Autor Wątek: ===Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem...=== 2013  (Przeczytany 1015070 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: ===Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem...=== 2013
« Odpowiedź #280 dnia: Styczeń 17, 2013, 16:15:45 pm »

Offline BARTEK1925

• Sympatyk
  • 000086
    • Laguna I kombi 1.8 + sekwencja 2000 r.
Wlasnie ja zaluje ze nie poszedlem odrazu do technikum takiego po gimnazium. ale teraz zaocznie sie poczucze.

dokładnie , nie wiem po co kończyłem studia itp i studium. Człowiek miał by technikum i miał by zajęcie i był by w swoim żywiole. A tak to niestety przepadło, bo trzeba było myśleć jak się miało 16 lat , a nie w wieku 30. No ale jakie się miało pojęcie o życiu w wieku 16 lat.

Mam podobnie, tylko u mnie w mieście nie ma technikum samochodowego, jest zawodówka o nie za wysokim poziomie.
Technikum było i jest w Koszalinie (ponad 40 km od Kołobrzegu), niestety mając 15 lat nie widziałem siebie w szkole daleko od domu, poza tym rodzice nie chcieli się zgodzić a ja nie naciskałem... i co z tego że mam studia jak pracuję za ladą w handlu...też żałuję, ale lipa jest i tyle...

W temacie: nie robię nic, zbierają się klocki do remontu auta. Sporo już różnych farb kupiłem, została kwestia wyboru koloru auta. Dlaczego? bo i tak połowa blach w aucie będzie nowych więc dlaczego nie pomalować całego :)
Paździoch 2.0 OHC ford 1990 r - 2003/2016 r. auto odjechało 14.05.2016 do nowego domu.
A codziennie granatowe Mondeo kombi MK1 1.6 + LPG - zwany też czołgiem-sprzedany wrzesień 2017
Obecnie: Laguna 2000 r. kombi 1.8 + sekwencja
             Berlingo 2008 r. I lift 1.6 + sekwencja

« Odpowiedź #281 dnia: Styczeń 17, 2013, 16:35:31 pm »

piciek

• Gość
A ja nie zaluje ze poszedlem na studia :) choc hobbystycznie chetnie bym sobie technika mechanika zrobil.

« Odpowiedź #282 dnia: Styczeń 17, 2013, 16:37:24 pm »

Offline PutiN|FSO

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1.4 GLI 16V
U mnie w szkole technik mechanik i technik pojazdów samochodowych to dwa inne kierunki. My, czyli technicy pojazdów samochodowych uczymy się tylko o budowie aut natomiast technicy mechanicy muszą się uczyć o wszystkich maszynach, mechanizmach itp.

« Odpowiedź #283 dnia: Styczeń 17, 2013, 16:38:24 pm »

Offline Tomsonz

• Sympatyk
    • Caro Plus 1.4 GTi
a ja właśnie jestem na tym etapie co musze wybrać i się zastanawiam czy nie zrobić 2 letniego technika po LO. :)
waham się właśnie między szkołą policealną a studiami.
w temacie to poniosłem straty przez zacięty rozrusznik który nie chciał się przestac kręcić... :(
Polonezów nie do zliczenia, fan i posiadacz srebrnych kombi z roverem.... ( tak było kiedyś )

Aktualnie kiszę sobie GTi  do buczenia w weekendy.

« Odpowiedź #284 dnia: Styczeń 17, 2013, 17:02:52 pm »

Offline P!otrek

• Sympatyk
  • GSI power :P
    • malinka metalik :)
Ja chodze ostatni rok do technikum informatycznego i nie żałuje, w klasie sie śmieją że powinienem iść na mechanika, bo jak czasami powiem co robie przy polonezie to szczeny opadają i nie wiedzą co to jest :P
a w temacie zamarzł mi zamek drzwi kierowcy i rano wsiadałem od strony pasażera, no i oczywiście dzisiaj też bym skasował poloneza, tym razem wymusił pandą, ale jakoś wychamowałem :P
FSO Polonez 1.6GSI 280000km praktycznie 340000 Rest In Pepperoni... jeszcze doczeka się następcy :)
wiem że nie powinienem ale kupiłem passata :D

« Odpowiedź #285 dnia: Styczeń 17, 2013, 17:07:51 pm »

Offline Maurer

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1,6 GLI '96 LPG
Widzę, że nie ja jeden żałuję pójścia do ogólniaka:) jakbym miał jeszcze raz wybierać, to poszedłbym do technikum samochodowego albo gastronomicznego - nie samą pracą człowiek żyje, po pracy też coś trzeba robić. A i tak najwięcej w życiu dała mi dwuletnia szkoła policealna, bardziej praktyczna niż studia.

