Skoro Ty lepiej wiesz jak wyglądały moje studia to nie mamy o czym dyskutować.
wiem jak wygladaly moje na PW, a to przeciez najlepsza pojebuda w kraju

Zapomniałeś jeszcze dodać że dzięki mniejszej liczbie elementów w układzie napędowym jego sprawność jest większa. Konstrukcja jest lżejsza w porównaniu np z układem klasycznym, bo nie zawiera m.in. wału napędowego a także problemów z nim związanych (mniejsza liczba potencjalnych usterek). Konstrukcja tylnego zawieszenia może być bardzo prosta. Samochód ma w miarę płaską podłogę, nie ma tunelu idącego przez całą kabinę. Bagażnik jest o wiele większy. Ponadto koła napędzane są dobrze dociążone, stateczność ruchu jest dobra z uwagi na to że samochód jest ciągnięty a nie pchany.
to wszystko zawiera sie w tym,ze jest lepszy w produkcji - lepszy,bo prostszy i zuzywa mniej materialu,
a roznica w sprawnosci to piczy wlos ,na samym wale trudno zmierzyc jakies roznice ,a przekladnia hipoidalna to sprawnosc 97-98% ,co przy gora 99% sprawnosci walcowej ciezko nazwac widoczna roznica,
skrzynia trzywalkowa ma co prawda tez troche nizsza sprawnosc na biegach posrednich,ale za to wyzsza na bezposrednim wzgledem dwuwalkowej,
w sumie nic nie stoi na przeszkodzie,by do RWD zrobic dwuwalkowa,
pytanie tylko po co sie rozdrabniac nad sprawnoscia mechanizmow z roznica maks 2% ,skoro takie audi wklada silnik wzdluznie i juz caly zysk sprawnosci idzie kopulowac - bo wyzsza sprawnosc dotyczy tylko zblokowanego napedu z silnikiem w poprzek,
a wchodzac juz w praktyke,to czym sa 2% na calym napedzie,jezeli teraz jest moda na automaty, ktorych sprawnosc jest nizsza od dowolnego rozwiazania z reczna skrzynia