Autor Wątek: -= Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem... =-  (Przeczytany 804789 razy)

Odp: -= Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem... =-
« Odpowiedź #980 dnia: Luty 21, 2011, 20:05:06 pm »

Offline RSilak

• Sympatyk
    • Atu+ GT
i wlasnie bylem w garazu z suszarka :D:D:D   drzwi sie otwarly(tylko kierowcy ale otwarly) ale zamknac sie juz nie chcialy;P  piec minut z suszareczka w rekach i dziala jak trza:P
ja tak miałem po umyciu samochód stał na dworze i później wsiadłem z kobieta swoja i jej drzwi nie chciały się zamknąć i trzymała je ręką przez 5km zajechałem do domu a ona cały czas trzymała nie puszczała ani na chwile wstawiłem auto z nią w środku do garażu wysiadła odruchowo chlapnęła drzwiami i się zamknęły same ale była zła wtedy :D
FSO Polonez ATU GT
(Polsko-Japońsko-Szwedzka hybryda)
Serwis Bartniki. Mechanika Pojazdowa, Diagnostyka Komputerowa.
Jest 2.0 16v

« Odpowiedź #981 dnia: Luty 21, 2011, 20:09:43 pm »

gregor1284

• Gość
Zdrowa seria na gaźniku :D nie no poważnie Caro Plus GTi :)
Tak myślałem ,przed szkołą niezłe boki szły :D Gość od warsztatów jeszcze ładną przejściówkę ma :D

« Odpowiedź #982 dnia: Luty 21, 2011, 20:39:27 pm »

Offline RSilak

• Sympatyk
    • Atu+ GT
ktoś musi klasę pokazywać :D Przejścióweczka w lala stanie i z nie dużym przebiegiem bo chyba 68tyś. tylko nie wiem dokładnie z którego roku
FSO Polonez ATU GT
Jest 2.0 16v

« Odpowiedź #983 dnia: Luty 21, 2011, 20:45:39 pm »

Offline DaMaGe

• Sympatyk
    • PN C+ 1.6 GLI `2000
i wlasnie bylem w garazu z suszarka :D:D:D   drzwi sie otwarly(tylko kierowcy ale otwarly) ale zamknac sie juz nie chcialy;P  piec minut z suszareczka w rekach i dziala jak trza:P
ja tak miałem po umyciu samochód stał na dworze i później wsiadłem z kobieta swoja i jej drzwi nie chciały się zamknąć i trzymała je ręką przez 5km zajechałem do domu a ona cały czas trzymała nie puszczała ani na chwile wstawiłem auto z nią w środku do garażu wysiadła odruchowo chlapnęła drzwiami i się zamknęły same ale była zła wtedy :D

bo jak jechales to 'rozruszalo' zamek w srodku:)   a jak miales ogrzewanie wlaczone to tymbardziej :P   kiedys sam bylem zmuszony jechac z otwierajacymi sie drzwami pasazera...ale patent na przyszlosc juz mam - zapiac pas o podlokietnik:P  bedzie sie lekko trzaskac ale dac rade da:)   albo auta zima nie myc:P

« Odpowiedź #984 dnia: Luty 21, 2011, 20:53:15 pm »

gregor1284

• Gość
ktoś musi klasę pokazywać :D

Szlaufy się częściej oglądały ,niż za tatusiowymi autkami :D

« Odpowiedź #985 dnia: Luty 21, 2011, 21:01:01 pm »

mogles

• Gość

bo jak jechales to 'rozruszalo' zamek w srodku:)   a jak miales ogrzewanie wlaczone to tymbardziej :P   kiedys sam bylem zmuszony jechac z otwierajacymi sie drzwami pasazera...ale patent na przyszlosc juz mam - zapiac pas o podlokietnik:P  bedzie sie lekko trzaskac ale dac rade da:)   albo auta zima nie myc:P

jest jeszcze jeden patent uderzyć w to "ucho" w drzwiach parę razy z reguły chociaż drzwi się nie otwierają same :P

« Odpowiedź #986 dnia: Luty 21, 2011, 21:02:07 pm »

