Autor Wątek: Polonez Caro Plus 1.6 GSI vs. Skoda Felicia 1.3 LXi  (Przeczytany 41911 razy)

Polonez Caro Plus 1.6 GSI vs. Skoda Felicia 1.3 LXi
« Odpowiedź #100 dnia: Kwiecień 10, 2006, 18:31:45 pm »

Offline OZi1845

• MG
  • Sympatyk
    • Volvo S80 2.4 20V :P
Cytat: "utek"
Wierze w Boga, a magnetyzery mam zamontowane i z tego co widze jakie? efekty przynosz?, choćby to że mój poledek nie zatruwa tak bardzo ?rodowiska.

a turbine "Nowaka" tez posiadasz zamontowana?
Był: Polonez Caro Plus 1.4GTi [109KM]
Było: BMW 318TDS Touring
Jest: Volvo i DL650

« Odpowiedź #101 dnia: Kwiecień 10, 2006, 19:04:03 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
Cytuj (zaznaczone)
Wierze w Boga, a magnetyzery mam zamontowane i z tego co widze jakie? efekty przynosz?, choćby to że mój poledek nie zatruwa tak bardzo ?rodowiska.
to prawda,RZECZYWISCIE SPALINY SA CZYSTSZE...
  • Jef
  • Czaku

« Odpowiedź #102 dnia: Kwiecień 10, 2006, 19:09:09 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Cytat: "OZi#1845"

Turbinki niestety nie mam, choć szukam. Chciałbym sprawdzić czy to prawda. Różne s? opinie, z reguły o 126p. Gdyby kto? miał jakie? inne materiały niż te w ciekawostkach o stosowaniu jej w Polonezie byłbym bardzo wdzięczny.

Te magnetyzery jak na razie sprawdziły się tylko w ga?niku. Gdy były zamontowane w Plusie nie dawały żadnych efektów.

« Odpowiedź #103 dnia: Kwiecień 10, 2006, 19:58:51 pm »

Lodówa#1826

• Gość
aaaaaaaaahahahahahahahahahahah SIKAM ZE SMIECHU  :evil:

czlowieku... 160 na 4 biegu? Jaki głaz miales na dachu i czy przepasc byla wysoka?? Po za tym magnetyzer... JAK 2 KAWAŁKI MAGNEZU MOGˇ ODDZIAŁYWAĆ NA CIECZ?!?!

Porsz cie.. Dej pokój  :evil:

« Odpowiedź #104 dnia: Kwiecień 10, 2006, 21:06:31 pm »

Cycu_E30

• Gość
160 na 4  :shock:  :lol:  tego chyba na forum nie bylo  :P

[ Dodano: 2006-04-10, 21:07 ]
a jezeli nie chcesz zatruwac srodowiska to sprzedaj magnetyzery,poldka i kup sobie TICO  :mrgreen:

« Odpowiedź #105 dnia: Kwiecień 10, 2006, 21:38:31 pm »

vox+241

• Gość

Turbinki niestety nie mam, choć szukam. Chciałbym sprawdzić czy to prawda. Różne s? opinie, z reguły o 126p. Gdyby kto? miał jakie? inne materiały niż te w ciekawostkach o stosowaniu jej w Polonezie byłbym bardzo wdzięczny.

Te magnetyzery jak na razie sprawdziły się tylko w ga?niku. Gdy były zamontowane w Plusie nie dawały żadnych efektów.

Po co chcesz próbować jak mówimy Ci że to nic nie da, były tematy o tym, artykuly.

« Odpowiedź #106 dnia: Kwiecień 10, 2006, 21:55:52 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Cytat: "Lodówa#1826"
aaaaaaaaahahahahahahahahahahah SIKAM ZE SMIECHU  :evil:

czlowieku... 160 na 4 biegu? Jaki głaz miales na dachu i czy przepasc byla wysoka?? Po za tym magnetyzer... JAK 2 KAWAŁKI MAGNEZU MOGˇ ODDZIAŁYWAĆ NA CIECZ?!?!

