ze kamera z Burger Kinga
Pod moją firmą też była taka sytuacja. Były Policjany spisały protokół i miałem im udostępnić monitoring. Nagrałem płytę, opisałem tablice, miałem dane osobowe tych osób I co ? I nikt się z Policji nie zgłosił, a sprawę umorzyli . Wiec dopytaj w Burger Kingu czy ktoś odebrał nagranie czy temat olali.
Kilka miesięcy później była stłuczka w okolicy. Też płakali o monitoring i też potem nikt się nie pojawił.
za bardzo sie nie nastawiam, ze rozwiaza tak prosta sprawe, sadzilem ze samo zgloszenie to 10% sukcesu, ale teraz oceniam na 30%, bo musialem nalegac kilkukrotnie, by przyjeto zgloszenie - suczka widac zahartowana w zbywaniu ludzi, a to ze musze miec wycene szkod do protokolu,
mowie, ze jestem mechanikiem, to sam moge podac,
a to czy mam uprawnienia do tego
w koncu sie poddala, zaczalem juz nawet mowiac,ze to prosta sprawa i poprawi im statystyki, a stratni nie beda, bo mandat jakis kolesiowi wlepia ,
ale wymyslila sobie, ze straty to takie jakbym mial sprzedac, ale w sumie z tablica nie do konca,
wiec cena uzywanego zderzaka (bo taki moglbym sprzedac, gdyby nie byl rozwalony) to 500pln ,ze trzy sztuki na alledrogo sa
demontaz 100pln i tablica 60pln (bo tyle kosztuje nowa w WK),
generalnie 660pln strat.... szczegol, ze naprawa to tablica 60pln, malowanie elementu 400pln i zderzak... niedostepny, wiec po sprowadzeniu z Korei bedzie grubo ponad 1k, a na pewno mniej nie moze policzyc ubezpieczyciel, bo uzywka kosztuje 500,
a jeszcze ta belka styropianowa do wymiany,
czyli sprawa rozbija sie o nie mniej niz 1500pln z ubezpieczenia, to sie pofatygowalem
z kamery w BK numerow nie odczytaja, ale delikwent prawdopodobnie wyjezdzal ze stacji BP, wiec wystarczy znac godzine i tablice odczytac z kamer BP,
w sumie do przejzenia 16h filmu, co na przyspieszeniu 10x daje maks 2h ogladania ze spowolnieniami w kluczowych momentach i pozniej kilka minut z kamer BP,
razem 3h ogladania i 70% szans,ze tego nie zrobi psiarnia,
gdybym dostal te filmy, to sam bym to zrobil - rutkowskiego do tego nie potrzeba,
oprocz kasy za rozwalona fure to jakos mam ochote, by pajac mial problemy za ucieczke, skoro nie potrafi zachowac sie czlowiek