Autor Wątek: ---===] Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem... [===--- 2018  (Przeczytany 566697 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: ---===] Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem... [===--- 2018
« Odpowiedź #1600 dnia: Sierpień 20, 2018, 20:41:16 pm »

Offline marian.

• Sympatyk
    • Caro+ GSi 2001r.
No może rzeczywiście wszystkie są bezdętkowe, tylko na dwóch były opony z dętkami, muszę sprawdzić kiedyś.  <spoko>

Czy ta gumowa osłona kabli jest może taka sama jak w jakimś Fiacie albo innym Żuku? Jest to do dostania gdzieś?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2018, 20:55:04 pm wysłana przez marian. »

« Odpowiedź #1601 dnia: Sierpień 20, 2018, 21:31:33 pm »

« Odpowiedź #1602 dnia: Sierpień 20, 2018, 21:43:43 pm »

Offline Gomulsky

• Sympatyk
    • Duster II 1,6 AWD
Niestety kolego, autoreklama nie zadziała ponieważ te przelotki są przeznaczone do drzwi przednich do MR'91 od MR'93 w drzwiach przednich jest znacznie większa przelotka, a te można zastosować do drzwi tylnych, choć tam jeszcze nigdy nie spotkałem się z koniecznością ich wymiany.

« Odpowiedź #1603 dnia: Sierpień 20, 2018, 22:11:16 pm »

Offline Majonez

• Sympatyk
    • Polonez C+ gli
Nie widziałem że nie pasują, nie wiem jaka to autoreklama ale dobrze wiedzieć .

« Odpowiedź #1604 dnia: Sierpień 20, 2018, 22:19:44 pm »

Offline mihals

• Sympatyk
    • Polonez ohv
To sprzedaje  gość,co prowadzi sklep w warszawie ;)

« Odpowiedź #1605 dnia: Sierpień 20, 2018, 23:41:32 pm »

Offline dzikson

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1.4 GLI 16V | Żuk A11B 87' | VW Passat B3 1.6td 93' | Seat Ibiza Cupra 1.8t 03'
A nie dałoby rady z innego auta tego dopasować? Ew. coś porzeźbić bo mam z nimi taki problem, że kable się nie mieszczą przez nie :]
Dokąd mamy iść, my którzy przemierzamy pustkowia w poszukiwaniu lepszych siebie

« Odpowiedź #1606 dnia: Sierpień 21, 2018, 00:06:02 am »

Offline zefir1

• Nowicjusz
    • Atu Plus 1.6GSI
Dokładnie tak. Znam p.Rafała osobiście, bardzo wporządku gość. Przelotki pasują do tylnych drzwi, min Plusa.

« Odpowiedź #1607 dnia: Sierpień 21, 2018, 07:47:46 am »

Offline martinez#1970

• Klubowicz
Te przelotki na kable z przodu pękają dosłownie po kilku miesiącach trzaskania drzwiami. Sprawdzone, u siebie wymieniałem je ze dwa razy. Proponuję odpuścić kupowanie oryginalnych gum i od razu zastąpić je grzybopatentem.

Powiem sarkastycznie, że gdybyśmy zbliżyli lupę na te okolice drzwi, zobaczymy fatalne combo niedociągnięć konstrukcji / braków jakościowych polskiego samochodu. NOWA osłonka gumowa pęka po kilku miesiącach zwyczajnej eksploatacji. Siedzący w niej NOWY włącznik krańcowy zarasta kalafiorem rdzy i nie załącza po 1 roku użytkowania. Obok NOWY ogranicznik drzwiowy, przestaje przytrzymywać drzwi po... tak szczerze to nie wiem po jakim czasie :P , obstawiam że również po roku codziennego jeżdżenia potrafiło się to-to wyślizgać.
Cytat: Macki
Nieuchronnie nadchodzą czasy, kiedy to Poldasy bardziej spawać niźli ciąć opłacać będzie się... :]

