w bagażniku i różnica taka, że auto nie przysiada aż tak bardzo na przodzie podczas hamowania. Ale nie wiem czy ich nie wywalę z powrotem  :?
Było: Atu+ 1.6 GSi 97'; Atu+ 1.4 GTi 16v turbo; Peugeot 208
Jest: Nissan Qashqai ; Fiat 126p 1977r ; Komar "sztywniak" ; Skoda Favorit

Morał taj bajki jest krótki i niektórym znany, jak nie ma warunków, nie zaiwaniamy... :D

« Odpowiedź #4582 dnia: Grudzień 29, 2010, 13:36:27 pm »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
Cytuj (zaznaczone)
Michros kup zgniłego GSI lub GLI za grosze (nie allegro), umowa na żula , swap, a reszta na zlom. W wawie znajdziesz kogoś do pomocy.
Na wiosnę być może będę wkładał roverka do księżycowego gzika i będzie na zbyciu kompletne gsi z 2001r z przebiegiem 15xkkm w nie najgorszym stanie.
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.

« Odpowiedź #4583 dnia: Grudzień 29, 2010, 17:18:00 pm »

Offline Gelu1991

• Sympatyk
    • Astra G coupe
Dzisiaj rozkleiłem kierunki wyczyściłem zmatowałem i psiknołem matem do plastiku mam nadzieje ze jutro rano bedzie mozna skleić :)

« Odpowiedź #4584 dnia: Grudzień 29, 2010, 17:20:12 pm »

Offline RzR

• Sympatyk
    • Atu + Dżi Ti Aj
Urwał nać, plandekę zwiało z poldka mimo, że była przyciśnięta i to akurat jak mnie w domu nie było i zaczął sypać śnieg  :evil:

« Odpowiedź #4585 dnia: Grudzień 29, 2010, 20:15:50 pm »

Offline kapsel

• Sympatyk
    • Volvo 740
zakupiłem akumulator do małej. 44Ah powinny jej wystarczyc. wkońcu 1.1. :mrgreen: w związku z tym mała została odpalona i po dosc długim postoju w garażu dziś spędzi noc na dworze na rzecz rozmrożenia się auta rodziców. jutro prawdopodobnie kasacja fiata.  :roll:
OBRsOWO- ośrodek badawczo rozwojowy samochodów osobowych w obrowie

« Odpowiedź #4586 dnia: Grudzień 29, 2010, 20:39:13 pm »

Offline michros

• Sympatyk
Bocian_s#313, chodzi o silnik czy całe auto ? Ja dziś dolałem oleju i pojechałem do decathlona kupić łyżwy :D Potem poldkiem na lodowisko :D

« Odpowiedź #4587 dnia: Grudzień 29, 2010, 20:52:51 pm »

punisher

• Gość
Polonez przy minus 5 odpala na gazie za drugim razem, 1.5 dnia nie jeżdżony. ZAmarzają szyby od środka, f.u.c.k., wymieniona nagrzewnica,, płyn nagrzany silnk nagrzany  a zimno, słabo grzeje ten Caro.

« Odpowiedź #4588 dnia: Grudzień 29, 2010, 21:12:19 pm »

Offline Wojt@s

• Sympatyk
dziś drugi raz w tym miesiącu zdjęta została głowica w moim citroenie jumperze 2.5 D... polscy fachowcy są wspaniali... głowica nie sprawdzona ciśnieniowo, nie splanowana, krzywa, i pęknięta... złożona tylko na nowej uszczelce... fachowcy się zapierali że napewno wszystko było zrobione... do dziś i pękli jak bańki mydlane... zajechali mi głowice bo ją doje*bali na maxa i wszystkie gwinty, hydro są do wyrzucenia, a zawory i uszczlniacze nie trzymają wogóle parametrów...
uważajcie do kogo dajecie swoje auta do naprawy... ja juz wiem że muszę przyspieszyć przygotowanie obiektu pod busy bo już mi się nie chce do taki "paprochów" oddawać busa...
1.4 K16
1.6 K16
1.6 OHV
1.6 T  in progress...