« Odpowiedź #286 dnia: Styczeń 17, 2013, 18:08:52 pm »

Offline Ukash

• Sympatyk
Wszyscy się rozpisali o szkołach to nie będę gorszy :)

Ja jestem po LO, a teraz jestem na 3 roku politechniki, specjalizacja: spawalnictwo i przetwórstwo tworzyw sztucznych. I jak na razie nie żałuję. Mogło by się wydawać, że LO i polibuda trochę się wadzą, ale ja problemów nie mam, może dlatego, że technika/mechanika zawsze mnie kręciły. Zobaczymy co będzie jak skończę :)

A w temacie to leję paliwo i jeżdżę :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2013, 18:10:51 pm wysłana przez Ukash »
Było: Atu+ 1.6 GSi 97'; Atu+ 1.4 GTi 16v turbo; Peugeot 208
Jest: Nissan Qashqai ; Fiat 126p 1977r ; Komar "sztywniak" ; Skoda Favorit

Morał taj bajki jest krótki i niektórym znany, jak nie ma warunków, nie zaiwaniamy... :D

« Odpowiedź #287 dnia: Styczeń 17, 2013, 18:15:24 pm »

Offline LeszekR

• Sympatyk
    • Polonez 1980 - 58kkm Polonez 1989 - 63kkm BoroTruck 1989 - 68kkm Polonez 1996- 69kkm
technik pojazdów samochodowych

To i ja się dołączę i wyrzucę swoje żale jak to szkoda mi lat spędzonych na studiach ekonomicznych. Co mi to dało?To ze siedzę za biurkiem jak urzędas:( Człowiek był głupi i nie świadomy. Naokoło słyszało się głosy ucz się bo bedziesz ulice zamiatał. Dziś na pewno wybrałbym szkołe samochodową:(Czasami człowiek ma wrażenie że przegrał swoje powołanie:(
Borewicz   1980
BoroTruck 1989
Akwarium  1989
Caro          1996

« Odpowiedź #288 dnia: Styczeń 17, 2013, 18:40:46 pm »

Offline CzaroT-11

• Sympatyk
    • Polonez Caro+ 1.6 GSI '99 74E
Wymieniłem automat w rozruszniku. Poldek żyje :) Ponadto dolałem 1l boryga bo wyciekło jak się wczoraj przygotował.

« Odpowiedź #289 dnia: Styczeń 17, 2013, 20:09:36 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Kupiłem akumulator do Kombi. :) Ciekawe, że Centra po kupieniu przez kogoś tam robi całkiem dobre, a ZAP totalnie podupadł...

A co do szkoły, to ja nie mam żadnej a i tak sobie jakoś radzę.  <lol2>
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

« Odpowiedź #290 dnia: Styczeń 17, 2013, 20:12:02 pm »

piciek

• Gość

187777km :)

« Odpowiedź #291 dnia: Styczeń 17, 2013, 20:45:37 pm »

Offline bartek66977

• Sympatyk
    • Atu Plus GSi-> GTi
Zatankowaliśmy gazu ;)  Propo szkół to ja będę wybierał dopiero. I chyba jednak pójdę jak wszyscy mówią do technikum samochodowego bo co mi zwykłej zawodówce...
Polonez jest bogiem, atu plus nałogiem, GTi podstawą, RWD zabawą :-)

« Odpowiedź #292 dnia: Styczeń 17, 2013, 21:04:31 pm »

Offline Piotr_T

• Sympatyk
    • Audi A6 C6
zamarzł mi zamek drzwi kierowcy i rano wsiadałem od strony pasażera

To samo i mnie spotkało, wysiadka w podobny sposób. Trochę ciężka sprawa przy moich gabarytach tak przeskakiwać po grokach. Drzwi odmarzły dopiero jak wróciłem do domu po pracy.
Zamontowałem stare radio cd/mp3 i muzyka znowu gra.
Caro Plus 1.6 GLI --> 1.4 GTI 74U - był
Caro Plus 1.4 GTI 23E - był ;(
Audi A6 C6 - tatusiowóz

« Odpowiedź #293 dnia: Styczeń 17, 2013, 21:10:13 pm »

Offline Szyna

• Sympatyk
    • Lanos HB 1.5 16V
do technikum samochodowego bo co mi zwykłej zawodówce...
moim zdaniem lepiej dluzej czyli najpierw zawodowka pozniej uzupelniajaca i matura, z powodu takiego iz po technikum nie masz prawie praktyki miesiac moze przez 4 lata, a w zawodowie masz caly czas a uzupelniajace 2 latka, co daje razem raptem rok dluzej niz technikum a masz praktyke przynajmniej.

« Odpowiedź #294 dnia: Styczeń 17, 2013, 21:15:31 pm »

Offline Łukasz - I-Love-Fso-

• Sympatyk
  • Jeśli jest w Tobie wiara, uda się wszystko !
    • FSO 125p
ta szkola policealna do ktorej poszedlem to na tyle dobre ze tylko wszystko z mechanika  i elektryka zwiazane w samochodach. zero jakichs gegrafi biologi itp :) mam nadzieje ze bede zadowolony :)
FSO to coś więcej niż auta- to pasja to cale życie!

