CSR_GTI - kto mógł wziąć lawetę i auto z gazem ten mógł, nie mam skąd wziąć auta z lpg które by mogło pociągnąć lawetę z samochodem, zastanawiałem się nad wypożyczeniem autolawety (300zł) plus koszt paliwa (~500zł) ale to mi się nie przeliczało, bo gdybym się spóźnił z oddaniem, albo wyszedłby jakiś kwiatek po drodze to miałbym większy problem i większe koszty.
ubjan88 - racjonalne myślenie? Kiedy ktoś Ci mówi "silnik złożony na nowych uszczelkach, do podłączenia elektryka i brak wydechu bo kolektory nie pasują" to czego mogłem oczekiwać? A sam widzisz co tak naprawdę zastałem jeżeli chodzi o silnik. Tak powinienem wiedzieć co biorę, ale nie wiedziałem, bo nie zostałem rzetelnie poinformowany o brakach. Powiesz "mogłeś przyjechać wcześniej, zapoznać się ze stanem" przyjechałem wcześniej, niestety nie miałem możliwości obejrzenia auta z przyczyn totalnie ode mnie niezależnych, a jak już miałem dostęp to wszystko było w pośpiechu po ciemku i z laweciarzem dyszącym mi nad karkiem.
Co do kosztów wydechu, to mi nie mów, bo to liczyłem, tak się zdaje, że wszystko tanio a jak przyjdzie co do czego to kosmos, jak np przy moim Czołgniku, gdzie myślałem, że zamknie się w okolicach 2500zł poklejenie go, a już przekracza 3500 i końca nie widać.
Jeżeli ktoś uważa, że nie mam doświadczenia przy różnych zmotach i przy mechanice polecam mój kanał na YT
http://www.youtube.com/user/Vein1986No nic, koniec żali i tłumaczeń, dzięki wszystkim za życzenie powodzenia, na pewno się przyda.
Aktualnie dokupuję części silnika, będę na pewno kontynuował i informował o postępach.
Wszystkiego dobrego w nowym roku!