« Odpowiedź #1608 dnia: Sierpień 21, 2018, 10:36:57 am »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
nie zgodze sie co do przelotki i ogranicznika, bo niektore przelotki trzymaja od nowosci, a dokladniej to te, ktore wspolpracowaly z nierozwalonymi ogranicznikami - jezeli drzwi otwieraja sie zbyt mocno, to przelotke szlag trafia,
sam ogranicznik nie jest zbyt wytrzymaly, ale drzwi traktowane jak drzwi w aucie ,a nie stodole czy saloonie nie rozwalaja ogranicznika,
sam slizg sie zuzywa, ale wytrzymuje kilka lat codziennej eksploatacji, a nie tylko rok - gdy kupilem 3latka to musialem wymienic ograniczniki i zrobilem to jeden raz, a auto bylo uzytkowane codziennie intensywnie przez 6 lat ,a ograniczniki siedza w drzwiach do dzisiaj, czyli szesnansty rok

to, ze przelotki od feldmana szybko by sie rwaly, to wcale mnie nie dziwi po tym jak widzialem uszczelke do pompy paliwa kupiona u niego jako nowa
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #1609 dnia: Sierpień 21, 2018, 11:57:54 am »

Offline bochen3

• Nowicjusz
    • Fiat125p
Umyłem i odkurzyłem fiata po małej wycieczce. Zlot FSO nad Balatonem zaliczony.
1900 km zrobione bez żadnej awarii.

« Odpowiedź #1610 dnia: Sierpień 21, 2018, 18:04:34 pm »

Offline zefir1

• Nowicjusz
    • Atu Plus 1.6GSI
Te przelotki na kable z przodu pękają dosłownie po kilku miesiącach trzaskania drzwiami. Sprawdzone, u siebie wymieniałem je ze dwa razy. Proponuję odpuścić kupowanie oryginalnych gum i od razu zastąpić je grzybopatentem.

Powiem sarkastycznie, że gdybyśmy zbliżyli lupę na te okolice drzwi, zobaczymy fatalne combo niedociągnięć konstrukcji / braków jakościowych polskiego samochodu. NOWA osłonka gumowa pęka po kilku miesiącach zwyczajnej eksploatacji. Siedzący w niej NOWY włącznik krańcowy zarasta kalafiorem rdzy i nie załącza po 1 roku użytkowania. Obok NOWY ogranicznik drzwiowy, przestaje przytrzymywać drzwi po... tak szczerze to nie wiem po jakim czasie :P , obstawiam że również po roku codziennego jeżdżenia potrafiło się to-to wyślizgać.
Bez jaj. Moje Atu jest z 2000r i wszystkie elementy trzymają się dzielnie, no po za blokiem silnika ;]
KGB:  zauważ tylko że Feldman sprzedaje oryginały z lat produkcji Poloneza, czyli te gumy mają NAJMNIEJ 16lat!!!

« Odpowiedź #1611 dnia: Sierpień 21, 2018, 21:35:05 pm »

Offline Trojan

• Sympatyk
Trzeba też pamiętać o plastikowym krążku chroniącym przelotke przed metalowym rantem otworu w drzwiach, często to wypada, najlepiej lekko przykleić.

« Odpowiedź #1612 dnia: Sierpień 21, 2018, 21:41:39 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
zauważ tylko że Feldman sprzedaje oryginały z lat produkcji Poloneza, czyli te gumy mają NAJMNIEJ 16lat!!!
orginaly na pewno, tylko kiedys na zapakowanej w folie uszczelce pod kołnierz pompy paliwa, kupowanej jako nowa, znalazlem rdze, a chyba kazdy wie co oznacza wprasowana rdza na gumowym elemencie bez czesci metalowych,
skrzynia biegow,ktora sprzedawal jako nowa z ciezki szmal, wygladala jak czyszczona papierem sciernym - ciekawe po co usuwac naturalna patyne z podzespolu, ktory sobie niby kilkanascie lat lezakowal w magazynie ;>
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #1613 dnia: Sierpień 21, 2018, 22:43:09 pm »

Offline banned

• Sympatyk
NOWA osłonka gumowa pęka po kilku miesiącach zwyczajnej eksploatacji. Siedzący w niej NOWY włącznik krańcowy zarasta kalafiorem rdzy i nie załącza po 1 roku użytkowania. Obok NOWY ogranicznik drzwiowy, przestaje przytrzymywać drzwi po... tak szczerze to nie wiem po jakim czasie :P , obstawiam że również po roku codziennego jeżdżenia potrafiło się to-to wyślizgać.