Porsz cie.. Dej pokój  :evil:

Przepraszam bardzo, a na którym biegu osi?ga się prędko?ć maksymaln? polonezem? Zapraszam do instrukcji obsługi FSO Polonez GLE.
Dla jeżdż?cych Plusami może to być niemożliwe, wiem bo rodzice maj? 1.6GLI, ale ga?nik nie ma ograniczeń w postaci odcięcia dopływu paliwa po przekroczeniu pewnych obrotów (chyba 5500)

« Odpowiedź #107 dnia: Kwiecień 10, 2006, 22:06:14 pm »

Offline Sterciu

• Sympatyk
akurat poldek z gaznikiem to osiaga i na 4 i na 5 tak? sam? prędkosc , tu sie zgodze , a nawet na 5 biegu auto jest wolniejsze ale to w/g instrukcji , co do magnetyzerów to sie nie wypowiadam nawet , bo temat wałkowany milion razy , miałem magnetyzery multimaga i o "ch*"a rozbic je mozna było tylko tyle dawały
Pozdrowionka ;)
Kiedyś był 125p oraz dwa Plusy - rover i ohv.

« Odpowiedź #108 dnia: Kwiecień 10, 2006, 22:08:40 pm »

Cycu_E30

• Gość
czyli mam rozumiec ze ga?nik nie ma odcięcia i kręci sie do kilku tys. bez ograniczen i mogles pojechac nim wiecej niz 160 tylko szkoda ci bylo..... (nie powiem czego bo nie chce bys hamski  :mrgreen: ) :?:

« Odpowiedź #109 dnia: Kwiecień 10, 2006, 22:12:00 pm »

ajk#1212

• Gość
mam felicje i moim zdaniem jest lepsza od poldka , pod jednym względem , ponieważ jest zbudowana przez lepsz? marke . Ale w POLDKU jest jeden wielki plus , że jest tylnio napędowy!! :D

« Odpowiedź #110 dnia: Kwiecień 10, 2006, 22:12:59 pm »

Offline Sterciu

• Sympatyk
polonez ma 155km/h tak? prędko?c ustalona przez producenta a to co licznik pokazuje to ja bym nie brał zbytnio za wiarygodne
Pozdrowionka ;)
Kiedyś był 125p oraz dwa Plusy - rover i ohv.

« Odpowiedź #111 dnia: Kwiecień 10, 2006, 22:15:48 pm »

Cycu_E30

• Gość
Dla jeżdż?cych Plusami może to być niemożliwe, wiem bo rodzice maj? 1.6GLI, ale ga?nik nie ma ograniczeń w postaci odcięcia dopływu paliwa po przekroczeniu pewnych obrotów (chyba 5500)

plus ma odcięcie 6300 lub 6500, i nie porownuj ga?nika do wtrysku proszeeeee  :mrgreen:  wbij w swoim aucie 5 i tak samo poleci 160 (tak jakto mowil Sterciu , z moich obserwacjii coprawda w DF tez tak wynika  ;) )aha i mowi?c  " Dla jeżdż?cych Plusami " nie mow ze dla jeżdzacych WSZYSTKIMI plusami bo wiele plusów potrafi osi?gn?ć ten wynik :!: i nie sugeruj sie tym iż jechales jednym C+ GLI ....  :smile:

« Odpowiedź #112 dnia: Kwiecień 10, 2006, 22:26:21 pm »

vox+241

• Gość
Cytat: "CyCu#1904"

i nie porownuj ga?nika do wtrysku proszeeeee  :mrgreen:

zależy kto co woli, jedni wielopunkt inni bocznoss?ce ga?niki.....

« Odpowiedź #113 dnia: Kwiecień 10, 2006, 22:30:55 pm »

Offline OZi1845

• MG
  • Sympatyk
Cytat: "szwaja"
mam felicje i moim zdaniem jest lepsza od poldka , pod jednym względem , ponieważ jest zbudowana przez lepsz? marke

tja? na komunie dostales? :laugh:
jaka lepsza marke? silnik 1.3 siega jeszcze czasow slynnych Skodzianek serii 100 (co? tam), jest poprostu rowniez prechistoryczny, na trzech podporach takze nie wiem gdzie ta lepsza marka?

« Odpowiedź #114 dnia: Kwiecień 10, 2006, 22:34:27 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Cytat: "CyCu#1904"

plus ma odcięcie 6300 lub 6500, i nie porownuj ga?nika do wtrysku proszeeeee  :mrgreen:  wbij w swoim aucie 5 i tak samo poleci 160 (tak jakto mowil Sterciu , z moich obserwacjii coprawda w DF tez tak wynika  ;) )aha i mowi?c  " Dla jeżdż?cych Plusami " nie mow ze dla jeżdzacych WSZYSTKIMI plusami bo wiele plusów potrafi osi?gn?ć ten wynik :!: i nie sugeruj sie tym iż jechales jednym C+ GLI ....  :smile:

Nie jechałem jednym Plusem ale kilkoma i oczywi?cie nic nie mam do tego modelu bo to też polonez.(podoba mi się kulturalniejsza praca jednostki) Czy ja mówie że na 5 pojade więcej? Na 5 pojade nawet mniej o jakie? 5 km/h. Ale silnik znacz?co zejdzie z obrotów. Co do wkręcania poldka gażnikowca na obroty to możesz obrotomierz zamkn?ć, tyle że jest to bardzo...... bardzo nie wskazane. Możesz rozwalić silnik, wał krbowy rozszypie się (ale raczej nie po pierwszym razie).
Co do osi?gów Plusów, szczególnie rocznik 1998 kiedy zmieniono troche skrzynię biegów, to osobi?cie rozpędziłem takiego (1.6GLI) do ponad 170km/h (zdaje sobie sprawę z tyego zę to tylko wskazanie licznika). Ale dużo palił, ?rednio 15l/100. Kolega swoim Atu 1.6 GSI mówił że jechał 190km/h. Ja mu wierzę, w polonezie wszystko możliwe.

« Odpowiedź #115 dnia: Kwiecień 10, 2006, 22:36:21 pm »

Cycu_E30

• Gość
Cytat: "vox#241"
zależy kto co woli, jedni wielopunkt inni bocznoss?ce ga?niki.....

oczywi?cei mowie o seryjnych gaxniakch :!: zapomnialem tego uj?ć  :?   do bocznoss?cych niccccccccccccccc aaaaa niiicccccccccccc nie mam  :D

« Odpowiedź #116 dnia: Kwiecień 10, 2006, 22:36:35 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
Cytat: "szwaja"
mam felicje i moim zdaniem jest lepsza od poldka , pod jednym względem , ponieważ jest zbudowana przez lepsz? marke

tja? na komunie dostales? :laugh:
jaka lepsza marke? silnik 1.3 siega jeszcze czasow slynnych Skodzianek serii 100 (co? tam), jest poprostu rowniez prechistoryczny, na trzech podporach takze nie wiem gdzie ta lepsza marka?

Do czasu gdy skoda nie byla jeszcze volkswagenem to byl to duuzo gorszy samochod od FSO. Wiem bo mialem w rodzinie jedno i drugie. Potem sie po prostu dobrze sprzedali..

Ale i tak uwazam ze dobre vwskody zaczynaja sie od octavii.
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

« Odpowiedź #117 dnia: Kwiecień 10, 2006, 22:38:11 pm »

Offline OZi1845

• MG
  • Sympatyk
to moze inaczej, co wam daje to ze auto jedzie ~10km/h wiecej niz inne? klocicie sie a nie macie o co.. moj wiecej jak 130 nie pojedzie, no bo i po co? :lol:

« Odpowiedź #118 dnia: Kwiecień 10, 2006, 22:42:38 pm »

Piterson

• Gość
heh. Miałem kiedys skode 105, Tak jej dałem w ko?ć ze skończyło sie pękniet? głowic? :twisted:  Słabe chłodzenie i tyle :twisted:

« Odpowiedź #119 dnia: Kwiecień 10, 2006, 22:44:55 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
to moze inaczej, co wam daje to ze auto jedzie ~10km/h wiecej niz inne? klocicie sie a nie macie o co.. moj wiecej jak 130 nie pojedzie, no bo i po co? :lol:

A kto się kłóci? Ja tylko podałem osi?gi swojego poldka. My?lisz że tak nim jeżdże? Szczerze mówi?ć to jeżdzę jak dziadek, do 90km/h. Przecież w Polsce więcej się nie da :smile: . Poza tym szkoda mi wozu i kasy na benzynę.

Kiedy?, jak byłem jeszcze głupszy niż teraz (tak, to możliwe) to pokazywałem kumplom jaki to polonez jest dobry, bo oczywi?cie mieli jakie? problemy z tym. Pierwsza legalna przejażdżka, odebrane prawo jazdy z urzędu, wyjazd do szkoły. Wsiadajcie przyjaciele podrzuce was na dworzec, ale najpierw wam pokaże co potrafi taki "złom". 4 osobniki płci brzydkiej, drugi bieg co? ok 90km/h, 3 - ok. 130km/h, 4 - równiutko 155km/h. Wtedy padło pytanie z mojej strony czy mam wrzucić 5 (oczywi?cie wiedziałem, że wtedy poldek i tak ani grama więcej, ale oni o tym nie wiedzieli). Oni wspólnie NIE, bo zakręt chyba będzie. Oczywi?cie pó?niej był zawrót na ręcznym, a jak inaczej. Od tego czasu nie usłyszałem złego słowa o Polonezie.