« Odpowiedź #4589 dnia: Grudzień 29, 2010, 21:23:20 pm »

Offline centurion

• Sympatyk
Cytat: "punisher"
Polonez przy minus 5 odpala na gazie za drugim razem, 1.5 dnia nie jeżdżony. ZAmarzają szyby od środka, f.u.c.k., wymieniona nagrzewnica,, płyn nagrzany silnk nagrzany  a zimno, słabo grzeje ten Caro.

To zrób płukankę nagrzewnicy jak kupiłesuzywkę, sprawdż też zawór i termostat, bo ja miałem piekło jak się zagrzało.
Caro minus odbudowa na wypasie. Części na stanie czas na pakowanie.

« Odpowiedź #4590 dnia: Grudzień 29, 2010, 21:29:36 pm »

Offline michros

• Sympatyk
Nie wiem. Wolę się upewnić bo jego post brzmi dwuznacznie

« Odpowiedź #4591 dnia: Grudzień 29, 2010, 21:49:50 pm »

punisher

• Gość
Bez poloneza ani rusz!

Chciałbym pozdrowić wszystkich starych narzekających i marudzących ojców którzy jeżdżą całe życie autami a nie maja pojęcia o samochodach, cenach aut, stawek OC, gadają głupoty o trudnościach np. w wymianie oleju i innych prostych czynnościach. Dziś nie posłuchaliśmy ich bełkotów dlatego kupiliśmy auto za 1/3 ceny w porządnym stanie, sprawdzone przez znajomego mechanika,  auto chciał od ręki kupić dla siebie mechanik który z nami przyjechał i oglądał, a potem gaziarz bo pojechaliśmy zagazować gada. Pozdrawiam stare p.i.e.r.d.o.ł.y którzy uważają że auta są drogie i grają cwaniaków doradców jak z koziej d.u.py. trąbka dojeżdżając tylko do pracy i z powrotem...

Powered by Opel Astra I Kombi 1997, po dwóch właścicielach (auto na kredyt - wpisy bankowe kredytowe wykasowane), 140.000 km  PB 1.4 litra by 1200 PLN z kołem zapasowym, podnośnikiem, radiem, bez żadnej rdzy zakonserwowana, motor suchy, nie myty bez wycieków, do wymiany oleju i kilku zmian kosmetyczny (bezpiecznik, żarówka, uszczelka, klapka wlewu, naprawa listwy, wymiana filtra, naprawa blokady przeciwko złodziejom itd.). Auto 8 lat temu kosztowało 17.000 PLN i było mało jeżdżone - właściciel za granicą. Przegląd za pół roku, jutro na kanał zagazowanego do poprawek. SAMODZIELNIE! Bez korzystania z płatnych mechaników i głupich dorad jak dać się wyłosić i wydać kasę na wymianę oleju itd  Dzięki chłopaki że pomagacie cennymi radami na forum.

Niestety trzeba pytać na parkingach i zaczepiać obcych właścicieli auta lub zostawiać kartki za szybą z pytaniem o sprzedaż. Powodzenia w poszukiwaniu lepszych polonezów, ja i tak swojego nie planuję sprzedawać i będę jeździł.

« Odpowiedź #4592 dnia: Grudzień 29, 2010, 23:08:32 pm »

Offline Bogdan611

• Sympatyk
  • Polonez Caro 1.6 GLi 96'
Punischer też walczę z nagrzewnicą,świnia dostała wczoraj litra octu trochę z tym pojeżdżę  i zleje i przepłukam wodą i zaleje płynem(5l płynu poszło psu w d... bo jedna płukanka nie pomogła,musi być tam grubo zarośnięte).
Poloneza chwalić nie trzeba,bo by to było jak wlewanie wody do morza.
OSTERZEGAM PRZED ZLODZIEJSKIMI PRAKYTKAMI T-MOBILE
Pożyczki bez Bik-u,teren Częstochowy zapraszam 797-603-075 lub PW