Offline RSilak

• Sympatyk
    • Atu+ GT
bo jak jechales to 'rozruszalo' zamek w srodku:)   a jak miales ogrzewanie wlaczone to tymbardziej Język   kiedys sam bylem zmuszony jechac z otwierajacymi sie drzwami pasazera...ale patent na przyszlosc juz mam - zapiac pas o podlokietnik:P  bedzie sie lekko trzaskac ale dac rade da:)   albo auta zima nie myc:P

ja swojego nie myłem od Bożego Narodzenia i na na razie nie mam zamiaru :P cały w soli i błocie ale trudno musi przeżyć do wiosny :P

Szlaufy się częściej oglądały ,niż za tatusiowymi autkami :D

baa bo tatusiowe auta pod nasza szkołą nie latają bokami, nie robią dymu i tyle hałasu co moje Wiatraki :P
FSO Polonez ATU GT
Jest 2.0 16v

« Odpowiedź #987 dnia: Luty 22, 2011, 00:00:35 am »

Offline Despero

• Sympatyk
    • Polonez Atu+ GSi '98 23E LPG
Cytat: Despero on Dzisiaj o 11:53:18
Byłem u gazowników, jak to zwykle bywa zlekceważyli mnie i zamiast dziś, montaż dopiero we wtorek za tydzień, mimo, że pisali że mogę wpadać na montaż kiedy chcę. Trochę wyczułem w ich zachowaniu i tekstach standardową ironię w stosunku do Poloneza, choć wprost nic nie powiedzą cwaniaki. No ale cóż, są najlepsi w Koszalinie więc udam że nic nie widzę i nic nie słyszę, przeboleję te docinki.
Łaski Ci nie robią płacisz za to.
Coraz częściej zauważam że dla wielu klient to śmieć. Na szczęście sam naprawiam Poloneza, jedynie z instalacją LPG jestem zmuszony oddać auto do serwisu. :/
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2011, 00:00:49 am wysłana przez Despero »
Polonez Atu+ GSi '98 23E LPG 240 tys. km
Polonez Caro+ GLi '99 92U LPG 210 tys. km
Polonez Caro+ GLi '99 LPG 60 tys. km
Lublin 3 2,4 TD Andoria 3,5t '00 340 tys. km
Był: Polonez Atu+ GLi '98 LPG 230 tys. km

« Odpowiedź #988 dnia: Luty 22, 2011, 00:29:24 am »

Offline hans

• go hard or go home !
  • Sympatyk
    • ulep
-21st za oknem, byłem przed chwilą przejechać się Frozenem, odpalił od strzała :D
nie masz hebla w gazie?! To narazie!

« Odpowiedź #989 dnia: Luty 22, 2011, 00:57:47 am »

Offline Fist

• Sympatyk
    • Rover 25 1.6 16v
    • http://www.TutorialsBase.pl
Skończyłem zmieniać skrzynię i sprzęgło dziś z pomocą Jima, Dzięki! Jutro jadę do Bartka na zbierzność i zmianę gumek pod skrzynią
Rover 25 1.6 16v
Cytuj (zaznaczone)
"J: Do 100 i ja odpuszczam
G: Ja nie patrze na zegary "

« Odpowiedź #990 dnia: Luty 22, 2011, 00:59:51 am »

Offline Marcin.

• Sympatyk
  • Peloponez
    • Fso Polonez Caro 1,6GLI L98
Ja zmieniłem dzisiaj rurę która jest między katalizatorem a środkowym tłumikiem nastała błoga cisza
Renault Safrane 3,0 V6 Baccara Automat
Renault Megane 2,0 RTE Automat
Ford Transit 2,0 TDDI 
Daewoo Leganza CDX 2,0

« Odpowiedź #991 dnia: Luty 22, 2011, 11:02:42 am »

Offline BARTEK1925

• Sympatyk
  • 000086
    • Laguna I kombi 1.8 + sekwencja 2000 r.
Mimo mrozu w nocy i rano na poziomie - 15 stopni, odpał od drugiego razu i drapanie, drapanie, drapanie i odmrażacz potem znowu drapanie, drapanie, drapanie.

