a że się zapytam smarowanie turbiny z podstawki filtra oleju czy z czujnika na bloku?
z podstawki
Spływ do miski. Dzięki czemu wszystko jest blisko siebie, węze nie są pozaginane czy coś, najmniejsze szanse na uszkodzenie i nagły brak smarowania.
@Leonek
Oczywiście nie spodziewajmy się cudów. Na pewno nie chce kandydować nim na samochód roku, czy coś. To raczej ciekawsza alternatywa na swapa na np. 1.4 16V w podobnej cenie
Wspomnianych panewek na gwałt też dobić nie będę chciał, nie będę też udowadniał ze to najszybszy wóz w mieście miejmy nadzieję że pojeździ długo i szczęśliwie
Chociaż parametr żywotności to jeden z większych znaków zapytania, ciekaw jestem czy emerycka ekspoatacja posłuży w tym przypadku : )
Mnie zainspirował samochód CAmaRO, spotkałem go na warszawskich ulicach jak robił wrrrr psssss ,wrrrr psss i mnie to niezmiernie zainteresowało : ) Potem jeszcze w miedzyczasie miałem przyjemnośc obejrzeć to auto na zywo pod maską i zobaczyć jak jeździ trochę bardziej dynamicznie i tym bardziej pomysl przypadl do ggustu : )