« Odpowiedź #4593 dnia: Grudzień 30, 2010, 11:13:21 am »

Offline Bogdan611

• Sympatyk
  • Polonez Caro 1.6 GLi 96'
Cytat: "Młody#1955"
Bogdan611, jak ja płukałem nagrzewnice to sie rozciekła :D

Tego się boje,płukałem chłodnice w Trabancie i po zabiegu ciekło z niej jak z sitka :mrgreen:
Poloneza chwalić nie trzeba,bo by to było jak wlewanie wody do morza.
OSTERZEGAM PRZED ZLODZIEJSKIMI PRAKYTKAMI T-MOBILE
Pożyczki bez Bik-u,teren Częstochowy zapraszam 797-603-075 lub PW

« Odpowiedź #4594 dnia: Grudzień 30, 2010, 12:33:18 pm »

Offline Piotr_T

• Sympatyk
    • Audi A6 C6
michros coś dla Ciebie
http://otomoto.pl/polonez-atu-na-czesci-lub-w-calosci-tanio-C16532702.html

[ Dodano: 30 Gru 2010 12:34 ]
tylko ciekawe jak silnik z układem jezzdnym

[ Dodano: 30 Gru 2010 12:34 ]
tylko ciekawe jak silnik z układem jezzdnym
Caro Plus 1.6 GLI --> 1.4 GTI 74U - był
Caro Plus 1.4 GTI 23E - był ;(
Audi A6 C6 - tatusiowóz

« Odpowiedź #4595 dnia: Grudzień 30, 2010, 13:23:05 pm »

Offline michros

• Sympatyk
mlody_1d, ale że niby jako co ?  :mrgreen:

« Odpowiedź #4596 dnia: Grudzień 30, 2010, 13:51:48 pm »

Offline RzR

• Sympatyk
    • Atu + Dżi Ti Aj
Emil, jak czytam twoje posty to mam ochotę wyjść do mojego Poloneza i bić przed nim pokłony, że to on zawsze służy rodzinie jako auto na wypadek awarii Golfa i że od wymiany do wymiany oleum nie ubywa choć to OHVłka. Co do tematu to przepaliłem i to wszystko no i zastanawiam się czemu po kilkudniowym postoju nawet w lato trzeba trochę dłużej go zakręcić a jak pochodzi dosłownie z 10 minut to już pali od strzała. Może te 50 Ah akumulatora to za mało?

« Odpowiedź #4597 dnia: Grudzień 30, 2010, 14:14:19 pm »

Offline CzaroT-11

• Sympatyk
    • Polonez Caro+ 1.6 GSI '99 74E
Wczoraj kupiłem dwie puszeczki 200ml kolorku L46 :) Nowe płaskie wycieraczki, szczotkę do czyszczenia felg i ogólnie dużo kosmetyków :P Wieczorem w pracy z nudów przygotowałem i próbnie pomalowałem jedną z klamek kupionych wcześniej :) A Dziś dotarły moje elektryczne podgrzewane lusterka  :D

« Odpowiedź #4598 dnia: Grudzień 30, 2010, 14:46:13 pm »

Offline Michał

• Sympatyk
    • Caro 1.6, LEXUS IS
Byłem sie poślizgać na parkingu po zaspach i chyba wigloć mi sie dostała do czujnika cofania bo sie cały czaś świecą lampy. ;/
Ale z dwoma skrzynkami cegieł w bagażniku żadna zaspa nie straszna ;)

« Odpowiedź #4599 dnia: Grudzień 30, 2010, 15:10:29 pm »

Offline myszaradom

• Sympatyk
    • Poldorover 1,8
Kupiłem nowy rozrusznik dzisiaj montaż i próba roverka w warunkach zimowych :D