No większej głupoty nie czytałem już dawno
Miałem na myśli, że jak się trafi podpicowanego trupa, to wszystko może być zużyte i to są koszty. Czego nie zrozumiałeś? Nie pisałem ogólnie o wszystkich. Ja wiem, że jak się takie auto doinwestuje, to będzie spokój na długo. Sąsiad do tego swojego bmw dołożył sporo i tez narzekał, że drogo, ale teraz wie, co ma i z tym się zgodzę. Przepaść cenowa/technologiczna pomiędzy polonezem, a resztą, jest spora, ale i tez wytrzymałość inna, to też fakt. A że na soli i błocie lepiej tyrać vaga, to fakt, bo jak zgnije, to se kupisz innego, a z polonezem już gorzej.
A że tak jeszcze zapytam, do tego audi kupujesz wyłącznie oryginały? No i to chyba nie jest jakaś 5 letnia sztuka? Bo jak raz oglądałem na tym kanale Global Motors zestawienie, co ile kosztuje do takiego nowego, to się wystraszyłem. Części do vagów, (w tym audi) i tak są tańsze, niż do bawarek. Nie siedzę w tym, a jedynie opieram się na tym, co mówiło mi kilka osób, które przy tym grzebią. Ale nie widzę sensu się spierać o pierdoły.
Też się dziwię, że u was jest jeszcze po staremu. A może to tylko w waszych głowach zostało, czy na serio was ludzie palcami wytykają ?
Może nie tak, że wytykają, bo nikt nie ma odwagi ci powiedzieć tego w oczy, ale idzie to wyczuć z zachowania i wyczytać między wierszami. I to nie chodzi tyko o samochody, tylko w ogóle o inne "dobra". Jak nie masz chaty odjebanej, to też krzywo patrzą. Słyszałeś kiedyś takie powiedzenie, że ktoś ma coś zrobione w domu "na wysoki połysk"? Ja wielokrotnie i to jest kwintesencja niektórych ludzi. Ktoś kiedyś mądrze napisał na necie, że to tylko w tej zjebanej Polsce, ludzie się tak zachowują i stawiają sobie pałace, albo robią wszystko na błysk w chacie, żeby podnieść swój status w oczach innych i się pochwalić, bo w większości świata, ludzie nie przykładają do tego wagi, bo w każdej chwili może przyjść jakiś kataklizm i wszystko zniszczyć.