« Odpowiedź #295 dnia: Styczeń 17, 2013, 21:49:11 pm »

Offline michau

• Sympatyk
  • rover team
I chyba jednak pójdę jak wszyscy mówią do technikum samochodowego bo co mi zwykłej zawodówce...

w technikum g. sie nauczysz, chcesz cos umiec to zawodowka, chcesz cos umiec i miec mature i srednie to technikum + nauka mechaniki na wlasna reke.
in garage : 1.4 16v, 1.5 8v  1.6 16v, 1.8 16v VVC, 2.0 OHC, 2.0DOHC
czy da się więcej? ;)

« Odpowiedź #296 dnia: Styczeń 17, 2013, 21:56:02 pm »

Offline bartek66977

• Sympatyk
    • Atu Plus GSi-> GTi
do technikum samochodowego bo co mi zwykłej zawodówce...
moim zdaniem lepiej dluzej czyli najpierw zawodowka pozniej uzupelniajaca i matura, z powodu takiego iz po technikum nie masz prawie praktyki miesiac moze przez 4 lata, a w zawodowie masz caly czas a uzupelniajace 2 latka, co daje razem raptem rok dluzej niz technikum a masz praktyke przynajmniej.

Właśnie coś o takiej nauce myślałem bo nie ukrywam ale nie idzie mi nauka aż tak pięknie, w dodatku nie lubię się uczyć. Za rok na wakacje już powinien być mój poldek to w razie coś bym się na nim szkolił :) 
Polonez jest bogiem, atu plus nałogiem, GTi podstawą, RWD zabawą :-)

« Odpowiedź #297 dnia: Styczeń 17, 2013, 21:56:11 pm »

Offline Rafał

• Sympatyk
    • Renault Laguna I phII 1.9 dTi RXE+
Ja tez mlody jestem ale jednak 5 lat szkoly (zawodowka + uzupelniajace) mi teraz nie podlodze ;/
Nie rozumiem o co chodzi z tą podłogą... Po Twoich postach widać, że chyba edukację zakończyłeś na poziomie 6 klasy podstawówki.

i co z tego że mam studia jak pracuję za ladą w handlu...też żałuję, ale lipa jest i tyle...
Źle Ci za ladą ? :P Ja skończył technikum mechaniczne i też siedzę za ladą i nie narzekam, czasem są cieżcy klienci, ale ogólnie spoko robota, nie męcząca zbytnio.

Propo szkół to ja będę wybierał dopiero. I chyba jednak pójdę jak wszyscy mówią do technikum samochodowego bo co mi zwykłej zawodówce...
Gdybym miał jeszcze raz wybierać to najpierw poszedłbym do zawodówki mechanicznej, a potem do technikum, miałbym większą wiedzę praktyczną i lepiej bym sobie radził w technikum. Albo nie poszedłbym do technikum tylko do pracy, bo w moim regionie warsztatowcy bardziej wolą przyjąć kogoś po zawodówce, niż jakiegoś teoretyka po technikum.

Były: Caro: 1.6 GLI Bosch, 1.4 GLI 16V, 1.4 GTI 16V, 1.6 GTI 16V, 1.6 GTC 16V 1997; Atu: 1.6 GLI Bosch 1997, Peugeot 106 1.0 Itinea 1997
Jest: Renault Laguna I phII 1.9 dTi 1999 RXE+

« Odpowiedź #298 dnia: Styczeń 17, 2013, 22:15:43 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Cytuj (zaznaczone)
Gdybym miał jeszcze raz wybierać to najpierw poszedłbym do zawodówki mechanicznej, a potem do technikum, miałbym większą wiedzę praktyczną i lepiej bym sobie radził w technikum. Albo nie poszedłbym do technikum tylko do pracy, bo w moim regionie warsztatowcy bardziej wolą przyjąć kogoś po zawodówce, niż jakiegoś teoretyka po technikum.
Ja tak zrobiłem.. zawodówka, technikum.... i potem popełniłem błąd.. poszedłem na studia zamiast do pracy.....

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #299 dnia: Styczeń 17, 2013, 22:17:50 pm »

Offline Szyna

• Sympatyk
    • Lanos HB 1.5 16V
Nie rozumiem o co chodzi z tą podłogą... Po Twoich postach widać, że chyba edukację zakończyłeś na poziomie 6 klasy podstawówki.
po pierwsze nie pisze ze swojego komputera, po drugie pracuje na zmiany po 24h wiec mam prawo byc czasem zmeczony a chodzilo ze NIE PO DRODZE jak juz to taki wielki problem, a jak Ci nie pasuja moje wypowiedzi, to nie musisz na nie patrzec ani odpowiadac skoro az tak Cie draznie