To mój jest jakiś zdefektowany bo wszystko przy tych drzwiach działa.
Przelotka wprawdzie puściła przy samych drzwiach ale kable od głośników się tym nie przejmują.
"Dać Januszowi Rovera, to jak dać małpie zegarek."
- David Lloyd George

« Odpowiedź #1614 dnia: Sierpień 22, 2018, 21:13:16 pm »

Offline altowiolista

• Sympatyk
    • Atu i Caro-oba GSi, Borewicz 1,? '83, Caro+ GLI, Atu-
Po wymianie piątego bezpiecznika w żółtym kolorze, wreszcie udało mi się dostrzec korelację pomiędzy wrzuceniem wstecznego a przepaleniem bezpiecznika. Tak od 3 miesięcy bezpiecznik co jakiś czas się przepalał  <uoee>
Altówka, Alaska, mój Anioł albo Atu. Jak by nie patrzeć - warto żyć! A teraz mam jeszcze Borewicza!!

« Odpowiedź #1615 dnia: Sierpień 22, 2018, 21:26:00 pm »

Offline altowiolista

• Sympatyk
    • Atu i Caro-oba GSi, Borewicz 1,? '83, Caro+ GLI, Atu-
Gdyby po KAŻDYM wrzuceniu wstecznego bezpiecznik się przepalał, to byłoby wszystko jasne... . Też szukałem, ale na złość po wymianie wszystko na jakiś czas wracało do normy. Jak znaleźć usterkę, która zniknęła??  ;>
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2018, 21:28:17 pm wysłana przez altowiolista »
Altówka, Alaska, mój Anioł albo Atu. Jak by nie patrzeć - warto żyć! A teraz mam jeszcze Borewicza!!

« Odpowiedź #1616 dnia: Sierpień 22, 2018, 22:20:51 pm »

Offline mp79

• Autsajder
  • Sympatyk
    • truckło
U mnie w nubirze II jedna dioda w skrzynce bezpieczników była odwrotnie wsadzona. Skutkiem tego było, iż co któryś tam raz, wraz z włączeniem świateł mijania, włączały się również przeciwmgielne tylne, które normalnie w ogóle miały nie dać się włączyć, dopóki wyłączone były przednie. Po odwróceniu diody było już tak, jak ma być. Może tutaj też będzie coś z tych rzeczy?

« Odpowiedź #1617 dnia: Sierpień 22, 2018, 23:28:35 pm »

Offline Daniel#1984

• Democratic Republic Of Boland
  • Moderator
  • Kukle City
    • 1.6 Abimex 1996 LPG
Zauważyłem ostatnio, że podłoga mi się cholernie nagrzewa po wrzuceniu kolektora GSI w bandażach - szczególnie po ostrej jeździe, przy spokojnej nie ma aż takiej tragedii... Jak myślicie, pany - wywalić pierwszy tłumik w cholerę, czy zostawić? Za wywaleniem przemawia fakt, że po jego wyrzuceniu auto zacznie brzmieć w 100 procentach jak borewicz/125p i przestanie tak mi aż tak mocno nagrzewać blachy pod fotelem pasażera, przeciw - to praktycznie nowy układ wydechowy, szkoda ciąć i spawać...  <mysli> Co myślicie? Nie chcę, żeby przez głupi tłumik zaczęła mi gnić podłoga od przegrzania - gumowy dywanik, który przecież dzieli od podłogi jeszcze wytłumienie i wykładzina, był dość mocno gorący. Masakra.

W tym momencie mam taki wydech: kolektor GSI -> 1 tłumik caro -> 2 tłumik środkowy "borewicz" -> końcowy "borewicz".
Z kolan wstajemy, łbem w sufit je...

« Odpowiedź #1618 dnia: Sierpień 22, 2018, 23:35:56 pm »

Offline Daniel#1984

• Democratic Republic Of Boland
  • Moderator
  • Kukle City
    • 1.6 Abimex 1996 LPG
Słuszna uwaga, no to może w 80 procentach.  :] Na pewno będzie delikatnie głośniej.
Z kolan wstajemy, łbem w sufit je...

« Odpowiedź #1619 dnia: Sierpień 23, 2018, 00:25:23 am »

Offline banned

• Sympatyk
Jak gumowy dywanik się nagrzał to antykorozję i tak już szlag jasny trafił
"Dać Januszowi Rovera, to jak dać małpie zegarek."
- David Lloyd George