Sterciu, masz racje ale jezeli chodzi o posliszg tylnionapedowki wyczujesz go szybciej znaczy szybciej poczujesz ze cos ci ucieka i jestes w stanie zareagowac zanim stanie sie poslizgiem niekontrolowanym i zanim auto niebezpiecznie ci sie wychyli
la tych co twierdza ze tyl naped jest bezpieczniejszy .... niech wyprowadza auto z takiego poslizu, gdzie auto jest wychylone o wiecej niz 90stopni
nie powiem ze jest to latwe ale da sie zrobic sam mialem taka sytuacje poldkiem w zimie troche za szybko wjechalem na krzyzowke (byla noc pusto na drodze nic nie jechalo to praktycznie cala predkoscia wjechalem ) nie powiem ze bylo to madre ale jak wystapil poslizg udalo mi sie o opanowac
a w robocie jezdze przednio napedowcem i tez mialem pare poslizgow i roznie bywalo z wyprowadzaniem
niewazne jakie jest naped zasada podobna jezeli przy poslizgu szybko nie znajdziesz przyczepnosci to i tak mozesz skonczyc na drzewie
a co do artykulu i zdjec bmw zadam wam takie pytanie czy jadac swoim poczciwym poldkiem i wyprzedzajac jakas bmke gulfa czy calibre bo jechal wolniej to on spokojnie to przyjal czy zaraz redukcja i was wyprzedzal albo wogole nie c hcial dac sie wyprzedzic?

na ogol tacy mlodzi siadaja do paruset konnych fur i to oni maja panowac na drodze i niedaj bog ktos go wyprzedzi to jest dla niego skaza na honorze i musi sie odegrac albo wogole nie dac sie wyprzedzic i to przez to sa takie a nie inne skutki a nie przez naped
a nad przednim i tylnim napedem mozna dyskutowac tylko i wylacznie pd katem technicznym ktory jest mniej awaryjny niezawodny itp a nie ktory jest bezpieczniejszy
takie jest moje zdanie ja jezdze tylnionapedowkmi prywatnie praktycznie od poczatku i nauczylem sie panowac nad autem na tyle zeby jezdzic bezpiecznie ale nie wsiadlem odrazu do 200 konnej bemki tylko zaczynalem od malucha zeby mi ktos nie zarzucil ze nie jezdzilem mocniejsza tylnionapedowka powie ze mialem omege 140 konna
ale wracajac do tematu i podsumowujac nie winny jest naped a aucie tylko kierowca i w wiekszosci przypadkow brawura za kierownica takie jest moje zdanie jako kierowcy