Witajcie! przedstawię swoje co nieco coby powiększyć nasze grono
Atówka od nowości w rodzinie, we wrześniu 2000 roku odebrana z salonu, długo wyczekiwana, miałem farta być z ojcem na odbiorze, miałem wtedy 8 lat cieszyłem się jak głupi nie wiedząc jeszcze co mnie czeka, przez następne lata zachciało mi się zostać mechanikiem, czas szybko minął parę lat później było wiadomo że przejmuję polda, więc trza o niego dbać, czasem się umyło, odkurzyło jak ojciec zazgrzytał skrzynią to się darłem żeby szanował,
przed zdobyciem prawka oficjalnie go przejąłem pod moją namową ojciec kupił sobie forda bo akurat miałem praktyki w serwisie. Obecnie polonez nie ma łatwego życia, nic dziwnego jak ja nim jeżdzę
ale koniec głupot:
Wiadomo jak to samochód zawsze się psuł nie ma takich które się nie psują, około 20tyś po zakupie wydmuchało uszczelkę, gaz od fabryki, poza tym ciągle siedział na serwisie, niejednokrotnie był holowany, ciągłe kłopoty z alternatorem 80A, obecnie założony z ducato 70A
ale spisuje się dzielnie do tej pory, starczy.
Szczęśliwie była jakaś promocja na lato i trafiła nam się klima + alufelgi po zniżce czy coś w tym stylu(nie wyciągnę z ojca prawdy bo już nie pamięta).
Poza tym absolutny golas
nie mogło tak długo być, dołożyłem parę gratów:
Elektro grzane lustra, szyby w prądzie, grzane grocliny:
W trakcie używania zgniła chłodnica klimy, ojciec jeździł tak przez 2 lata i dopiero ja się tym zająłem, niestety nie da się dostać oryginalnego skraplacza poszedłem więc z nim na złom i wybrałem podobny, Xantia 2.0 dospawałem rurki ze starej chłodnicy, nabijanie po znajomości i działa
w między czasie znalazłem lampy z trucka z miejscami na żarówki, ponieważ odpadał jeden klosz postanowiłem je zaczernić a fakt klosza podziałał na moją korzyść. zapłaciłem jak za żarówki
kierunki też poszły na czarno dodatkowo wsadziłem żółtą postojówkę do środka.
dodatkowo:
Białe dymione klosze kierunkowskazów bocznych
LED-owo podświetlane klamki wewnętrzne
Przełącznik szyby pasażera przeniesiony na prawo
podłokietnik środkowy
zdjęcie około 3 lata temu