Nie porównujcie nic do opla! Jedyne silniki które coś są warte w oplu to 2,5 i 3,0 i to tylko dlatego że opel nie wsadzał do nich swoich łap. (silniki te wywodzą się z BMW)
To co z tego że honde lotus robi jak chce, nie chodziło mi oto że jest tak mocna i wspaniała. Uważacie że jest bezproblemowo jest podnieść moc do takiej wartości nawet przy takich obrotach (poza tym jaki seryjny silnik wytrzyma takie obroty). Poza tym czy silniki Rovera nie wywodzą się z Hondy?? (moge sie mylić)
Jak checie bawić się w moment to dużo więcej z tego silnika nie zrobicie bez turbosprężarki a jak nie odpowiada Wam turbo to jest inne wyjście jakiś konkretny silniczek od 3.0 w góre. JeŹdziłem kumpla S4 z silnikiem od S8 to jest moment a nie jakieś skromne 1.4, na szóstym biegu rozpędza się od 40km/h do 270km/h i cały czas wgniata w fotel. Ma założony gaz i kilometr mu tyle samo wychodzi co drugiemu mojemu kuplowi w octawii 1.9TDi (90KM)
Sorki za wylewność ale jestem jakiś zdenerwowany dzisiaj, bez urazy i wcale nie uważam że 1.4 rovera jest słabą konstrukcją