Pffff...Czy gdziekolwiek stwierdziłem, że na Ukrainie żyje się lepiej niż w Polsce, obiektywnie stwierdziłem fakt, że nie mogą rejestrować samochodów starszych niż 8 lat i nie muszą robić corocznych przeglądów (bo i tak przegląd kończył się tym, że nawet jak samochód był nie sprawny to łapówka załatwiała sprawę, w ogóle póki co łapówki są tam synonimem naszej opłaty skarbowej, tyle, że u nas urzędnik za "dobre wyniki" dostaje oficjalną premie, a tam ta jest nieoficjalna) i wymieniać DR co 6 lat i tylko w tym sensie mają lepiej, a to że zarabiają jak zarabiają to inna sprawa, ale mimo wszystko ich państwo nie rabuje ich tak jak nasze nas... Tak tylko ogarnij ile zarabia przeciętny Hans (chociaż teraz to raczej Abdul), jeśli u nich OC kosztuje nawet 1000 euro, to statystyczny Hans musi na nie tyrać raptem kilka dni z całego roku (Abdul wystarczy, że spłodzi kolejnego bękarta). A dla tych samych 1000 euro niejeden Polak w Cebulandii zapi***dala nieraz 2/3 miesiące... Czasowe wyrejestrowanie nie jest zależne od tego ile wynosi OC tylko od stopnia skorumpowania rządzących danym krajem... A co do Wałęsy, to był taki film "Plusy dodatnie, Plusy ujemne" autor G.Braun, film z 2005r, gdzie jasno i wyraźnie powiedziane jest, że Bolek był Bolkiem, z resztą jego reakcja na koniec filmu dobitnie to potwierdza, więc nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc do mnie o wywlekaniu brudów przez pisiorów? Zwłaszcza, że gdybyś uważnie czytał forum zauważyłbyś, że wizja świata pisis w ogóle nie pokrywa się z moją.