Gdzie takie tanie OC?
w UNIQA/AXA przez mbank na moja mamuske,
w tym roku na siebie nie liczylem, ale zawsze bylo +/-10pln w rozne strony,
w poprzednim roku cos w okolicy 370pln, zawsze bylo ~20pln drozej niz np. Lanos 1.6 i wieksze auta Laguna 1.8, czy nawet Kappa 2.0,
ale moze w koncu po dekadach uzupelniaja swoja baze wypadkowa i wyszlo, ze PN rzadko jezdza, a jeszcze rzadziej sie rozbijaja - tak mniemam, skoro stawki na PN spadly skokowo,
chociaz to moze byc przypadek, bo kontynuacje przyslali mi 361pln, z ciekawosci policzylem nowa skladke i wyszlo 299pln, wiec niezbadane sa wyroki ubezpieczycieli,
w AXA bylo dobrze, bo Trucka w systemie mozna bylo wybrac jako osobowke i placilem tyle co za Caro, pozniej tylko kontynuowalem i caly czas jechalem na stawkach z osobowki, mimo ze w ktoryms momencie poprawili baze,
jak policzylem normalnie jako ciezarowy, to bylo drozej ~200pln (czyli wtedy prawie 6stow),
wiec miej to na uwadze, gdy kalkuljesz
Regulator płynny.
nie za bardzo jest jak go przerobic. zeby ostatni bieg pomijal uklad,
mozesz sprawdzic ten 4 stopniowy,
albo dolozyc dodatkowy przycisk mega turbo power laczacy zasilanie stykiem
Powód jest prosty, mój szef płaci... "ch*"owo. Do tego co tygodniowe wycieczki po 100 km w jedną stronę, inflacja, daniny, opłaty, drakonskie marże obajtka i czesne robią swoje...
z drugiej strony trzymasz 3 samochody i na zasilek z mopsu nie czekasz, zeby zrobic oplaty, wiec warto sie sprezyc i nie placic odsetek,
przy kalkulacji podaje mi rozne opcje platnosci i po rozbiciu juz na dwie raty wychodzi chyba ponad 10% drozej
Z Atu jestem trochę uwiazany w pzu, bo mało która ubezpieczalnia ma opcję wpisania pojemności z ręki, więc multiagencje rozkładają ręce i twierdzą "przykro nam nie mamy takiego pojazdu w bazie, nie da sie
jak to nietypowa objetosc? 0.8, 1.75, 2.12 ?
przeciez Atu jest 1.4 i 1.6 a nawet 1.9 - co masz wpisane w DR?
U mnie choćby nie wiem, co, to min. 500 (latem br). Stawki porównywane w kilkunastu towarzystwach.
liczy sie jeszcze pesel i kod pocztowy, wiec rozjazdy sa duze