Autor Wątek: Polonez rover-telepanie silnika jak jest rozgrzany.  (Przeczytany 33224 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Polonez rover-telepanie silnika jak jest rozgrzany.
« Odpowiedź #80 dnia: Styczeń 23, 2021, 13:18:26 pm »

Offline wlodar123

• Nowicjusz
    • ATU+ GSI '98@ 1.6 16V
Akurat w oryg. wiązce dorzuciłem wtyczkę " nowszego typu" przy szukaniu przyczyn tragicznej pracy, i nim się dostać, żeby mam obie wtyczki- na stary/duży czujnik i nowszy/ mały.  :-) 

A co do sprawy trzepania Rovera na ciepłym- Tematów o podobnych treściach, typu właśnie rzucanie, trzęsienie itp silnika na gorącym, to trochę jednak w internetach jest, ale jakiejś doraźnej pomocy na to, to nie znalazłem..  <wesoly>

Także- zapraszam na seans, pacjent wyleczony po długich męczarniach z rzucaniem silnika <lol2>
I zaznaczam z góry, że nie mam jeszcze wymienionego przewodu cpwk<->mems, który przebija, robic zakłócenia odczytów całego osprzętu i nie ułatwia przy ustabilizowaniu/ stabilnej pracy na jałowych. Rozkminiłem go zależnie od że tak nazwę danego miejsca: tzn, niektóre sekcje tylko lakonicznie, a są też niektóre zapoznane już trochę lepiej :}

https://youtu.be/TsDJHP14w24 To chwilę po tym, jak ma 090' i łyknał wszystko, bez nawet pierdnięcia i normalnie, jak gdyby nic zaczął się pod te śmieszne ustawienia adoptować. :)
https://youtu.be/7Wswyo4w-Nc Elegancko pierwszy start wyszedł, tak to zawsze przy takich drastycznych ustawieniach juz się buntował. A tu co? Wolna amerykanaka. :D
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2021, 13:21:23 pm wysłana przez wlodar123 »

« Odpowiedź #81 dnia: Lipiec 25, 2021, 02:15:50 am »

Offline mihals

• Sympatyk
    • Polonez ohv
Dobra dzisiaj z ciekawości
, zmierzyłem napięcie przy samym baku i wychodzi że pompa paliwa dostaje 10,8 - 11v ;-| Zmierzyłem napięcie na kablu od pompy w kabinie i jest 13,9V. Jakieś podpowiedzi gdzie mogą dziać sie takie spadki napiecia? Tak, wiem, że moge samemu to sorawdzić, ale zanim zaczbw pruć tapicerke, wolałbym poszukać podpowiedzi.

« Odpowiedź #82 dnia: Lipiec 28, 2021, 02:36:01 am »

Offline Daniel#1984

• Democratic Republic Of Boland
  • Moderator
  • Kukle City
    • 1.6 Abimex 1996 LPG
Trochę spory ten spadek... Nie sądzę, żeby to było to, ale w sumie warto poprawić połączenia, jak jest taki spadek. W którym miejscu mierzyłeś? Na złączu od strony pompy? Nie sądzę, żeby te kostki nie stykały, bo są hermetyczne i dość dobrej jakości, pytanie jaki przekrój mają przewody, które do niej idą, może ktoś coś drutował.

13,9V jest na wyjściu przekaźnika pompy?
"Im bliżej upadku imperium tym bardziej szalone są jego prawa" - Pablo Cornholio

« Odpowiedź #83 dnia: Lipiec 29, 2021, 20:13:11 pm »

Offline mihals

• Sympatyk
    • Polonez ohv
Ale do telepania jeszcze złożył się brak mocy, tzn jedzie jak jakieś ohv na sterydach robi setke w 13 sekund i od 2 tys do odcinki jednakowo wolno się wkręca. :D
Kostke oryginalną tymczasowo wywaliłem, gdyż nadłamał się kabel przy niej, zrobiłem chwilowo na konektory (dopóki mi nowa kostka hermetyczna nie przyjdzie z internetów) no i napięcie skoczyło o 0,3 V. Wiązka cała jest fabryczna, jedyny drut to ukryty wyłącznik pompy paliwa :p

« Odpowiedź #84 dnia: Lipiec 29, 2021, 23:48:31 pm »

Offline śledzik

• Sympatyk
    • Honda Accord CL9 05r +200KM
Te kostki hermetyczne przy pompie paliwa unieruchomily nie jednego Poloneza
Był: PN Caro 95r 1.6 OHV -> 1.4 16V -> 1.4 16V -> 1.6 16V PN Caro 96r 1.8 16V -> 2.9 12V V6 PN Caro Plus 01r 1.6 16V -> 1.8 16V VVC 160KM
PN Caro 96r 1.6 8V + LPG -> 1.4 16V
Jest: PN Caro 96r 1.8 16v - Big valve i ostre walki. Nie długo dostanie turbo :)

« Odpowiedź #85 dnia: Lipiec 30, 2021, 01:10:09 am »

Offline mihals

• Sympatyk
    • Polonez ohv
Mase tymczasowo pociagnąłem z jednej srub mocujacych dekiel od zapasówki, zlikwidowałem wyłacznik pompy inuzyskałem napięcie 12,6 V, auto zrobiło sie sporo dynamiczniejsze, ale nadal chyba jest za mało pradu. Coz, szukamy dalej.