Kocham to auto ;)
Paździoch 2.0 OHC ford 1990 r - 2003/2016 r. auto odjechało 14.05.2016 do nowego domu.
A codziennie granatowe Mondeo kombi MK1 1.6 + LPG - zwany też czołgiem-sprzedany wrzesień 2017
Obecnie: Laguna 2000 r. kombi 1.8 + sekwencja
             Berlingo 2008 r. I lift 1.6 + sekwencja

« Odpowiedź #992 dnia: Luty 22, 2011, 11:23:39 am »

Offline Adekk

• Sympatyk
    • FSO 1.6 GSi 01' i 98'
Właśnie wróciłem od blacharza. Obejrzał samochód i powiedział....2000zł. Jakby to był blacharz pierwszy lepszy to pojechałbym do innego, ale jak zobaczyłem auto kolegi jak zostało przez Niego zrobione to uważam, że warto. Trochę koszta będą spore części kosztowały mnie już ponad 500zł, a tu jeszcze blacharz i lakiernik.
Jakbym dorwał frajera co mi w du.pe wjechał to bym chyba łeb ukręcił... :/
Polonez Caro Plus 1.6 GSi 2001'
Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1998'

« Odpowiedź #993 dnia: Luty 22, 2011, 12:00:17 pm »

Offline michal235c

• Sympatyk
    • Polonez Atu 1.6GLI 1997r.--> (Polonez Atu "Orciari" 1.6 GLI 16V) Polonez Atu Plus 1.4 GTI 16V 1997r.
Zalałem Pb95, pokreciłem sie pomiescie ;D
Jest Atu  ?.? GLI ?V :d, jest i Atu Plus K16 :d, było Caro ale się rozpadło :P
http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO/Polon

« Odpowiedź #994 dnia: Luty 22, 2011, 12:26:49 pm »

Offline krzychumy4

• Sympatyk
zalałem bajure 95 za 40 zł :)

« Odpowiedź #995 dnia: Luty 22, 2011, 15:19:27 pm »

Offline kuba92

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1.4 GLI 16v Orciari
Na Marszałkowskiej w zawierciu widziałem dziś niebieskiego Plusa po tuningu na OZ-etkach, z IG w środku i wieeeelgachną anteną CB - to ktoś od nas? :)

Prócz tego zalałem za równe 100zł po 4.61, zobaczymy ile zrobi na tym kilosów. :)

« Odpowiedź #996 dnia: Luty 22, 2011, 16:55:10 pm »

Offline DaMaGe

• Sympatyk
    • PN C+ 1.6 GLI `2000
a ja zalalem do pelna ale LPG za niecala 'stowe'...cena: 2,54/l na shellu co mnie rowniez ucieszylo baczac na to ze tydzien temu tankowalem na tym samym shellu po 2.74:)   stwierdzilem takze ze trzba jechac na regulacje LPG bo zaczal coraz mniej palic i muli go na wiekszych obrotach na gazie...a na benzynie ciora rowno:P

« Odpowiedź #997 dnia: Luty 22, 2011, 17:14:58 pm »

Offline show

• Sympatyk
    • FSO 1500
Dziś posprzątałem gabażnik :D we fiacie ,wymyłem zapas i wykładzinę i zajrzałęm pod tą przykrywkę i przetarłem masę i wtyczki od pływaka, potem wypolerowałem i przemalowałem 2 pozostałe koła do poldka a,z mi ręce uschły :D

« Odpowiedź #998 dnia: Luty 22, 2011, 17:42:00 pm »

Offline Jaro

• Sympatyk
  • Ukryta opcja niemiecka
    • Caro Orciari OHV
Od dłuższego czasu miałem ochotę na ten patent, czas wykonania to 30min, aczkolwiek chyba trzeba będzie poprawić mocowanie zaślepki bo póki co siedzi ino na silikon :one:

« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2011, 17:42:45 pm wysłana przez Jaro »
LOW & SLOW

« Odpowiedź #999 dnia: Luty 22, 2011, 17:44:12 pm »

Offline Piotr_T

• Sympatyk
    • Audi A6 C6
Kupiłem nowy aku do poloniusza. Zaraz idę wstawić poloniusza do garażu teścia i zaczynam wykręcać uszkodzone elementy. Jutro jadę po drugie. Chyba założę nosek z C- i grill orciari.
Caro Plus 1.6 GLI --> 1.4 GTI 74U - był
Caro Plus 1.4 GTI 23E - był ;(
Audi A6 C6 - tatusiowóz