lampa stroboskopowa do zabaw z przyśpieszaniem zapłonu.
Na cholerę Ci to we wzorowo działającym polonezie?
Bo chcę przyśpieszyć zapłon w abimexie i mieć nad tym kontrolę, poza tym, przyda się do fiata i wueski z zapłonem CDI
. 45zł za nówkę z epoki warto było dać.
Może ma na myśli pasek ledowy podpięty pod zwykłą sondę...
Takie coś mam w moim polonezie, zamiast zaślepki jednego z przełączników
Ale miałem na myśli zestaw do badania AFR. Kontroler, sniffer i LSU 4.9. Za sondę dałem całe 15zł+wysyłka, sniffer wyspawał dzisiaj na szybko Łukasza190 z bratem, najdroższy był kontroler - idzie go wyrwać za ok. 300zł na allegro. Facet z Kwidzyna robi takie zestawy i cyklicznie wrzuca na alledrogo.
Coś niestety nie gra, prawdopodobnie ze snifferem. Żeby pokazał prawidłowy odczyt na wolnych, trzeba owinąć szczelnie rurę wydechową (choćby kocem/szmatami) wokół niego, inaczej pokazuje na wolnych 16-17, więc jakby łapał lewe powietrze. Sniffer znajomego gaziarza natomiast pokazywał prawidłowe odczyty na wolnych. Być może nieszczelności na spawach i oszlifowanie + pasta do wydechów załatwi sprawę. Będę o tym jutro myślał. Poza tym, muszę zmontować obudowę do kontrolera, żeby nie latało to wszystko luzem. Do tego jeszcze trzeba dospawać mocowania do przykręcenia do końcówki tłumika, ale nie wystarczyło dzisiaj czasu.