Autor Wątek: ---- aukcje i oferty allegro.pl tablica.pl ebay.pl otomoto.pl itp ----  (Przeczytany 3949641 razy)

Odp: ---- aukcje i oferty allegro.pl tablica.pl ebay.pl otomoto.pl itp ----
« Odpowiedź #10160 dnia: Marzec 30, 2026, 10:39:12 am »

Offline Tomasz#1969

• Moderator
    • Caro '96 & N126e '83 & 960'95 & E430'98 & ML500'05 & Lancia Y'99 1.2 16V
będzie dłuższy post.
O radiach do klasyka.

ostanio na facebbok wpadła mi w oko reklama nowej serii pionnerów https://pioneer-car.eu/pl/pl/sxt-c10ps

Nowoczesna funkcjonalność, łączność BT, DAb itp
Pomyśłałem, bardzo fajna sprawa, ale jak sprawdziłem ceny to mina zrzedła.

Potem podobny produkt mi wyskoczył w reklamie aliekspress, dodatkowo była jakaś dodatkowa zniżka i kupon - wyszło z wysyłka jakies 140PLN wiec sie skusiłem

link

Niedawno rpzyszło i wrzuciłem je z ciekawości do peugota który i tak miał iśc na złom i radio miał już wyszabrowane, ale głosniki miał niezłe więc moza było sprawdzić.
I o ile dotykanie przycisków nie jest przeżyciem premium to sama funcjonalności, i brzmienie jest spoko.

Wizualnie bez dotykania daje 4/5, chyba że zmienisz podświetlenie na inne na pomarańczowe to 3/5 bo inne kolory są bardzo intensywne.
Funkcjonalnie daje 5/5 wszystko jest intuicyjne i działa, ale jeszcze nie sprawdziłem jak rozmowy przez BT, jak znam zycie tot anie radia mają z tym problem wiec pewnie punkt odpadnie albo dwa.
ma szerokie możliwosci korektora, 6kanałów wyjścia RCA, 
Takze jakby ktos się zastanawiał to polecam, w tej cenie dostaniesz uzywany markowy radioodtwarzacz z przełomu wieków.

PS. pożałowałem do dostawke do DAB bo kosztowało prawie durgie tyle ale jak będzie jakas dobra promocja to dokupie sobie :P
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2026, 10:42:11 am wysłana przez Tomasz#1969 »
OHV roxx

Cytat: turbonez
Forum nie jest od bicia konia tylko od konstruktywnych komentarzy .

« Odpowiedź #10161 dnia: Marzec 30, 2026, 15:44:20 pm »

Offline Daniel#1984

• Democratic Republic Of Boland
  • Moderator
  • Kukle City
    • 1.6 Abimex 1996 LPG
Ech, styl retro, ale "retro" na rok 1995, jak już wszystko było brzydsze i pozaoblane. Pioneer zrobił to lepiej. Dziwne, bo przecież kanciasty przełącznik chyba łatwiej wykonać, niż zaokrąglony. Wystarczyło się cofnąć jeszcze parę lat z designem, i byłoby naprawdę ładnie:

U siebie też zrobiłem radyjko, dosłownie wczoraj, dodałem auxa, sterowanie zewnętrznym wzmacniaczem 2x50W, i w końcu mogę montować, leżało i czekało rok:

"Im bliżej upadku imperium tym bardziej szalone są jego prawa" - Pablo Cornholio

« Odpowiedź #10162 dnia: Marzec 31, 2026, 10:27:25 am »

Offline Tomasz#1969

• Moderator
    • Caro '96 & N126e '83 & 960'95 & E430'98 & ML500'05 & Lancia Y'99 1.2 16V
Ech, styl retro, ale "retro" na rok 1995, jak już wszystko było brzydsze i pozaoblane.

na czasy szerokiego Caro styknie :P
brzydsze i pozaoblane zupełnie jak polonez Caro :D
OHV roxx

Cytat: turbonez
Forum nie jest od bicia konia tylko od konstruktywnych komentarzy .

« Odpowiedź #10163 dnia: Kwiecień 04, 2026, 14:31:58 pm »

Offline banned

• Sympatyk
Potem podobny produkt mi wyskoczył w reklamie aliekspress, dodatkowo była jakaś dodatkowa zniżka i kupon - wyszło z wysyłka jakies 140PLN wiec sie skusiłem

link

I o ile dotykanie przycisków nie jest przeżyciem premium to sama funcjonalności, i brzmienie jest spoko.

Ciekawe jak długo to podziała. W ogóle przydałoby się jakieś globalne embargo na Chiny. Nie dość że dojeżdżają przemysł Europy i sojuszników, to jeśli będzie klasyczna III Wojna Światowa, to właśnie z Chinami. Są oderwani od rzeczywistości jak wymarzony komunista czasów stalinowskich, a ich program szkolny to mniej więcej coś jak program z III Rzeszy. Tylko że zamiast do Żydów, uczą się nienawiści do Japonii i do Białych.
"Dać Januszowi Rovera, to jak dać małpie zegarek."
- David Lloyd George

« Odpowiedź #10164 dnia: Kwiecień 05, 2026, 11:10:06 am »

Offline mruk1313

• OHV-FSO HEKO TEAM
  • Sympatyk
  • 21 lat z FSO
    • FSO POLONEZ CARO+ 1.6GSI 1998r. 60tyś km... i coś jeszcze x2......
https://www.olx.pl/d/oferta/fso-polonez-aliz-akwarium-89r-CID5-ID1a4fGy.html?search_reason=search%7Corganic

Niedaleko mnie pojawił się Export Akwarium. Podobno słynny od Chardonneta . Pomijam cenę , ale po bliższym przyjrzeniu ma specyficzne kołpaki, boczki drzwiowe z weluru oraz tabliczkę homologacji ( dorobienie nie problem). Uwagę zwracają obleśne nakładki na progi oraz zniszczony zderzak przez mocowanie tablicy oraz dziwne halogeny. Porównując prospekty od Chardonneta gdzie jest czerwone akwarium wydaje się być oryginałem. Zastanawia mnie stan blacharski, opuszczona listwa na błotniku PP , lecz to tylko gadanie ze zdjęć. Po świętach powinienem mieć trochę czasu, daleko nie mam i podjadę obejrzę to cudo z zardzewiałymi mocowaniami chlapaczy i zerknę co to warte jest.
FSO cars from POLAND
...........3xFSO.........

« Odpowiedź #10165 dnia: Kwiecień 15, 2026, 00:45:19 am »

Offline Daniel#1984

• Democratic Republic Of Boland
  • Moderator
  • Kukle City
    • 1.6 Abimex 1996 LPG
Ech, styl retro, ale "retro" na rok 1995, jak już wszystko było brzydsze i pozaoblane.

na czasy szerokiego Caro styknie :P
brzydsze i pozaoblane zupełnie jak polonez Caro :D

Bleee, nie. Caro z zewnątrz jest pozaoblane, ale akurat deskę jeszcze, na szczęście, ma ładną. Do kanciastej deski, tylko kanciaste radio. Teraz mam radio Alpine, ale w przygotowaniu jest Zvezda PM204, tylko z zewnętrznym wzmacniaczem 40W.
"Im bliżej upadku imperium tym bardziej szalone są jego prawa" - Pablo Cornholio